0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Az élet csodaszép

(It’s a Wonderful Life)

George Bailey építész egy kisvárosban éldegél, ahol nagybátyjával egy takarékpénztárt üzemeltetnek. A takarékpénztár hiteleket nyújt építkezésekhez, így bárki számára elérhetővé válhat a saját otthon. Nem sokkal karácsony előtt Bailey-ék nagy bajba keverednek – nagybátyja elveszíti 8000 ezer dollárjukat. Vetélytársuk, Mr.Poter reménykedve dörzsöli tenyerét az eset hallatán, hisz ha a takarékpénztárt bezárják, akkor megkaparinthatja az egész várost. Bailey kilátástalannak látja helyzetét, és azon gondolkodik, hogy véget vet életének. Az érzelmi hullámvölgyből egy angyal húzza ki, aki megmutatja, hogy életét nem rontotta el, sőt, városa rengeteget köszönhet neki. A város lakói végül összedobják a hiányzó 8 ezer dollárt, így a pénzkérdés is megoldódik, Bailey és a takarékpénztár megmenekül.

DÍJAK:

1946 / Golden Globe-díj / Legjobb rendező / Győztes / Frank Capra

 

IMDB: 8,6/10 | Mafab: 90/100

Ollókezű Edward

(Edward Scissorhands)

A különc feltaláló meg akarta alkotni magának a tökéletes teremtményt, ám mielőtt befejezhette volna, meghalt, és Edward hiába érez, gondolkodik, mégsem képes beilleszkedni a társadalomba. Torzszülöttnek látják, mivel keze helyén ollók vannak. A jószívű Peg talál rá egy lakatlan kastélyban, és felneveli a fiút. Idővel még feladatot is találnak neki, ő gondozza ugyanis a város kertjeit. Amikor viszont Edward beleszeret Kimbe, szembesülnie kell azzal, ami: csak egy torz, rémisztő figura, akinek nem járhat ugyanaz az élet, mint a többieknek…

DÍJAK:

1991 / BAFTA-díj / Legjobb látványterv / Győztes / Bo Welch
1990 / Oscar-díj / Legjobb smink / Jelölés / Ve Neill, Stan Winston
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Johnny Depp

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 89/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Forgószél

(Notorious)

A filmtörténet egyik legizgalmasabb szerelmes kémtörténete, Hitchcock egyik legnépszerűbb filmje. A filmben Alicia, a fiatal, amerikai lány édesapját háborús bűnösként elítélik. Az amerikai titkosszolgálat felajánl a hányatott sorsú, szabados életmódot folytató lánynak egy lehetőséget, mellyel segíthet hazájának, egyben jóváteheti apja bűntetteit. A feladatot csak ő végezheti el, mivel apja Braziliában élő náci összeesküvő társai közé kell beépülnie. Alicia vállalja a feladatot. Összekötője egy vonzó titkosszolgálati tiszt lesz. Az események úgy hozzák, hogy feleségül kell mennie az egyik vezető náci összeesküvőhöz. A veszélyes kémfeladat során nemcsak szerelme, boldogsága, de élete is nagy veszélybe kerül.

DÍJAK:

1946 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Jelölés / Ben Hecht
1946 / Oscar-díj / Legjobb férfi mellékszereplő / Jelölés / Claude Rains
1946 / Cannes-i fesztivál / Zsűri nagydíja / Jelölés / Alfred Hitchcock

 

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 88/100

Félévente randevú

(An Affair to Remember)

A nagy nőcsábász hírében álló Nickie Ferrante Európából utazik vissza az Egyesült Államokba, hogy feleségül vegye egy gazdag iparos lányát. A hosszú hajóúton azonban megismerkedik egy lánnyal, akitől az út végén, számos félreértés, kaland és kalamajka után szép emlékekkel válik el. Mindketten azt gondolják, hogy többé nem találkoznak, de a romantikus vígjátékokban szerencsére más játékszabályok érvényesek, mint az életben…

DÍJAK:

1957 / Oscar-díj / Legjobb operatőr / Jelölés
1957 / Oscar-díj / Legjobb filmzene / Jelölés / Hugo Friedhofer
1957 / Oscar-díj / Legjobb zene (dal) / Jelölés / Leo McCarey, Harold Adamson
1957 / Oscar-díj / Legjobb jelmeztervezés / Jelölés

 

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 72/100

A pénteki barátnő

(His Girl Friday)

Egy chicago-i újság főszerkesztője minden trükköt bevet annak érdekében, hogy az újság első számú riporterének – aki egyben a volt felesége is – megakadályozza a házasságát.

 

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 82/100

West Side Story

(West Side Story)

Maria és Tony két rivális New York-i banda tagjai egymásba szeretnek, de a bandák közötti összetűzések tragédiába torkollnak. A West Side Story egy modernkori Rómeó és Júlia-történet.

DÍJAK:

1961 / 10 Oscar-díj / Győztes
1961 / 4 Golden Globe-díj / Győztes

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 88/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Ghost

(Ghost)

Sam és Molly felhőtlennek tűnő szerelmét váratlan tragédia szakítja meg. Sam egy balesetben meghal. Szelleme azonban nem tudja magára hagyni szerelmét, ezért itt marad a földön, hogy segítsen neki. Sam egy spiritiszta segítségével igyekszik kapcsolatba lépni Mollyval, ám a nő hitét nehéz megnyerni. Mindeközben azonban az is kiderül, hogy Sam halála egyáltalán nem baleset volt, Molly pedig maga is veszélyben van.

DÍJAK:

1990 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Bruce Joel Rubin
1990 / Oscar-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Whoopi Goldberg
1990 / BAFTA-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Whoopi Goldberg

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 88/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Elveszett jelentés

(Lost in Translation)

Két amerikai, Bob Harris, a filmsztár, és Charlotte, egy fényképész felesége Tokióban találkozik. Bob épp egy reklámfilmet forgat, Charlotte pedig férjét kísérte el. Az idegen kultúrában mindketten elveszve érzik magukat. Egy éjszaka egyikük sem tud aludni, és betérnek a luxushotel bárjába. Itt ismerkednek meg, és együtt járják be Tokiót, miközben számos vidám pillanatnak lesznek a részesei a tokiói lakosoknak köszönhetően. Az együtt töltött idő alatt rádöbbennek, hogy az élet még rengeteg lehetőséget tartogat számukra.

DÍJAK:

2003 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Győztes / Sofia Coppola
2003 / 3 BAFTA-díj / Győztes
2003 / César-díj / Legjobb idegen nyelvű film / Győztes / Sofia Coppola
2003 / 3 Golden Globe-díj / Győztes

 

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 78/100

Micsoda nő

(Pretty Woman)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden hátsó szándék nélkül felajánlja a nőnek, hogy legyen a partnere az üzleti héten, Vivian pedig örömmel fogadja el az ajánlatot. A nő varázsának a jégszívű üzletember sem tud ellenállni.

DÍJAK:

1990 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Győztes / Julia Roberts

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 84/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A legénylakás

(The Apartment)

Buddy Baxter nem éppen a legfigyelemreméltóbb dolgozó az irodában. Kollegái mégis felfigyelnek rá, mivel úgy gondolják, legénylakását felhasználhatnánk szeretőikkel való randevúikhoz. Bár Buddy nem helyesli a dolgot, nem akarja végleg kizárni magát az iroda életéből, ezért belemegy a mocskos ügyletbe. Egy nap azonban ott találja a lakásában Miss Kubeliket, a liftes lányt, akibe ő maga is szerelmes, és akit főnöke hagyott faképnél. Úgy dönt, nem tűri tovább a megaláztatásokat.

DÍJAK:

1960 / Oscar-díj / Legjobb film / Győztes
1960 / 5 Oscar-díj / Győztes
1960 / 3 BAFTA-díj / Győztes
1960 / 3 Golden Globe-díj / Győztes

 

IMDB: 8,3/10 | Mafab: 81/100

Nősténytigris (Párducbébi)

(Bringing Up Baby)

A Párducbébi főszereplője Dr. David Huxley, aki ideje nagy részét egy bronatoszaurusz-csontváz összerakásával és menyasszonyával tölti. Már csak egy csont hiányzik a projekt befejezéséhez, amikor Huxley elbaltázza pontos találkozóját egy reménybeli patrónussal. Viszont megismerkedik Susan Vance-szel, aki szép és kelekótya. Ellopja Huxley golflabdáját és mindent elkövet, hogy megakadályozza a férfi házasságát.

 

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 77/100

Holdfény királyság

(Moonrise Kingdom)

1965 nyarán két tinédzser szerelembe esik, és titokzatos egyezségük értelmében együtt szöknek meg a vadonba. A New England-i hatóságok azon dolgoznak, hogy rábukkanjanak a gyerekek nyomára, azonban az eltűnés híre és, egy közeledő vihar alaposan felforgatja a nyugodt közösség életét.

DÍJAK:

2012 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Jelölés / Roman Coppola, Wes Anderson
2012 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Jelölés / Wes Anderson

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 82/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 5. rész

Previous article

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 7. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.