0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Titanic

(Titanic)

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

DÍJAK:

11 Oscar-díj / Győztes
4 Golden Globe-díj / Győztes
1 Grammy-díj / Győztes

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 82/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Dirty Dancing

(Dirty Dancing)

Nyár, szerelem tánc. A hatvanas évek elején Baby (Jennifer Grey), a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral, Johnnyval (Patrick Swayze), aki örökre megváltoztatja életét. A két fiatal szerelemre lobban egymás iránt, bár a gazdag szülők aligha néznék jó szemmel kapcsolatukat. Mindez azonban nem érdekli Babyt, aki, mikor Johnnynak táncpartnerre lesz szüksége, azonnal beáll mellé.

DÍJAK:

1987 / Oscar-díj / Legjobb zene (dal) / Győztes / Donald Markowitz
1987 / Golden Globe-díj / Legjobb eredeti betétdal / Győztes / Donald Markowitz

IMDB: 6,9/10 | Mafab: 85/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szeress, ha mersz

(Jeux d’enfants)

A Szeress, ha mersz című filmben Sophie és Julien egy általuk kidolgozott játékszabály szerint élik mindennapjaikat, áthágva minden tiltást, magukat sem kímélve, s kijátszva a hatóságokat. Játékukat azért kezdték, hogy feledtetni tudják édesanyjuk súlyos betegségét és az osztály csúfolódását. Az évek múlásával, egyre mélyebben, szenvedélyesebben belegabalyodnak a játékba…

 

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 75/100

Őrült, dilis, szerelem

(Crazy, Stupid, Love.)

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat: klassz munka, szép ház, helyes gyerekek és ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy csodálatos felesége megcsalja és még válni is akar. Cal élete gyökeresen megváltozik, estéit egy közeli bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal (Ryan Gosling ), aki feltárja előtte új életének lehetőségeit: csajozás, tivornyák, férfias öltözködés. Cal azonban nem biztos benne, hogy készen áll az új életére.

DÍJAK:

2011 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Ryan Gosling

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 82/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Holiday

(The Holiday)

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös kolléganőjüket. Amanda is rájön, hogy a barátja hűtlen volt hozzá, és szakít a férfival. A lányok – egymástól távol – úgy döntenek, változtatnak életükön. A világhálón akadnak egymásra, és rögtön megtalálják a közös hangot. Az egyikük Londonban, a másikunk Los Angelesben él, és elhatározzák, hogy lakást cserélnek. Mikor elfoglalják új lakhelyeiket, hamarosan felborulnak a pasimentes vakációra vonatkozó terveik.

IMDB: 6,9/10 | Mafab: 88/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Éjfélkor Párizsban

(Midnight in Paris)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremetve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

DÍJAK:

2011 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Woody Allen
2011 / Golden Globe-díj / Legjobb forgatókönyv / Győztes / Woody Allen

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 79/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Benjamin Button különös élete

(The Curious Case of Benjamin Button)

Benjamin Button élete rendhagyó módon indul: nyolcvan esztendősen jön a világra, s onnantól egyre csak fiatalodik. Életpályája olyan, mint másoké: a halál felé tart. Az 1918-ban New Orleans-ban született férfi nevelőszülőknél tölti életet első néhány évét, majd bejárja a világot, felfedezi és elveszti a szerelmet, megéli a boldogásot és a szomorúságot is.

DÍJAK:

2008 / Oscar-díj / Legjobb művészi rendezés / Győztes / Victor J. Zolfo, Donald Graham Burt
2008 / Oscar-díj / Legjobb vizuális effektusok / Győztes / Burt Dalton, Craig Barron
2008 / Oscar-díj / Legjobb smink / Győztes / Greg Cannon

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Mint a kámfor

(Out of Sight)

A zseniális bűnöző ismertetőjegye, hogy sosem kapják el. Ez nem áll Jack Foley bankrablóra, akit már háromszor is lecsuktak. Esze ágában sincs azonban letölteni büntetését, inkább úgy dönt, megszökik. A helyzetet bonyolítja, hogy szökés közben kénytelen túszul ejteni a gyönyörű nyomozónőt, Karent. Bár a fiatal rendőrnő minden erejével azon van, hogy az igazságért harcoljon, Jacknek még ő sem tud ellenállni.

DÍJAK:

1998 / Oscar-díj / Legjobb adaptált forgatókönyv / Jelölés / Scott Frank
1998 / Oscar-díj / Legjobb vágás / Jelölés / Anne V. Coates

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 70/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Bor, mámor, Provence

(A Good Year)

A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Az emlékei mellett sok idejét foglalja le Fanny, az étterem tulajdonosnője. Az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Max szerint viszont szélhámos. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

IMDB: 6,9/10 | Mafab: 84/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Azok a csodálatos Baker fiúk

(The Fabulous Baker Boys)

A Baker testvérpár hosszú idõk óta együtt játszik, fellépéseik különlegessége, hogy kétzongorás koncerteket adnak. Jack, noha rendkívül tehetséges, zenei talentuma nem tudott kibontakozni, ezért fáradt és cinikus. Testvére Frank, a duó motorja , menedzsere, fellépéseik szervezõje. Egy szép napon azt veszik észre, hogy koncertjeiken gyérül a közönség, ritkul a felkérések száma. Belátják nincs más lehetõségük, egy énekesnõt kell fogadniuk. Felvételt hirdetnek, de egyik jelentkezõ rosszabb a másiknál. Már vége van a meghallgatásnak, amikor elkésve, csapzottan berobban Susie Diamond, és amikor énekelni kezd, a Baker fiúk tudják megvan az igazi…

DÍJAK:

1990 / BAFTA-díj / Legjobb hang / Győztes
1989 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (dráma) / Győztes / Michelle Pfeiffer

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 74/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Doktor Zsivágó

(Doctor Zhivago)

Oroszország a huszadik század első évtizedeiben. Jurij Zsivágó, az érzékeny lelkületű orvos és tehetséges költő mit sem ért abból, ami körülötte történik, tehetetlen bábúként sodorják magukkal az események. A tizenhét éves Larát Moszkvában pillantja meg, majd hosszú évekig nem látja viszont. Jurij orvosként szolgál az első világháborúban. Egy frontkórházban találkozik újra Larával, akibe beleszeret. A régi hatalmat elsöpri az 1917-es forradalom. Az orvos és szerelme megtapasztalja mindazt a szörnyűséget és megpróbáltatást, melyet az új idők hoznak.

DÍJAK:

1965 / 5 Oscar-díj / Győztes
1965 / 4 Golden Globe-díj / Győztes

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 97/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Cyrano de Bergerac

(Cyrano de Bergerac)

Cyrano de Bergerac tipikus gascogne-i, kissé korpulens, torkos, nagyivó, és rettentően nagy az orra. Kitűnik a kard- és a szóforgatásban. De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. Szívszerelme, Roxane egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano – riválisa kérésére – csodálatos szerelmes leveleket ír Roxane-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. A film csodálatosan rajzolja meg az önfeláldozó szerelmes, a filozófus, a költő Cyrano de Bergerac alakját.

DÍJAK:

1991 / 4 BAFTA-díj / Győztes
1990 / Oscar-díj / Legjobb jelmeztervezés / Győztes / Franca Squarciapino
1990 / 11 César-díj / Győztes
1990 / 2 Cannes-i fesztivál díj / Győztes
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb idegen nyelvű film / Győztes

 

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 88/100

4 szuper tipp, hogy trendi legyen a külsőd

Previous article

A tartós párkapcsolat 7 titka

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.