0
Egy olyan listát állítottunk össze, amit érdemes végiglapoznod. A lista nincs sorba rendezve, nem toplistáról van szó és nem is egy a témakör. A sorozatok között találsz vígjátékot, drámát, horrort, thrillert, rajzfilmeket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Mindegyik sorozatnál találsz egy kis ismertetőt, amit a mafab.hu oldal segítségével szedtük össze. A borítóképeket az IMDB.com oldaláról szedtük le.

1. Bates Motel: Psycho a kezdetektől (2013)
(Bates Motel)

 

A Bates Motel a kultikus Psycho előzménysorozata, mely a tinédzser Norman Bates és édesanyja életét mutatja be.

2, Fargo (2014)
(Fargo)

 

A Coen-testvérek korábbi filmjének univerzumában játszódó sorozat története egy minnesota-i kisvárosban, Fargóban játszódik. Főhőse Lester Nygaard, egy tutyimutyi biztosítós figura, aki egy véletlen folytán találkozik a titokzatos Lorne Malvóval. Ekkor még nem is sejti, hogy a találkozás az események szörnyű láncreakcióját indítja el.

3, Vikingek (2013)
(Vikings)

 

Ragnar Lothbrok, a vikingek legnagyobb hőse elsőként hajózik nyugatra, és jut el Nagy-Britanniába. Ragnar és társai már belefáradtak abba, hogy vezérük, Earl Haraldson parancsát követve minden évben keletre indulnak hódító körútjukra, ezért kiötölnek egy tervet, mellyel történelmet írhatnak.

4, Mr. Robot (2015)
(Mr. Robot)

 

A Mr. Robot főszereplője egy rejtélyes anarchista, aki beszervez egy antiszociális zavarral küzdő fiatal programozót (Rami Marek), aki úgy teremt kapcsolatokat az emberekkel, hogy meghekkeli őket.

5, Stranger Things (2016)
(Stranger Things)

 

A történet egy csendes kisvárosban játszódik, ahol mindenki tud mindent a másikról. Egy nap eltűnik egy gyermek, mely felbolydítja és ízeire kezdi szétszedni a városka lakosainak eddig békés kapcsolati hálóját. Kétes kormányzati szervek és sötét erők kezdik körülvenni a várost. A lakók közül azonban vannak páran, akik észlelik, hogy az esettel kapcsolatban vannak a szem számára láthatatlan tényezők is…

6, Odaát (2005)
(Supernatural)

 

A két testvér, Sam és Dean hosszú idő után kapcsolatba lépnek apjukkal, és elindulnak, hogy felkutassák őt. Ekkor azonban még nem is sejtik, milyen veszélyes kalandra is vállalkoznak. A titkos telefonüzenet egy kaliforniai városba vezeti a fivéreket, ahol megmagyarázhatatlan események tartják rettegésben a helyi lakosokat. A két férfi egy olyan hátborzongató világban találja magát, ahol a rémtörténetek és a babonák teremtményei szó szerint megelevenednek.

7, Sherlock (2010)
(Sherlock)

 

A BBC elhozta a 21. századba minden idők legnépszerűbb mesterdetektívét, Sherlock Holmest és társát, Dr. Jonh Watsont. A legendás páros soha nem látott eleganciával és lendülettel ered a szövevényes bűnesetek nyomába.

8, Amerikai Horror Story 
(American Horror Story)

 

Az Amerikai Horror Story egy antológia-jellegű horror-dráma széria, melynek minden egyes évada az előzőektől független történetet mesél el.

9, Kártyavár (2013)
(House of Cards)

 

Frank Underwood legfőbb vágya, hogy a Fehér Házban kapjon meghatározó szerepet. Az ígért külügyminiszteri pozícióba azonban az elnök mást ültet, mellyel kivívja Frank haragját. A férfi nem ismer lehetetlent, és céljainak elérése érdekében akár mások élete árán is érvényesíti befolyását.

10, Trónok harca (2011)
(Game of Thrones)

 

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros Hét Királyságának irányításáért. A Vastrónt azonban csak egyetelen ember foglalhatja el.

11, Dexter (2006)
(Dexter)

 

Dexteren már egész fiatalon megmutatkozott gyilkolási hajlama. Édesapja, a miami redőrség egyik nyomozója megtanítotja a fiút, hogyan kövesse el a tökéletes bűntényt, mellyel azokat az elvetemült bűnözőket súlytaná, akik kicsúsztak a hatóság kezei közül. Dexter felnőttként a miami rendőrség vérnyom-elemzőjeként dolgozik, és bár látszólag teljesen normális életet él, az éj leple a sorozatgyilkosok nyomába ered.

12, Totál szívás (2008)
(Breaking Bad)

 

Walter, a középiskolai kémiatanár épp 50. születésnapját ünnepelné, amikor megtudja, hogy tüdőrákban szenved, és mivel a betegsége már a végső stádiumban jár, alig egy éve van hátra. A férfi szeretné halála után biztonságban tudni várandós feleségét és fiát, ezért megpróbál minél több pézt összegyűjteni. Szövetkezik egykori drogdíler diákjával, és együtt belefognak a metamfetamin gyártásába. Amíg a férfi profiként dolgozik, Jesse egy igazi pancser. Walter átlépve egy határt egyre lejjebb csúszik a lejtőn, miközben vagyona rohamos iramban gyarapszik.

13, The Walking Dead (2010)
(The Walking Dead)

 

Miután Rick Grimes egy elhagyott kórházban ébred fel a kómából, azzal kell szembesülnie, hogy szinte az egész civilizációt elpusztította egy zombijárvány. Rick felesége és fia nyomába ered, de idővel szembesülnie kell azzal, hogy korántsem könnyű feladat megőriznie az emberségét egy ilyen világban. A The Walking Dead Frank Darabont, A remény rabjai rendezőjének, a Terminátor és A bolygó neve: Halál producerének legújabb sorozata.

14, Monk – Flúgos nyomozó (2002)
(Monk)

 

Adrian Monk nem egy hétköznapi nyomozó. A rendkívüli bogaras férfi konzultánsként segíti a rendőrök munkáját, akik legendaként néznek rá.

15, A hivatal (2005)
(The Office)

 

Az áldokumnetumfilm-sorozat egy irodaszereket forgalmazó cég mindennapjaiban enged bepillantást. Főszereplői a mindenkinél mindent jobban tudó főnök, az eminenes helyettese, a poéngyáros fickó, a recepciós lány és még sokan mások. Ricky Gervais fergeteges humorú sorozata ezúttal sem okoz csalódást.

16, Doktor House (2004)
(House M.D.)

 

Dr. Gregory House egy mogorva, öntörvényű, különc orvos, aki mindemellett hatalmas szaktekintély is. Fiatalokból álló csapatát meglehetősen sajátságos kritériumok alapján válogatja össze, de aki vele akar dolgozni, annak mindent el kell viselnie. House racionális és hidegfejű, számára minden betegség egy megoldásra váró rejtély.

17, Dr. Csont (2005)
(Bones)

 

Dr. Temperance Brennan egy zseniális, de magányos antropológus. Egy napon felkeresi őt a fiatal, tehetséges FBI-ügynök, Seeley Booth, hogy segítsen neki a nyomozóiroda megoldatlan ügyeinek felderítésében. Brennan, alias Dr. Csont feladata, hogy mindössze az áldozatok csontjai alapján azonosítsa elhunytat.

18, Family Guy (1999)
(Family Guy)

 

Seth MacFarlane hatalmas népszerűségű sorozata Quahog fiktív városában játszódik. A történet főszereplője a Griffin család: két szülő, két gyermek, Brian, a zseniális kutya és egy mutáns bébi. A furcsa család mindennapjai korántsem mondhatóak átlagosnak.

19, Futurama (1999)
(Futurama)

 

A Futurama főszereplője Philip J. Fry, a 25 éves pizzafutár, aki 1999. december 31-én véletlenül 1000 évre hibernálja magát. Matt Groening és David X. Cohen kultikus animációs sorozata hét évadot ért meg, mely idő alatt világszerte hatalmas népszerűségre tett szert.

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 5. rész

Previous article

122 sorozat, amit érdemes nézni 2. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.