0
Szereted a romantikus filmeket és a romantikus vígjátékokat? A pároddal együtt szívesen tartatok mozizós estéket? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked.
 

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

500 nap nyár

((500) Days of Summer)

Tartalom:

Kereken ötszáz napot töltött együtt Summer (Zooey Deschanel ) és Tom (Joseph Gordon-Levitt), azonba a lány véget vetett kapcsolatuknak. Tom képtelen feldolgozni, hogy elmúlt a szerelmük, napról napra újragondolja a közösne töltött időket, hátha megtalálja a szakításuk okát, hogy mikor és miben hibázhatott. Az 500 nap nyár nem egy szerelmes történet, hanem történet a szerelemről.

DÍJAK:

2009 / Golden Globe-díj / / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Joseph Gordon-Levitt
2009 / Golden Globe-díj / / Legjobb vígjáték vagy musical / Jelölés / Marc Webb

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 80/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szerelemre hangszerelve

(Begin Again)

Tartalom:

Greta (Keira Knightley) és Dave (Adam Levine) szerelme a főiskola óta tart. Kapcsolatukon kívül a munkában is társak, közösen szerzik a dalokat, amelyekkel Dave lép fel. A sors úgy hozza, hogy Dave kap egy New York-i lehetőséget, így mindketten a metropolisba költöznek. A férfinek azonban hamar a fejébe száll a dicsőség, és szakít kedvesével. A csalódottságában szomorkodó lánynak nem kell sokáig várnia, találkozik valakivel, aki megváltoztatja az életét. Mindeközben fény derül arra is, hogy Greta is tehetséges énekes.

DÍJAK:

2014 / Oscar-díj / / Legjobb eredeti betétdal / Jelölés

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 89/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Idétlen időkig

(Groundhog Day)

Tartalom:

Phil Connors (Bill Murray) egy magának való, mogorva, cinikus időjárás bemondó egy pittsburghi tévécsatornánál. Egyik nap azt a feladatot kapja, hogy utazzon el egy pennsylvaniai kisvárosba, Punxsutawney-ba, és stábjával együtt vegyék fel, amint 1993. február 2-án, a tél végén a város híres mormotája előjön odújából. A mormota azonban nem bújik elő, ráadásul havazni kezd. Másnap reggel különös dolog történik: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, sőt a következő nap sem változik, megint minden hajszálra pontosan úgyanúgy történik. Phil kezd kétségbeesni, orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul, végül még öngyilkosságot is megkísérel, de másnap megint ugyanúgy szól a vekker.

DÍJAK:

1993 / BAFTA-díj / / Legjobb forgatókönyv / Győztes / Danny Rubin, Harold Ramis
 

IMDB: 8.0/10 | Mafab: 88/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szenvedélyek viharában

(Legends of the Fall)

Tartalom:

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes és három fia, Samuel (Henry Thomas), Tristan (Brad Pitt) és Alfred (Aidan Quinn) a Sziklás hegység vadonjában él jó barátságban az amerikai őslakosokkal. Mind a három fiú más karakter, de mind talpraesettek. Egy napon Samuel bemutatja a családjának szíve választottját, Susannát (Julia Ormond). A testvérek viszonya ettől kezdve rohamosan romlani kezd, ugyanis Alfred is beleszeret a lányba, a lány pedig Tristanba szeret bele. A helyzet még tragikusabb lesz, amikor a három fiú hadba vonul az első világháború európai frontjaira.

DÍJAK:

1994 / Oscar-díj / / Legjobb operatőr / Győztes / John Toll
1994 / Oscar-díj / / 2 Jelölés
1994 / Golden Globe-díj / / 4 Jelölés

IMDB: 7.5/10 | Mafab: 85/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Szerelem és más drogok

(Love & Other Drugs)

Tartalom:

Jamie (Jake Gyllenhaal) igazi szívtipró, nincs nő, akit ne tudna megszerezni, és ki is használja a lehetőségeket. Emellett a munkában is sikeres. Egy napon azonban találkozik Maggie-vel (Anne Hathaway), aki másnak bizonyul, mint a korábbi nők. A férfi képtelennek bizonyul az elköteleződésre, Maggie pedig az érzéseivel küzd, de szerelmük mindkettőjük életét megváltoztatja.

DÍJAK:

2010 / Golden Globe-díj / / Legjobb férfi színész (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Jake Gyllenhaal
2010 / Golden Globe-díj / / Legjobb színésznő (vígjáték vagy musical) / Jelölés / Anne Hathaway
 

IMDB: 6.7/10 | Mafab: 78/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Mielőtt felkel a nap

(Before Sunrise)

Tartalom:

A történet egy fiúról, Jesse-ről (Ethan Hawke), és egy lányról, Celine-ről (Julie Delpy) szól, akik egy pár órás vonatút során ismerkednek meg. Kellemesen beszélgetnek, majd Jesse felajánlja Celine-nek, hogy töltsék együtt azt a pár órát Bécsben, amely a továbbutazásukig hátra van. Mindent elsöprő szerelem bontakozik ki közöttük, de lassan közeleg a hajnal, és a két fiatalnak el kell válnia.

DÍJAK:

1995 / Berlini Nemzetközi Filmfesztivál / / Arany Medve-díj a legjobb rendezőnek / Győztes / Richard Linklater

IMDB: 8.1/10 | Mafab: 84/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Harry és Sally

(When Harry Met Sally…)

Tartalom:

Harry és Sally egyetemista korukban találkoztak először egy közös autóút során, ekkoriban azonban még ki nem állhatták egymást. Rögtön tisztázzák, férfi és nő között márpedig nincs barátság, mert a szex mindig közbeszól. Öt évvel később egy repülőúton ismét egymásba botlanak, és beszámolnak egymásnak jelenlegi szerelmi életükről. Aztán eltelik újabb hat év, egy könyvtárban találkoznak össze véletlenül, ahol megosztják egymással szerelmi csalódásukat. Két legjobb barátjuk között szerelem szövődik, és összeházasodnak. Harry és Sally egyre közelebb kerül egymáshoz, míg egy éjjel szexuálisan is egymásra lelnek. Vajon ez barátságuk végét, vagy egy új szerelem kezdetét jelenti?

DÍJAK:

1989 / Oscar-díj / / Legjobb eredeti forgatókönyv / Jelölés / Nora Ephron
 

IMDB: 7.6/10 | Mafab: 77/100

Napos oldal

(Silver Linings Playbook)

Tartalom:

Pat (Bradley Cooper) 8 hónapot töltött elmegyógyintézetben idegösszeroppanása miatt, ezalatt feleségét, állását és házát is elvesztette, mégis bizakodva áll az újrakezdéshez. Szüleihez költözik, akik nem igazán tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, és csak arra vágynak, hogy Pat ismét saját lábára álljon. Azonban feltűnik Tiffany (Jennifer Lawrence), aki üzletet köt Pattel: segít neki visszaszerezni feleségét, ha Pat viszonozza a szívességet. Azonban az idő múlásával egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

DÍJAK:

2012 / Oscar-díj / / Legjobb női főszereplő / Győztes / Jennifer Lawrence
2012 / Oscar-díj / / 7 Jelölés

IMDB: 7.8/10 | Mafab: 73/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Álom luxuskivitelben

(Breakfast at Tiffany’s)

Tartalom:

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és fogyasztja a gazdag udvarlókat. Mindez azonban megváltozik, mikor megismerkedik a szomszédjába költöző, hóbortos íróval (George Peppard), aki ráébreszti arra, mi az igazán lényeges az életben.

DÍJAK:

1961 / Oscar-díj / / Legjobb zene (dal) / Győztes / Johnny Mercer
1961 / Oscar-díj / / Legjobb zenés, drámai vagy vígjáték film / Győztes / Henry Mancini
1961 / Oscar-díj / / 5 Jelölés
 

IMDB: 7.7/10 | Mafab: 90/100

Mondhatsz bármit

(Say Anything…)

Tartalom:

Mi mást akarhatna egy kétballábas kamasz, mint kick-box világbajnokká válni? És ki másba szeretne bele, mint az osztály legszebb, legokosabb és legmagányosabb lányába, akit mindenki elkerül? Az ilyen szerelmek az életben csak a legritkább esetben, vagy inkább sosem válnak valóra, de ez a film más, mint az élet. Sokkal szórakoztatóbb, romantikusabb, ráadásul garantált a happy end.

 

IMDB: 7.4/10 | Mafab: 73/100

Szerelmünk lapjai

(The Notebook)

Tartalom:

Egy idős úr minden nap elmesél egy történetet egy idős hölgynek: volt egyszer egy férfi és egy nő…
Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

IMDB: 7.9/10 | Mafab: 85/100

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Casablanca

(Casablanca)

Tartalom:

A Casablanca a második világháború ideje alatt a német megszállás alatt álló, az emigrálni vágyók utolsó mentsvárában, az észak-afrikai Casablancában játszódik. Főhőse, Rick egy bártulajdonos, aki hamis papírokkal látja el az Amerikába emigrálókat, azonban amikor régi szerelme egy másik férfi oldalán keresi fel, hogy segítséget kérjen, Rick nehéz helyzetbe kerül. Az alkotás a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek nagy múltra visszatekintő konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart, Ingrid Bergman és Paul Henreid alakítása, valamint a magyar származású Michael Curtiz rendezése emelt a klasszikusok közé.

DÍJAK:

1943 / Oscar-díj / / Legjobb film / Győztes
1943 / Oscar-díj / / Legjobb adaptált forgatókönyv / Győztes / Julius J. Epstein, Howard Koch, Philip G. Epstein
1943 / Oscar-díj / / Legjobb rendező / Győztes / Michael Curtiz
1943 / Oscar-díj / / 5 Jelölés
 

IMDB: 8.5/10 | Mafab: 90/100

9 budapesti étterem, ahová a Google Maps értékelések szerint érdemes betérni

Previous article

6 szálláskereső oldal összehasonlítása, ahol a nyaralás helyszínét kiválaszthatod

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.