0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Az 50 első randi

(50 First Dates)

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 85/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A nyughatatlan

(Walk the Line)

Johnny Cash életrajzi filmjében végigkísérhetjük, miként vált a vézna gitárosból a 20. század meghatározó zenei ikonja. A történet 1955-ben kezdődik, amikor egy fiatal srác besétált a Sun lemezstúdió ajtaján. Ahogy mondani szokták, a többi már történelem.

DÍJAK:

2005 / Oscar-díj / Legjobb női főszereplő / Győztes / Reese Witherspoon
2005 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Reese Witherspoon
2005 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Joaquin Phoenix
2005 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Győztes / James Keach, Cathy Konrad

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 86/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Kísértetváros

(Ghost Town)

Halálhírére a világ egy emberként lélegzett fel, azt azonban senki sem sejthette, hogy Feketeszakáll szellemét az égiek földi létre kárhoztatták. Addig kell kísértenie Amerika partjait járva, amíg nem képes jót cselekedni egy földi halandóval. Jótéteménye alanyául – vagyis inkább áldozatául – szellemünk Steve Walker-t, a helyi középiskola edzőjét szemelte ki.

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 63/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Utolsó tangó Párizsban

(Ultimo tango a Parigi)

Bertolucci legendás alkotásában, Az utolsó tangó Párizsban című filmdrámában megismerhetjük Paul és Jeanne találkozásának történetét. Miután a férfi felesége öngyilkos lett, Paul Párizsba utazik, hogy az ismerős helyszínek révén próbálja meg feldolgozni neje halálát. Egy alkalommal találkozik a húszéves egyetemista lánnyal, s a kiüresedett lelkű férfi heves viszonyba bocsátkozik Jenne-nal. Mindketten mást keresnek a világban, s egy rövid ideig meg is találják azt ebben a viszonyban. A tragédia azonban elkerülhetetlen…

DÍJAK:

1973 / Oscar-díj / Legjobb férfi főszereplő / Jelölés
1973 / Oscar-díj / Legjobb rendező / Jelölés / Bernardo Bertolucci
1973 / Golden Globe-díj / Legjobb rendező / Jelölés / Bernardo Bertolucci
1973 / Golden Globe-díj / Legjobb drámai film / Jelölés / Alberto Grimaldi

 

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 97/100

Egy különc srác feljegyzései

(The Perks of Being a Wallflower)

A magának való gimnazista, Charlie magányosan tölti napjait. Legjobb barátja öngyilkossága után nem sikerül beilleszkednie kortársai közé, és csaldájával sem jön ki. Egy nap azonban megismerkedik Sammel (Emma Watson) és Patrickkel (Ezra Miller), akik egészen új oldaláról mutatják meg neki az életet. Charlie megéli a tinédzserkor minden jó és rossz velejáróját, a féktelen bulizást, a szerelmet és a barátságot, miközben élete gyökeresen megváltozik.

IMDB: 8,0/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

My Girl – Az első szerelem

(My Girl)

Vada Sultenfuss életében a halál nagy szerepet játszik, ami rögeszméjévé válik. Az édesanyját elveszítette és az édesapja egy temetkezési vállalkozásból tartja el a családját. Részt vesz egy költészettel ismerkedő nyári kurzuson, hogy elkápráztassa az angol tanárját, akibe szerelmes. Thomas J., a legjobb barátja “mindenre allergiás”, de mindvégig kitart mellette, a lány gátlásait figyelmen kívül hagyva. Vada apja felveszi a temetkezési vállalkozásába Shellyt, a sminkszakembert és lassan szerelmes lesz belé. Vada őrjöng dühében és mindent megtesz annak érdekében, hogy szétválassza őket.

 

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 89/100

Vágy és vezeklés

(Atonement)

Egy forró nyári napon 1935-ben Angliában a nagy képzelőerővel és írói vénával megáldott kislány, a 13 éves Briony (Saoirse Ronan) rájön, hogy nővére, Cecilia (Keira Knightley) és a szomszéd fiú (James McAvoy) szerelmesek. De a dologban többet lát, mint ami a felszínen mutatkozik. Úgy véli, szörnyű titkok lappanganak a fiatalok szerelme mögött, amelyeket megpróbál felfedni, mindez azonban nem várt következményekkel jár, amelyek örökre megváltoztatják mindannyiuk életét.

DÍJAK:

2007 / Oscar-díj / Legjobb eredeti filmzene / Győztes
2007 / BAFTA-díj / Legjobb film / Győztes
2007 / BAFTA-díj / Legjobb díszlet / Győztes / Katie Spencer
2007 / Golden Globe-díj / Legjobb eredeti filmzene / Győztes
2007 / Golden Globe-díj / Legjobb drámai film / Győztes

IMDB: 7,8/10 | Mafab: 87/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 

A piros kendős lány

(Selvi Boylum, Al Yazmalım)

Aszja már lemondott szerelméről, amikor az több év elteltével visszatér hozzá. Aszja már új életet kezdett, új párt talált, akivel boldog családi életét él, azonban a szívét még mindig megdobogtatja élete legnagyobb szerelme…

 

IMDB: 8,7/10 | Mafab: 89/100

Lesz ez még így se!

(As Good as It Gets)

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

DÍJAK:

1997 / Oscar-díj / Legjobb férfi főszereplő / Győztes / Jack Nicholson
1997 / Oscar-díj / Legjobb női főszereplő / Győztes
1997 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Jack Nicholson
1997 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Győztes
1997 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Győztes / Kristi Zea, Bridget Johnson, James L. Brooks

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 88/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Amerikába jöttem

(Coming to America)

Akeem (Eddie Murphy) egy kis afrikai ország hercege, mindene megvan, amire csak vágyhat. Egy valamit azonban nem kaphat meg, ugyanis nem talál olyan nőt, aki csak magáért szereti és nem pénzéért. Mivel sürgősen meg kéne nősülnie, barátjával együtt Amerikába költöznek, ahol takarítóként helyezkednek el. Akeem reméli, hogy így megtalálhatja az igaz szerelmet…

DÍJAK:

1988 / Oscar-díj / Legjobb jelmeztervezés / Jelölés / Deborah Nadoolman
1988 / Oscar-díj / Legjobb smink / Jelölés / Rick Baker

 

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 75/100

A 40 éves szűz

(The 40 Year Old Virgin)

Andynek (Steve Carell) jól megy sora: jó munkája van egy műszaki áruházban, akciófigura- és képregénygyűjteménye elsőosztályú, és esténként kedvére festegetheti ólomkatonáit. Csak egy bökkenő van: Andy élete eddigi 40 éve során még soha nem volt nővel. Mikor kollégái rájönnek az évtizedek óta féltve őrzött titokra, pontosan tudják, mit kell tenniük: segíteni barátjuknak becsajozni. De vajon hogyan bírkózik meg a feladattal a három dilis barát és a negyven éves szűz?

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 75/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Rozsda és csont

(De rouille et d’os)

Ali magára marad 5 éves kisfiával, Sammel, akit szinte nem is ismer. Kényszerűségből illegális utcai harcból tartja fenn magát. Egy éjjel egy kocsmai verekedés összehozza a gyönyörű és magabiztos Stéphanie-val, aki delfinidomárként dolgozik a helyi aquaparkban. Mikor újból találkoznak, Ali megtudja, hogy a lányt baleset érte: elvesztette mindkét lábát és álmai jó részét. A férfi elhatározza, hogy segít rajta – sajnálat és szánakozás nélkül. A lány pedig újra élni kezd…

DÍJAK:

2012 / César-díj / Legjobb vágás / Győztes / Juliette Welfling
2012 / César-díj / Legjobb filmzene / Győztes / Alexandre Desplat
2012 / César-díj / Legígéretesebb fiatal színész / Győztes
2012 / César-díj / Legjobb adaptáció / Győztes / Jacques Audiard

 

IMDB: 7,5/10 | Mafab: 87/100

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 7. rész

Previous article

Salome operabemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.