0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Távol a világ zajától

(Far from the Madding Crowd)

A független és önfejű Bathsheba (Carey Mulligan) kegyeiért három nagyon különböző férfi epekedik: egy jóképű katonatiszt, Frank Troy (Tom Sturrige), egy birkapásztor, Gabriel Oak (Matthias Schoenarts) és egy gazdag földesúr, William Boldwood (Michael Sheen). Egy időtlen történet a szenvedélyről, a kitartásról, a kapcsolatok és a szerelem természetéről Thomas Hardy klasszikus regénye nyomán.

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 86/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Kaliforniai álom

(La-la-land)

Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

 

IMDB: 8,2/10 | Mafab: 75/100

DÍJAK:

2017 / Oscar-díj / Legjobb női főszereplő / Emma Stone
2017 / Oscar-díj / Legjobb operatőr / Linus Sandgren
2017 / Oscar-díj / Legjobb rendező / Damien Chazelle
2017 / Oscar-díj / Legjobb eredeti filmzene / Justin Hurwitz
2017 / Oscar-díj / Legjobb eredeti betétdal / Justin Hurwitz
2017 / Oscar-díj / Legjobb látványtervezés 

Értelem és érzelem

(Sense and Sensibility)

Jane Austen híres regényét idézi fel ez a film, melyben a tizennyolcadik századi Angliában kísérhetjük végig a Dashwood lányok sorsának alakulását. Apjuk halála után nem örökölhették a családi vagyont, így rokonokhoz kerülnek. Egyetlen lehetőségük, ha ügyesen választanak férjet maguknak. Elinor, az idősebbik lány, úgy véli, a legjobb, ha mindig hideg fejjel az eszére hallgat. Húga, Marianne azonban úgy érzi, érzelmeit kell követnie.

 

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 88/100

DÍJAK:

1995 / Oscar-díj / Legjobb film / Jelölés / Lindsay Doran
1995 / BAFTA-díj / Legjobb film / Győztes
1995 / BAFTA-díj / Legjobb színésznő / Győztes / Emma Thompson
1995 / BAFTA-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Kate Winslet
1995 / Berlini Nemzetközi Filmfesztivál / Arany Medve-díj a legjobb filmnek / Győztes / Ang Lee
1995 / Golden Globe-díj / Legjobb forgatókönyv / Győztes / Emma Thompson
1995 / Golden Globe-díj / Legjobb drámai film / Győztes / Lindsay Doran 

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Sztárom a párom

(Notting Hill)

Minden férfi álma válik valósággá William Thacker (egy nem túl sikeres Notting Hill-i könyvkereskedés tulaja) számára, mikor Anna Scott, a világ legszebb és legkedveltebb színésznője betér a boltjába. Később – még mindig nem hisz a szerencséjének – ismét összefutnak, ezúttal William narancslével fröcsköli le. Anna elfogadja az ajánlatát, hogy a férfi közeli szállásán öltözzön át, majd hálából megcsókolja – ezzel magát (a csajt) is meglepve. Végül egyre jobban megismerik egymást, de a világ leginkább kívánt nőjével együtt lenni nem egyszerű feladat – sem a barátok, sem a hiéna sajtó előtt.

DÍJAK:

1999 / Golden Globe-díj / 3 Jelölés 

 

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 61/100

Levelek Júliának

(Letters to Juliet)

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

IMDB: 6,6/10 | Mafab: 78/100

Francia csók

(French Kiss)

Meg Ryan és Kevin Kline romantikus vígjátékában két istenverése érkezik a szerelmesek városába, Párizsba, hogy ott örökre leszámoljanak a romantikával és hátralevő életüket magányban és keserűségben töltsék. A két önjelölt mazochista, az elhagyott Kate és a búskomor Luc, a nagy terv megvalósítása közben számtalan kínos kalandba keveredik a barátok és a lakosság nem kis keserűségére. A rendkívüli páros azonban, részben a közös élmények hatására, részben pedig a mondás bizonyítására, miszerint a hasonszőrűek vonzzák egymást, hamarosan egy végzetes csókban egymásra találnak.

 

IMDB: 6,6/10 | Mafab: 69/100

Büszkeség és balítélet

(Pride & Prejudice)

A film a 18. századi Angliában játszódik. A Bennet család, vagyis Mr. Bennet, felesége és öt lánya Hartfordshire-ben élik polgári kis életüket. Anyagi biztonságuk egyelőre az apjuk vállán nyugszik, de már eladósorba kerültek a lányok. Szüleik szeretnék lányaikat tehetős emberhez férjül adni, ám a kilátások nem túl kecsegtetőek, mígnem egy napon a városba költözik a gazdag agglegény, Mr. Bingley. Tehetős barátai között talán akad megfelelő kérő minden lány számára. Jane, a legidősebb be is veti magát, igyekszik eltekerni Mr. Bingley fejét. Húga, a vadóc Lizzie pedig csakhamar Bingley barátjával, a jóképű Mr. Darcyval kezd el ismerkedni. A levegő megtelik szerelemmel, ármánnyal és töménytelen mennyiségű pletykával. A helyzet szomorú fordulatot vesz, amikor Mr. Bingley hirtelen visszautazik Londonba.

DÍJAK:

2005 / Oscar-díj / 4 jelölés
2005 / BAFTA-díj / Carl Foreman-díj (elsőfilmes rendező, forgatókönyvíró, producer) / Győztes
2005 / Golden Globe-díj / 2 jelölés 

 

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 87/100

Moulin Rouge!

(Moulin Rouge!)

Tartalom:

A századfordulós Párizsban egy tehetséges fiatal író, Christian belecsöppen Toulouse-Lautrec bohém körébe. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságba, ahol Christian beleszeret Párizs leghíresebb mulatójának legünnepeltebb csillagába, Satine-be.

DÍJAK:

2001 / Golden Globe-díj / Legjobb eredeti filmzene / Győztes
2001 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Győztes / Nicole Kidman
2001 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Győztes / Fred Baron, Baz Luhrmann 

 

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 88/100

Ha maradnék

(If I Stay)

Mia Hall a tinédzserek gondtalan életét éli és a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznia, nem más, mint, hogy zenei pályára készülve felvételizzen a nívós Juilliard zeneakadémiára vagy szerelmével, Adammel fűzze szorosabbra a szálakat. Azonban minden megváltozik, amikor egy felszabadult családi kirándulás tragédiába torkollik, Miának pedig élet és halál között egy sokkal fontosabb döntést kell meghoznia, amely nem csak a jövőjét, hanem egész sorsát befolyásolja.

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 80/100

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

(How to Lose a Guy in 10 Days)

Andie Anderson (Kate Hudson) a Nőmérő magazin “Hogyan”-rovatának írója, hétről hétre tanácsokkal látja el a magazin olvasóit, ám titkon arra vágyik, hogy komoly gazdasági és politikai témákról írhasson. Elérkezik számára a nagy esély: ha megírja ezt a kiemelkedő sztorit, előléptetést kap, és végre arról írhat, amiről csak akar. Egyetlen dolgot kell csak tennie: el kell veszítenie egy pasit 10 nap alatt. Kiszemeltje Benjamin Barry (Matthew McConaughey), a tehetséges reklámügynök, aki viszont azt a feladatot kapja, bolondítson magába 10 nap alatt egy nőt.

IMDB: 6,4/10 | Mafab: 77/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

P.S. I Love You

(P.S. I Love You)

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) csodálatos házasságban élnek, de a férfi egy betegség következtében meghal. Holly teljesen összetörik, nem akar tovább élni. Gerry még halála előtt gondolt felesége jövőjére, és hamarosan elkezdenek érkezni azok az üzenetek, amelyeket előre felvett. Az elsőt a lány harmincadik születésnapján kapja, melyben Gerry megkéri, hogy mozduljon ki otthonról. A gyászoló özvegy az üzeneteken keresztül szép lassan visszatalál az élethez.

 

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 88/100

Igazából szerelem

(Love Actually)

A szerelmet senki sem kerülheti el. Jelen van a gazdagok és szegények, a fiatalok és az idősek, a szinglik és a házasok életében is.
A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár, és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas.

DÍJAK:

2003 / BAFTA-díj / Legjobb férfi mellékszereplő / Győztes / Bill Nighy
2003 / Golden Globe-díj / 2 jelölés

 

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 87/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szegedi Kávézók, ahol mindenképpen kóstolj meg valamit

Previous article

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 3. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.