0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Ragyogás a fűben

(Splendor in the Grass)

A Ragyogás a fűben című romantikus filmben az elit körökből származó Buddal ismerkedhetünk meg, aki egy amerikai kisvárosban él. A férfi beleszeret Wilmába, aki azonban nem az ő társadalmi rétegéből való. Szerelmüket a szülők sem támogatják.

DÍJAK:

1961 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / William Inge
1961 / Golden Globe-díj / Az év férfi színész felfedezettje / Győztes / Warren Beatty

 

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 75/100

Egyszer

(Once)

A fiatal utcazenész és a cseh zongorista lány, aki nem tud megfizetni egy zongorát, ezért egy hangszerüzletbe jár játszani, Dublin utcáin ismeri meg egymást. A lányt magával ragadja a fiú zenéje, és eldöntik, együtt is eljátszanak egy számot. A zene ereje eltéphetetlen köteléket képez közöttük. Együtt indulnak útnak, hogy beteljesítsék álmukat.

DÍJAK:

2007 / Oscar-díj / Legjobb zene (dal) / Győztes / Glen Hansard, Markéta Irglová

 

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 83/100

Holiday

(Holiday)

Klasszikus George Cukor komédia, Cary Grant és Katharine Hepburn főszereplésével. A szabadgondolkodású Johnny (Cary Grant) megismerkedik menyasszonya, Julie (Doris Nolan) sznob, felszínes értékeket valló családjával, és mindeközben beleszeret Julie különc nővérébe (Katharine Hepburn).

DÍJAK:

1938 / Oscar-díj / Legjobb művészi rendezés / Jelölés / Lionel Banks, Stephen Goosson

 

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 80/100

Négy esküvő és egy temetés

(Four Weddings and a Funeral)

Charles (Hugh Grant) és barátai az esküvők gyakori vendégei. Gareth (Simon Callow) és Matthew (John Hannah), a homoszexuális pár kivételével a többi fiú mind a nőket hajkurássza. Charles az egyik esküvőn összeismerkedik Carrie-vel (Andie MacDowell), akibe rögtön beleszeret. Egy varázslatos estét töltenek el együtt, de másnap minden visszatér a régi kerékvágásba. Ezt követően több esküvőn és egy sajnálatos temetésen is összefutnak, de valami mindig kettőjük útjába áll. Hónapokkal később Charles az esküvőjére készülődik, amikor feltűnik Carrie, és közli vele, hogy elvált. Charles nehéz döntés előtt áll, vagy oltár elé vezeti menyasszonyát, vagy megszökik Carrie-vel.

DÍJAK:

1994 / 4 BAFTA-díj / Győztes
1994 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Hugh Grant

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 78/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Nagyvárosi fények

(City Lights)

A Nagyvárosi fényekben egy csavargó megment egy különc milliomost az öngyilkosságtól. Elbűvöli egy vak virágáruslány, és úgy dönt, segít neki pénzt gyűjteni a szemműtétjére, s ezért mindenféle, eleve kudarcra ítélt munkákat vállal el.

 

IMDB: 8,6/10 | Mafab: 91/100

A lét elviselhetetlen könnyűsége

(The Unbearable Lightness of Being)

A cseh agysebész, a folyton szoknyák után kujtorgó Tomas nõül veszi Terezát. De nem tudja otthagyni régi szeretõjét, Sabinát sem. Bemutatja egymásnak a két nõt, de a háromszög amúgy is zaklatott életébe beleszól a történelem, a történet ugyanis az 1968-as “prágai tavasz” idején játszódik.

DÍJAK:

1988 / Oscar-díj / Legjobb adaptált forgatókönyv / Jelölés / Philip Kaufman
1988 / Oscar-díj / Legjobb operatőr / Jelölés / Sven Nykvist
1988 / Golden Globe-díj / Legjobb női mellékszereplő / Jelölés / Lena Olin
1988 / Golden Globe-díj / Legjobb drámai film / Jelölés / Saul Zaentz

 

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 80/100

Fallal szemben

(Gegen die Wand)

A Fallal szemben című filmdráma két magányos szív egymásra találásának történetét meséli el. A negyven éves Cahit öngyilkosságot kísérel meg, ám még idejében kórházba szállítják. Itt ismerkedik meg az életét szintén eldobni készülő gyönyörű, fiatal lánnyal, a húsz éves Sibellel, aki arra kéri a férfit, hogy vegye feleségül. Ez egyfajta megváltás volna mindkettejük számára. Az egyezség szerint lakótársi viszony maradna köztük, ám az időközben kibontakozó szerelem mindent megváltoztat…

DÍJAK:

2004 / Berlini Nemzetközi Filmfesztivál / Arany Medve-díj a legjobb filmnek / Győztes / Fatih Akin

 

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 79/100

Fényes csillag

(Bright Star)

London, 1818. Titkos szerelmi viszony kezdődik a 23 éves angol költő, John Keats és a szókimondó szomszéd hölgy, Fanny Brawne között. A furcsa pár eleinte egymáson köszörüli nyelvét, a férfi azt gondolja, hogy a nő csak egy elegánsan kacérkodó társasági liba, míg Fanny-t egyáltalán nem érdekli Keats költészete, sőt, az irodalom sem.

DÍJAK:

2009 / Oscar-díj / Legjobb jelmez / Jelölés / Janet Patterson

 

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 67/100

Ének az esőben

(Singin’ in the Rain)

Hollywoodon új őrület söpör végig: a hangosfilm. Don (Gene Kelly), a mozisztár végre lehetőséget kap arra, hogy megcsillogtassa énektudását egy új zenés-táncos filmben. Egyetlen baj van csak: a némafilmek primadonnája, Lina (Jean Hagen) nem éppen az énekhangjáról híres. A helyére Kathy (Debbie Reynolds) ugrik be, hogy az ő főszereplésével valósulhasson meg a produkció.

DÍJAK:

1952 / Oscar-díj / Legjobb női mellékszereplő / Jelölés / Jean Hagen
1952 / Oscar-díj / Legjobb zene (musical) / Jelölés / Lennie Hayton
1952 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Donald O’Connor
1952 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Jelölés / Arthur Freed

IMDB: 8,3/10 | Mafab: 86/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Berlin felett az ég

(Der Himmel über Berlin)

“Történetem hősei angyalok. Igen, munkanélküli őrangyalok, akik a háború befejezése óta Berlinben tevékenykednek, ahogy az Úristen így hátrahagyta őket. Azután egy szép napon az egyik angyal szerelmes lesz. Találkozik egy trapézművésznővel, aki cirkuszban lép fel, angyalszárnyacskákkal a ruháján. Ezt nagyon mulatságosnak találja, és nagyon tetszik neki ez a lány. De ahhoz, hogy beleszerethessen, halandóvá kell válnia, mint minden földi lénynek. Nehéz elhatározás előtt áll…” (Wim Wenders)

DÍJAK:

1987 / César-díj / Legjobb idegen nyelvű film / Jelölés / Wim Wenders
1987 / Cannes-i fesztivál / Legjobb rendezés díja / Győztes / Wim Wenders

 

IMDB: 8,1/10 | Mafab: 93/100

Betty Blue

(37,2 °C le matin)

A Betty Blue című romantikus drámában megismerjük Betty-t és Zorgot, akik szenvedélyesen szerelmesek egymásba. Betty elhatározza, hogy segíteni fogja a férfi sci-fi írói karrierjének fellendülését. Betty folyton dolgozna és csak a párnák közt tud nyugodni és adózni a gyönyörnek.

 

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 69/100

Diploma előtt

(The Graduate)

Ben, a szégyellős és halkszavú fiú épp befejezte az egyetemet, és midene megvan ahhoz, hogy szép karriert fusson be. Azoban a szülei barátaniál tett látogatása során megismerkedik Mrs. Robinsonnal, aki elcsábítja a fiút. Kettejük közt viszony alakul ki, amikor azonban a nő rájon, hogy fiatal szeretője belszeretett lányába, mindent megtesz, hogy Elaine-t férhjez adja. Ben azonban végre a sarkára áll, és és megszökteti az oltártól álmai nőjét.

DÍJAK:

1967 / Oscar-díj / Legjobb rendező / Győztes
1967 / Golden Globe-díj / Legjobb rendező / Győztes
1967 / 4 Golden Globe-díj / Győztes
1968 / BAFTA-díj / Legjobb film / Győztes
1968 / 5 BAFTA-díj / Győztes

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 91/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 4. rész

Previous article

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 6. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.