0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Ház a tónál

(The Lake House)

A szerelem nem ismer határokat, nem csak térben, de időben sem. Kate (Sandra Bullock) és Alex (Keanu Reeves) a tóparti ház postaládáján keresztül két évnyi távolságból folytat egymással levelezést. A szokatlan kapcsolat mindkettőjük életét örökre átformálja.

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 89/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szerelem a végzeten

(Serendipity)

Egy téli éjszakán New York utcáin két idegent váratlanul egymás mellé sodor az élet. Jonathan és Sara a város utcáin kószálva töltik az éjszakát, kölcsönös vonzalmuk mindkettejük számára nyilvánvalóvá válik. Az éjszaka azonban véget ér, és rá kell jönniük, hogy válaszút elé értek, hiszen mindkettejüknek van párkapcsolata. Jonathan szeretné, ha telefonszámot cserélnének, Sara azonban azt javasolja, bízzák magukat a sorsra.

 

IMDB: 6,9/10 | Mafab: 79/100

Ilyen még nem volt

(Something New)

Kenya sikeres fekete ügyvédnő. Mindennek azonban súlyos ára van, a magánélet, a szórakozás ismeretlen fogalom számára. A barátai szerint semmi esélye arra, hogy férjhez menjen, hacsak ő nem tesz valamit az ügy érdekében. Végül sikerül rábeszélniük egy vakrandira. A dolog azonban balul üt ki, mert kiderül, hogy a kertépítő Brian fehér férfi. Később egy partin találkoznak újra, ahol Kenya megbízza a férfit, hogy hozza rendbe az új lakása kertjét. Ahogy az már lenni szokott, idővel összemelegednek, ám Kenyának még meg kell győznie a családját és a barátait arról, hogy jól választott.

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 73/100

Zene és szöveg

(Music and Lyrics)

Alex Fletcher rocksztár évei már a háta mögött vannak, és mindent meg kell tennie, hogy karrierje új lendületet kapjon. Fletcher képtelen előállni a tökéletes dalszöveggel, ezért felkéri Sophie-t, hogy segítsen neki. A nőnek először semmi kedve segíteni a nagyképű zenésznek, Alex ezért úgy dönt, beveti minden sármját.

 

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Roxanne

(Roxanne)

Charlie (Steve Martin), a kisvárosi tűzoltó beleszeret Roxanne-ba (Daryl Hannah), aki a nyári hónapokra költözött a városba, hogy a csillagokat tanulmányozza. A férfi intelligens, szellemes és érzékeny, de nem bízik abban, hogy egy nő szeretni tudja, a sors ugyanis hatalmas orral áldotta meg. Charlie barátja, Chris (Rick Rossovich) pont az ellenkezője, azonban hiába ellenállhatatlan a külseje, a nők társaságában nem mer megszólalni. Mindkét férfi mély érzelmeket táplál a nő iránt, akit sikerül is elvarázsolni Chris külsejével, ám Charlie szellemével.

DÍJAK:

1987 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés 

 

IMDB: 6,6/10 | Mafab: 71/100

Bagger Vance legendája

(The Legend of Bagger Vance)

Savannah, Georgia állam, az 1930-as évek nagy világválsága után: Rannulph Junuh Matt Damon a környék legjobb golfozója. Szerencsés fickó, hiszen barátnoje a város leggazdagabb polgárának lánya. A leendo apósé a legszebb golfpálya. Közbeszól az elso világháború: Rannulph-ot elviszik katonának Európába. Egyedüli túléloje egy véres missziónak, de otthon halottnak vélik és lassan elfelejtik. Tizenöt év múlva visszatér városába. Emlékezetkiesésben szenved, ráadásul züllött életmódot él. Egykori apósjelölte öngyilkos lett, szerelme pedig a hitelezok elol próbálja megmenteni a családi vagyont, közte a golfpályát. Hirtelen ötlettol vezérelve a hölgy pénzdíjas golftornát hirdet, a leghíresebb golfozókat a városba csábítva. Néhányan emlékeznek még a csavargóra, aki istenien golfozott. A titokzatos életművész, Bagger Vance Will Smith a fejébe veszi, hogy újra klasszist farag a lecsúszott bajnokból. Persze csak ha Rannulph rájön, mi is az a golf.

 

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 64/100

Aludj csak, én álmodom

(While You Were Sleeping)

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

DÍJAK:

1995 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Sandra Bullock

 

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 87/100

A kétszáz éves ember

(Bicentennial Man)

A Martin család legújabb tagja, Andrew (Robin Williams), a háztartási robot, akit arra programoztak, hogy némán és kötelességtudóan teljesítse tulajdonosai minden kívánságát. Csakhogy Andrew különbözik a többi robottól, mindenbe beleszól, saját véleménye van, sőt érzelmekre is képes, és beleszeret a kislányba, akire vigyáznia kell. Andrew-nak megadatott a halhatatlanság, ám ő mégis halandó életre vágyik.

DÍJAK:

1999 / Oscar-díj / Legjobb smink / Jelölés / Greg Cannom

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 84/100

Nem kellesz eléggé

(He’s Just Not That Into You)

Férfiak és nők. Az egyik a Marsról jött, a másik a Vénuszról, és most kénytelenek együtt élni a Föld nevű bolygón. Csakhogy ez nem mindig megy könnyen, alkalmasint ugyanis egymásba gabalyodnak. Néha őszinték, néha pedig hazudnak, aki pedig azt állítja, hogy kiismerte a másik nemet, az vagy megőrült, vagy hazudik, de még ha teljesen komolyan is gondolja, biztos, hogy téved. A Nem kellesz eléggé néhány baltimore-i fiatal elbénázott, félbehagyott, elfecsérelt vagy félreértett kapcsolatát mutatja be.

 

IMDB: 6,4/10 | Mafab: 73/100

Szerelem sokadik látásra

(A Lot Like Love)

Oliver (Ashton Kutcher) és Emily (Amanda Peet) nagyon különböznek egymástól. A srác az anyukájával lakik, komoly tervei vannak, és hiányzik belőle a vagányság; Emily viszont gyorsan dönt, többnyire rosszul, és éppen ezt élvezi. Találkoznak egy repülőgépen, tíz percet együtt töltenek a gép mosdójában, délután még megisznak együtt egy sört, azután örökre elbúcsúznak. És a következő hét évben folyton egymásba botlanak. Néha véletlenül, néha azért, mert szükségük volna a másikra. Mert ugyan megesik, hogy két év is eltelik a találkozásaik között, azért lassan már ők is megértik: igazi barátok lettek. Olyan jó barátok, hogy az már majdnem szerelem. Csakhogy mindketten másba szerelmesek. Más barátjuk, más menyasszonyuk van, és a régi, távoli barát mindig a lehető legrosszabb pillanatban bukkan fel. A sorsnak jó a humora és rossz a ritmusérzéke. Vagy van valami terve…

IMDB: 6,6/10 | Mafab: 60/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A szerelem hálójáb@n

(You’ve Got Mail)

Kathleen (Meg Ryan) nagyon szereti a könyveket és meghitt kis könyvesboltját, ám az utca túloldalán hatalmas könyváruházat nyitó Joe Foxtól (Tom Hanks) kirázza a hideg. A két magányos rivális folyton alátesz egymásnak, nem is sejtve, hogy az interneten épp egymásba szeretnek. Egy nap Joe rájön, kicsoda online szerelme, és nekilát, hogy helyre hozza kapcsolatukat.

DÍJAK:

1998 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Meg Ryan

IMDB: 6,6/10 | Mafab: 73/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Ízlések és pofonok

(No Reservations)

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát, az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán megfőzi az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

 

IMDB: 6,3/10 | Mafab: 83/100

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 2. rész

Previous article

Négyféle liszt az egészséges táplálkozáshoz – Egészséges lisztfajták

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.