0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Római vakáció

(Roman Holiday)

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

DÍJAK:

1953 / Oscar-díj / Legjobb női főszereplő / Győztes / Audrey Hepburn
1953 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Ian McLellan Hunter
1953 / Oscar-díj / Legjobb jelmeztervezés (fekete-fehér film) / Győztes / Edith Head
1953 / BAFTA-díj / Legjobb brit színésznő / Győztes / Audrey Hepburn
1953 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (dráma) / Győztes / Audrey Hepburn

 

IMDB: 8,1/10 | Mafab: 91/100

Submarine

(Submarine)

Nem meglepő, ha Oliver Tate történetéről a 13 és 3/4 éves Adrian Mole felnőtté válása jut eszünkbe. Oliver néha szerelmi és családi problémáit is megdöbbentő módon reagálja le és ettől lesz a film egyszerre humoros és nagyon is átélhető.

 

IMDB: 7,3/10 | Mafab: 73/100

Van, aki forrón szereti

(Some Like It Hot)

1929-ben két munkanélküli zenész, Jerry (Jack Lemmon) és Joe (Tony Curtis) elhatározza, hogy felvételizik egy női zenekarba. A nőimitátor szerep annyira jól áll nekik, hogy felvételt nyernek, és elindulnak a többi női taggal Floridába. Egyikük azonban beleszeret az együttes sztárjába (Marilyn Monroe), aki viszont csak gazdag férfiak kegyét keresi. Joe azonban feltalálja magát, két fellépés között kibújik a női ruhából és milliomos payboynak adja ki magát.

DÍJAK:

1959 / Oscar-díj / Legjobb jelmeztervezés (fekete-fehér film) / Győztes / Orry-Kelly
1959 / BAFTA-díj / Legjobb külföldi színész / Győztes / Jack Lemmon
1959 / 3 Golden Globe-díj / Győztes / Jack Lemmon / Marilyn Monroe / Legjobb film

IMDB: 8,3/10 | Mafab: 87/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Jules és Jim

(Jules et Jim)

A Jules és Jim című francia filmdráma egy különös szerelemi háromszöget rajzol elénk. Jules osztrák, míg Jim francia származású, ám ennek ellenére a legjobb barátok. Kapcsolatukban változás áll be Catherine felbukkanásával – mindkét férfi kötődni kezd hozzá. Jules és Catherine között erősebbnek bizonyul a fellángolás, így a férfi megkéri a lány kezét. Az első világháború kitörése évekre elszakítja egymástól a hármast, s miután Jim felkeresi barátait, akik négyéves kislányukkal együtt egy Rajna menti házban élnek, feltárul előtte Jules és Catherine boldogtalan házassága. Jimben az asszony egy második boldogság lehetőségét látja, ezért elhagyja családját, ám a próbálkozás nem sikerül és Catherine öngyilkos lesz Jimmel együtt.

 

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 80/100

Az angol beteg

(The English Patient)

A második világháborúban egy, a felismerhetetlenségig összeégett beteg (Ralph Fiennes) ápolónője (Juliette Binoche) felolvassa a férfinek a nála talált leveleket, melynek köszönhetően az emlékezetkiesésben szenvedő ember szép lassan újraéli a múltat. Almásy László gróf kalandorként és felfedezőként járta a sivatagokat, amíg meg nem ismerkedett egy angol arisztokrata házaspárral. A gróf és az ifjú feleség (Kristin Scott Thomas) halálosan egymásba szeretett, és sorsuk örökre megpecsételődött.

DÍJAK:

1996 / 9 Oscar-díj / Győztes
1996 / 6 BAFTA-díj / Győztes
1996 / Berlini Nemzetközi Filmfesztivál / Arany Medve-díj a legjobb színésznőnek / Győztes

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 81/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Tiszta románc

(True Romance)

Clarence (Christian Slater), a képregényboltban dolgozó srác és a call-girl, Alabama (Patricia Arquette) egymásba szeretnek. Amikor a fiú le akarja rendezni a lány stricijét, egy bőröndnyi kokaint zsákmányol. Elhatározzák, hogy eladják a drogot, de a maffia a nyomukba ered.

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 75/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A bolond Pierrot

(Pierrot le fou)

Egy férfi szeret egy asszonyt. Mást vett feleségül, de mindig is őt szerette. Egy napon megszöknek együtt, ki tudja, merre, valahova messzire. Különös lelki azonosság köti őket össze. Gátlástalanok, s félredobva minden társadalmi normát, lopnak, ölnek, hajszolják a gyönyört. A férfi egyszer rájön, hogy a nő megcsalja, és ebben a helyzetben is a maga módján reagál: erőszakkal… Jean-Luc Godard legendás filmje a francia új hullám egyik alapműve.

 

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 82/100

Csungking expressz

(Chung Hing sam lam)

A Csungking expresszben két rendőr kalandjai elevenednek meg. Az egyik elhagyta barátnőjét, és szerelmi bánatát úgy próbálja csillapítani, hogy lejárt szavatosságú konzerveket eszik. A másiknak is tönkrement a kapcsolata, de ő megismer egy lányt, aki egy étteremben pincérnő.

 

IMDB: 8,1/10 | Mafab: 75/100

Juno

(Juno)

Juno (Ellen Page) egy helyes, okos tinilány, aki egy túl jól sikerült randi után azzal szembesül, hogy teherbe esett Bleekertől (Michael Cera). Juno barátnője segítségével nevelőszülőket kezd keresni. A leendő örökbefogadók, Mark (Jason Bateman) és Vanessa (Jennifer Garner) minden szempontból tökéletesek. Már most igyekeznek mindenben segíteni, támogatni Junót. Az örökbeadást még Juno szülei, Mac és Bren is támogatják, hiszen lányuk még túl fiatal az anyai szerepre.

DÍJAK:

2007 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Diablo Cody
2007 / BAFTA-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Diablo Cody

 

IMDB: 7,5/10 | Mafab: 77/100

A szépség és a szörnyeteg

(Beauty and the Beast)

Tartalom:

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

 

IMDB: 7,3/10 | Mafab: 79/100

Waterloo Híd

(Waterloo Bridge)

A második világháború éveiben játszódó meghatóan szép történet egy kóristalány, Myra és egy előkelő angol tiszt, Roy tragikus szerelmét meséli el. A nyomorúság és a kedvese halálhíre okozta kétségbeesés kergeti az utcára Myrát, akit megismerkedésük színhelyén, a Waterloo hídon szed fel első kliense.

DÍJAK:

1940 / Oscar-díj / Legjobb eredeti filmzene / Jelölés / Herbert Stothart
1940 / Oscar-díj / Legjobb operatőr, fekete-fehér film / Jelölés / Joseph Ruttenberg

 

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 97/100

Amélie csodálatos élete

(Le fabuleux destin d’Amélie Poulain)

Tartalom:

Amélie Poulain (Audrey Tautou) egy kedves, jóindulatú és szerény párizsi lány, akinek élete nyugalmasan telik. Felszolgáló a közeli bisztróban, egyedül él és néha meglátogatja apját. Ám egy nap egy rejtélyes dobozt talál, amit még az előző lakó hagyott a fürdőszoba egyik rejtett zugában, és a lány élete gyökeres fordulatot vesz. Visszajuttatja a dobozt jogos tulajdonosához, majd bájos, egyszemélyes hadjáratot indít az egykedvűség, a, gonoszság és a szomorúság ellen: mindenkinek ott segít, ahol tud. Hamarosan pedig megismer egy titokzatos fiút is.

DÍJAK:

2001 / César-díj / Legjobb látványterv / Győztes / Aline Bonetto
2001 / César-díj / Legjobb film / Győztes
2001 / César-díj / Legjobb rendező / Győztes / Jean-Pierre Jeunet
2001 / César-díj / Legjobb filmzene / Győztes / Yann Tiersen
2001 / 5 Oscar-díj / JELÖLÉS

IMDB: 8,3/10 | Mafab: 79/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Négyféle liszt az egészséges táplálkozáshoz – Egészséges lisztfajták

Previous article

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 5. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.