0

Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Pár lépés a mennyország

(A Walk in the Clouds)

Egy álmodozó fiatal katona nem sokkal azután, hogy hazaérkezett a világháborúból, találkozik egy gyönyörû mexikói lánnyal, Victoriával. Vállalja, hogy Victoria apjának azt hazudják, nemrég összeházasodtak és õ a lány születendõ gyermekének apja… A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. El akarták játszani, hogy szeretik egymást, de valójában a tûzzel játszottak. Aztán jött a szüret ideje, és minden, ami addig valóságnak tûnt, az varázslattá változik! Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tûnik, és lassan rá kell döbbenniük a fiataloknak, hogy immár el sem tudják képzelni egymás nélkül az életet. Pedig lehet, hogy közeleg a nap, amikor búcsúzniuk kell…

DÍJAK:

1995 / Golden Globe-díj / Legjobb eredeti filmzene / Győztes / Maurice Jarre

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 91/100

Túl az óperencián

(Far and Away)

1892, Írország nyugati partvidéke. Joseph Donnelly, a szegény ír földműves bosszút akar állni a családját sanyargató gazdag földbirtokoson. De a sors úgy hozza, hogy a bosszú helyett esküdt ellensége önfejű lányát, Shannont kíséri Amerikába. Joseph ugyanis azt reméli, hogy ott végre saját birtokot szerezhet. Bostonban egy kocsmai verekedés során kiderül, hogy a fiú szenzációsan bunyózik. A tulajdonos leszerzõdteti, és esténként pénzért verekszik. Ám dicsõsége nem tart sokáig, és a fiatalok hamarosan az utcán találják magukat. Csak mikor elszakadnak egymástól, ébrednek rá igazi érzéseikre. Joseph munkát keres, Shannon pedig összetalálkozik volt võlegényével. De a szerelmesek sorsa újra összekapcsolódik, és az oklahomai földszerzési láz izgalmában valóra váltják álmaikat.

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 76/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Édes november

(Sweet November)

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 83/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Ha a férfi igazán szeret

(When a Man Loves a Woman)

Alice és Michael házassága tökéletes: a házaspár mélyen szereti egymást és mintaszerűen nevelik két lányukat is. A háttérben azonban ott lépdel nyomukban Alice ‘betegsége’, melyet egymás előtt, a rokonok előtt, de az asszony még önmaga előtt is titkol. A bomba azonban robban és darabjaira rombol mindent maga körül. A családtagok egymás iránti szeretete azonban győzedelmeskedik a veszteség felett és összetartó erejükkel segítenek az asszonyban szembenézni önmagával.

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 62/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szép kis nap!

(One Fine Day)

Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack (George Clooney) volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy férjére hagyja a kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie (Michelle Pfeiffer) a gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás mindkettőjük számára remek megoldásnak ígérkezik. Azonban a gyerekek lemaradnak a buszról, így a két szülő megállapodik abban, hogy felváltva vigyáznak rájuk.

 

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 71/100

Zöld kártya

(Green Card)

 George Faure állásajánlatot kap az Egyesült Államokban. A kedvező fejlemény azt jelenti, hogy új életet kezdhet, ám mégis van egy kis bökkenő: nincs zöldkártyája, azaz munkavállalási és tartózkodási engedélye. Jó szokás szerint azonban mindenre van megoldás, erre például az, hogy feleségül kell vennie egy amerikai nőt. Brontë Parrish-nak viszont végre sikerül egy tökéletes lakáshoz jutnia New York-ban. Neki is csak egyetlen apró gondja van: a lakást csak házaspároknak adják ki.

 

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 70/100

DÍJAK:

1990 / Oscar-díj / Legjobb eredeti forgatókönyv / Jelölés / Peter Weir
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Győztes / Gérard Depardieu
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Andie MacDowell
1990 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Győztes / Peter Weir

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Halhatatlan szerelem

(Forever Young)

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

IMDB: 6,3/10 | Mafab: 57/100

Az utazó

(The Tourist)

Frank Olaszországba érkezik, hogy kiheverjen egy szerelmi csalódást. Elsőre úgy tűnik, könnyű dolga lesz, ugyanis megismerkedik a gyönyörű Elise-vel. Mindkettejüknek megvannak a maga titkaik, melyek miatt olyan hihetetlen kalandokba keverednek, melyek során még az sem egyértelmű, hogy valójban ki üldöz kit.

 

IMDB: 6,0/10 | Mafab: 72/100

DÍJAK:

2010 / Golden Globe-díj / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Johnny Depp
2010 / Golden Globe-díj / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Angelina Jolie
2010 / Golden Globe-díj / Legjobb vígjáték vagy musical / Jelölés / Florian Henckel von Donnersmarck

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Meglesni és megszeretni

(Addicted to Love)

Sam (Matthew Broderick) egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie (Meg Ryan) New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében.

Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát (Kelly Preston), gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon (Tcheky Karyo), egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük.

Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.

IMDB: 6,1/10 | Mafab: 67/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Diadalmas szerelem

(A Matter of Life and Death)

A vadászgép-pilóta Peter egy bevetésen súlyosan megsérült és hirtelen a túlvilágon találja magát. Körutazása végeztével a kórházban ébred, ahol beszámol az átélt élményről orvosának és kedvesének, June-nak, akik mindezt a férfi agysérülésének következményeként könyvelik el. A szerelmes Peter visszakerül a másvilágra, ahol életben maradása mellett érvelhet a bíróság előtt…

 

IMDB: 8,1/10 | Mafab: 88/100

Több mint testőr

(The Bodyguard)

Rachel Marron népszerű énekesnő rengeteg rajongóval. Egyikük vonzalma azonban veszélyesebbnek tűnik a többinél. A popsztár egyre-másra kapja a zaklató leveleket. Rachel testőrt kap maga mellé, mégpedig a komor és tapasztalt Frank Farmer személyében, akinek azonban nincs könnyű dolga a hírességgel. A helyzet azonban bármelyik pillanatban komolyra fordulhat.

DÍJAK:

1992 / Oscar-díj / Legjobb zene (dal) / Jelölés / Allan Rich
1992 / Oscar-díj / Legjobb zene (dal) / Jelölés / Linda Thompson

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 80/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

A kaktusz virága

(Cactus Flower)

A kaktusz virága című film főhőse az agglegény Julian Winston, aki egyébként kiváló fogorvos és aki mellesleg retteg a házasságtól. Aktuális barátnőjének azt hazudja, hogy nős. Toni bánatában öngyilkosságot próbál meg elkövetni, mire Winston megigéri, hogy elhagyja a feleségét, és megkéri Toni kezét. Ám Toninak nincs szíve tönkretenni egy boldog családot. Látni szeretné, hogy a házastársak kapcsolatának már vége. Winstonnak találnia kell egy kamu feleséget. Úgy látszik, a titkárnője tökéletesen megfelel a feladatra.

DÍJAK:

1969 / Oscar-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Goldie Hawn
1969 / Golden Globe-díj / Legjobb női mellékszereplő / Győztes / Goldie Hawn

 

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 77/100

Könyvajánló: 7 sikerlistás könyv, amit érdemes elolvasnod az Életmód, egészség kategóriában

Previous article

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 1. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.