0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Malèna

(Malèna)

Maléna a napsütötte, álmos szicíliai kisváros szépe, igéző és ellenállhatatlanul vonzó fiatal nő. Nemrég költözött ide, a férje a fronton van, és amikor csak végigmegy az utcán, férfiak vágyakozó tekintete és feleségek irigy pletykái kísérik minden lépését. Vézna, tizenéves srácok követik biciklijükön mindenhová, hogy lélegzetelállító szépségét minél tovább csodálhassák. A fiúk között van az élénk fantáziájú Renato, akit vágyai a fantázia világának váratlan magasságába röpítenek. Ám ahogy az évek telnek, Malénának – és az őt titkon csodáló Renatónak is – szembesülnie kell a könyörtelen valósággal.

DÍJAK:

2000 / Golden Globe-díj / Legjobb eredeti filmzene / Jelölés / Ennio Morricone
2000 / Golden Globe-díj / Legjobb idegen nyelvű film / Jelölés

 

IMDB: 7,5/10 | Mafab: 91/100

Csokoládé

(Chocolat)

A francia kisváros életét felbolygatja a titokzatos, egyedülálló anyuka, Vianne Rocher (Juliette Binoche) aki kislányával együtt azért jön Lansquenet-be, hogy csokoládéboltot nyisson. A városka népét megosztja a különös jövevény, és a bűnre csábító, édes finomságok, amiket árul. Vianne-nek különösen a vaskalapos Reynaud gróffal (Alfred Molina) gyűlik meg a baja, aki minden áron el akarja lehetetleníteni a szabad szellemű édességboltost.

DÍJAK:

2000 / 5 Oscar-díj / Jelölés
2000 / 4 Golden Globe-díj / Jelölés

IMDB: 7,3/10 | Mafab: 77/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Ne engedj el

(Never Let Me Go)

Egy angol bentlakásos iskola falai között a három fiatal, Kathy, Tommy és Ruth élete örökre összefonódik. Miközben elkerülhetetlenül haladnak a baljós felnőttkor felé, meg kell tapasztalniuk a szerelem, a hűtlenség és a féltékenység érzéseit is, melyek beárnyékolják barátságukat, holott ez jelenti számukra az egyetlen fogódzót az életben.

 

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 77/100

Hideghegy

(Cold Mountain)

Az amerikai polgárháború zavaros évei alatt két szerelmes keresi a boldogságot. Ada és Inman még azelőtt örök hűséget fogadtak volna egymásnak, hogy a férfit magába szippantotta a hadi gépezet, és megjárta a poklot. A véres csaták után a katona szökevényként bujkálva igyekszik visszajutni szerelméhez a Hideghegyre, aki maga is elszántan küzd a magánnyal abban bízva, hogy előbb vagy utóbb viszontláthatja Inmant.

DÍJAK:

2003 / Oscar-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Renée Zellweger
2003 / BAFTA-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Renée Zellweger
2003 / BAFTA-díj / Anthony Asquith-díj (filmzene) / Győztes / Gabriel Yared
2003 / Golden Globe-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Renée Zellweger

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Emlékezz rám!

(Remember Me)

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) egy lázadó, művészi hajlamokkal megáldott diák New York városában.Miután bátyja öngyilkos lett, apjával eltávolodtak egymástól. Tyler a lakótársa unszolására egy görbe estét csap, ami utcai verekedésbe torkollik. A két jómadár a rendőrségen köt ki. A nyomozó lánya, Alyssa (Emilie de Ravin) és Tyler között alakulni kezd valami, ami csak játéknak indul, mégis komolyra fordul. Amikor már úgy tűnik, hogy minden szép és jó, a sors újra lecsap.

 

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Hétköznapi pár

(Perfect Sense)

Susan (Eva Green) fontos kérdéseket kutató tudós. Karrierjéért cserébe minden mást feladott az életben, többek közt a szerelmet is. Egy nap mégis enged az ösztöneinek, amikor találkozik Michaellel, a tehetséges séffel (Ewan McGregor). Míg Susan és Michael a szerelem új, eddig nem tapasztalt mélységeit fedezik fel, a többi ember furcsán kezd viselkedni – egy rémisztő jelenség járványszerűen hat az érzékekre, mindenkin egy ismeretlen betegség lesz úrrá. A világméretű katasztrófa Susant és Michaelt is eléri. A film egy lélekerősítő pillantás abba, hogy mit jelent szeretni és szeretve lenni – különösen a zűrös időkben.

 

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 72/100

Séta a múltba

(A Walk to Remember)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

 

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 83/100

Az időutazó felesége

(The Time Traveler’s Wife)

Henry ritka genetikai adottsággal rendelkezik: bármikor megtörténhet vele, hogy hirtelen egy másik korban, egy másik idősíkban találja magát. Bármikor bárhová vetődhet. Nyugtalan életében az egyetlen biztos pontot a felesége, Clare jelenti, akihez valahogyan mindig visszatalál. Bár szerelmük erős, beárnyékolja azt a félelem, hogy vajon gyerekük is örökölni fogja-e ezt a szörnyű adottságot, és hogy mindketten tanúi voltak Henry halálának, amelyről azonban nem tudják, mikor fog pontosan bekövetkezni.

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 79/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Vizet az elefántnak

(Water for Elephants)

Jacob (Robert Pattinson) az állatorvosi egyetemen tanul, amikor hirtelen felindultságában mindent hátrahagy, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. A cirkusz varázslatos és izgalmas világa teljesen beszippantja a fiút, akire ráadásul a szerelem is rátalál Marlena (Reese Witherspoon) személyében. A gond csak az, hogy a nő férjnél van, és komoly erőfeszítéseket tesz, hogy hűséges is maradjon hozzá. A két hős szerelmes együtt utazza végig a húszas évek Amerikáját Rosie-val, az ösztövér elefánttal.

IMDB: 6,9/10 | Mafab: 77/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A jövő kezdete

(Pay It Forward)

Tartalom:

Az iskolába új tanár érkezik, aki azt a szokatlan házi feladatot adja a diákoknak, hogy váltsák meg a világot. Aki tesz valamit, amitől a világ jobb lesz, az jó jegyet kap év végén. A viccet Trevor (Haley Joel Osment) komolyan veszi, azt tervezi, hogy segít három emberen, akikkel megígérteti, hogy további három emberen segítsenek. Így lépésről lépésre elborítja majd a Földet a jóindulat. Trevor első lépése, hogy otthonába fogad egy hajléktalant. Édesanyja persze nem tűri ezt, kidobja a fickót. Trevor viszont nem adja fel, további jótetteket tervez.

 

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 84/100

Ha eljön Joe Black

(Meet Joe Black)

William Parrish (Anthony Hopkins), a dúsgazdag üzletember 65. születésnapja előtt rosszul lesz. Pár nappal később egy rejtéjes fiatalember (Brad Pitt) érkezik a házhoz, aki a Halálként mutatkozik be. Parrish hamar rájön, hogy nem ellenkezhet, így alkut köt a fiatalemberrel, aki beleszeret egyik lányába. Ezzel időt nyer, de halhatalanságot nem.

 

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 76/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A nő kétszer

(Sliding Doors)

Vajon létezik a véletlen vagy mindent az ember ural és irányít, ami életében történik? A film egy nő életének alakulását két lehetséges variáns formájában mesél el. Helent egy nap kirúgják állásából, s így hamarabb ér haza a megszokottnál. Barátja furcsa viselkedéséből szörnyű sejtelme támad… De mindez miként alakulna azzal a különbséggel, ha lekési a metrót…?

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 86/100

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 6. rész

Previous article

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 8. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.