0
Egy olyan listát állítottunk össze, amit érdemes végiglapoznod. A lista nincs sorba rendezve, nem toplistáról van szó és nem is egy a témakör. A sorozatok között találsz vígjátékot, drámát, horrort, thrillert, rajzfilmeket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Mindegyik sorozatnál találsz egy kis ismertetőt, amit a mafab.hu oldal segítségével szedtük össze. A borítóképeket az IMDB.com oldaláról szedtük le.

20, A Simpson család (1989)
(The Simpsons)

 

A Simpson család rendkívül mulatságos hétköznapjait bemutató rajzfilmsorozat, ami 1989 óta fut a világ televíziós csatornáin. Főszereplői az atomerőműben dolgozó, bugyuta Homer, felesége, Marge, fiuk, a csibész Bart, a család esze, Lisa és Maggie, a csecsemő. A szatirikus és harsány humorú sorozat nem kímél senkit, sem a sztárokat, sem a politikusokat, sem pedig a nézőt, aki számtalan helyzetben magára ismerhet.

21, Firefly – A szentjánosbogár (2002)
(Firefly)

 

A 25-26. századra a Föld energiakészletei kimerültek, így az emberiség kénytelen volt a Naprendszeren túl élőhelyet keresni magának. Az űr meghódításában a két szuperhatalom, USA és Kína játszott vezető szerepet, és az Egyesítési Háború során szövetségre lépve egyesítették a belső bolygókat. Bár ezeken az emberek viszonylag fejlett környezetben élhetnek, a külső bolygókon vadnyugati körülmények uralkodnak.

22, Az ítélet: család 
(Arrested Development)

 

Miután a családfőt csalás vádjával börtönbe zárják, a Bluth család tagjai a maguk módján próbálnak meg boldogulni. Azonban úgy tűnik, nem akarnak tudomást venni a tényekről, és továbbra is azt a fényűző életet kívánják éli, melyet megszoktak. A luxus azonban már a múlté…

23, Seinfeld (1989)
(Seinfeld)

 

A nagysikerű, szókimondó komédia főszereplői Jerry Seinfeld és barátai, George, Elaine valamint Kramer. A sorozatban a New Yorkban élő felnőttek mulatságos hétköznapjaiban nyerhetünk bepillantást. A barátok élete olyan témák körül forog, mint a család, a karrier, a férfibarátság, a romantika és a sport.

24, Városfejlesztési osztály (2009)
(Parks and Recreation)

 

A Városfejlesztési osztály története egy a városban éktelenkedő gödör hasznosításáról szól. Bár a helyzet elsőre nevetségesnek tűnik, a feladat egyáltalán nem egyszerű a polgármesteri hivatal városkép-fejlesztési osztályának.

25, Cheers (1982)
(Cheers)

 

A Cheers című vígjátéksorozat helyszíne egy bostoni kocsma, ahol a csapos és a csinos pincérnők boldogan szolgálják ki a betévedő vendéget, s ahol többségében mindenki ismer mindenkit – mint egy nagy családban.

26, Jóbarátok (1994)
(Friends)

 

Minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája hat, húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon. Főszereplői az elkényezetett Rachel, a tisztaságmániás séf, Monica, a mindenből tréfát űző Chandler, a szexmániás színész, Joey, a stréber paleontológus, Ross és a hippi Pohoebey.

27, Homeland: A belső ellenség (2011)
(Homeland)

 

Egy amerikai katona, Nicholas Brody iraki szolgálata során fogságba esik, azonban csodával határos módon, 8 év elteltével sikerül kiszabadulnia. A férfit hazatérése után az Egyesült Államokban hősként ünneplik, azonban a CIA-nál azt gyanítják, a férfi átállt az ellenséghez.

 

28, Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (2014)
(How to Get Away with Murder)

 

Annalise Keating a philadeplhiai egyetem jogi karának professzora. A nő “Hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot” címen meghirdetett kurzusán korábbi eseteit mutatja be diákjainak, melyek igencsak lázba hozzák a fiatal hallgatókat. Keating ráadásul azt is felajánlja, hogy a kurzus legjobb hallgatóit felveszi a csapatába. A professzor és fiatalokból álló csapata rejtélyes gyilkossági ügyekbe keveredik.

29, Brooklyn 99: Nem százas körzet (2013)
(Brooklyn Nine-Nine)

 

Jake Peralta, a gyerekes nyomozó, és mogorva, újdonsült főnöke, Ray Holt New York 99. számú rendőrőrsön nem jönnek ki túl jól egymással. Ráadásul a főnökség döntései a nem könnyítik meg Peralta életét, aki meglehetősen lazán kezeli a szolgálati szabályzatot.

30, Feketelista (2013)
(The Blacklist)

 

Raymond Reddington egykoron a kormánynak dolgozott, azonban mára ő lett a világ legkeresettebb bűnözője. A férfi egy napon besétál az FBI székházába, feladja magát, és egy alkut is ajánl a nyomozóknak. Raymond rendelkezik egy listával, melyen olyan gazemberek nevei szerepelnek, akikről a bűnüldöző szervek még csak nem is tudnak. A szívességnek azonban ára van…

31, The Strain – A kór (2014)
(The Strain)

 

New York városában elszabadul a pokol, miután a lakosságot egy vámpírvírus fertőzi meg. A Járványügyi Központ vezetője, Dr. Ephraim Goodwather és csapata nyomozásba kezd, hogy kiderítsék a járvány kitörésének okát. A kór az ikonikus rendező, Guillermo del Toro (A faun labirintusa, Tűzgyűrű) sorozata.

32, Bakelit (2016)
(Vinyl)

 

Az 1970-es évek New Yorkjában játszódó széria a kábítószerektől fülledt zeneipar világába enged bepillantást a punk és a disco hajnalán. A sorozat cselekménye egy fikciós zene stúdió, az American Century köré épül fel. Richie Finestra (Cannavale) egy zenei producer, aki megpróbálja feltámasztani az üzletet, és rátalálni a jövő hangzására. A férfinek jó füle van ahhoz, hogy kiszúrja a tehetséget, azonban kénytelen meghozni egy olyan komoly döntést, mely nagy kihívások elé állítja kapcsolatát feleségével, a modell és színésznő Devonnal (Wilde), és üzlettársával, Zak Yankovich-csal (Ray Romano). Eközben feltűnik a színen Kip Stevens (James Jagger), egy punk rock banda, a Nasty Bits frontembere, aki ekkor még nem is sejti, hogy a stílus, melyet bandájával képvisel, hamarosan az egész világot meghódítja.

33, Foglalkozásuk: amerikai (2013)
(The Americans)

 

A Foglalkozásuk – amerikai című akciósorozatban Elizabeth és Philip már vagy húsz éve élnek az Amerikai Egyesült Államokban és egy utazási irodában dolgoznak. Két gyermeket neveltek; átlagos családnak tűnnek – első ránézésre. A valóságban a házaspár tagjai KGB-ügynökök. Új megbízást kapnak, mely balul sül el, ráadásul a szomszédjukba egy FBI-ügynök költözik. Stan Beeman nyomozásba kezd és idővel sejteni kezdi, mivel is foglalkozik Elizabeth és Philip.

34, A zöld íjász (2012)
(Arrow)

 

A milliárdos playboy, Oliver Queen (Stephen Amell) édesapjával hajótörést szenvedett a Csendes-óceánon, és öt évig egy pokoli szigeten rekedt. Hazatérése után Oliver apjának tett fogadalma értelmében a korrupt város, Starling City gazemberei után ered. A Zöld Íjász nevét hamarosan az egész város örökre az emlékezetébe vési.

35, Dokik (2001)
(Scrubs)

 

Dr. John ‘J.D.’ Dorian alig várta, hogy munkába állhasson, úgy érzi, négy év tanulás után mindenre felkészült, ami egy kórházban érheti. A medikusnak azonban be kell látnia, hogy óriásit tévedett. Barátjával, Christopher Duncan Turkkel újabb és újabb előreláthatatlan szituációkba keveredik.

36, Egy rém rendes család (1986)
(Married with Children)

 

Al Bundy, Peggy Bundy és gyermekeik, Kelly és Bud a külvárosi Chicagóban élnek. Bár életük nem feltétlenül mintaszerű, története a külvárosi Chicagóban zajlik. Korántsem mintaszerű életük emlékeztető a modern házasság és családi élet gyenge pontjaira.

37, Törtetők (2004)
(Entourage)

 

Vince Chase-t legutóbbi filmjének bemutatóján elhalmozzák dicséretekkel. Eric, Vince önjelölt menedzsere arra bíztatja a férfit, hogy utasítson el egy forgatókönyvet, amit el sem olvasott. Ezzel magára vonja a férfi igazi ügynökének, Ari haragját.

38, Monty Python Repülő Cirkusza (1969)
(Monty Python’s Flying Circus – Graham Chapman’s Personal Best)

 

A Monty Python Repülő Cirkusza az angol televíziózás egyik legmeghatározóbb komédia-sorozatát jelentette. Az egyes epizódok jelenetei az egyedi angol humorral és enyhe szarkazmussal színezik ki az angolok hétköznapi életét, de a közélet eseményeit és a politikai élet egyes meghatározó eseményeit is pellengérre tűzték.

39, A férjem védelmében (2009)
(The Good Wife)

 

Alicia Florrick védőügyvéd férje, Peter egy szexbotrány után politikai korrupció vádjával börtönbe kerül. A botrány elülésével Alicia visszatér a munkájához, 
azonban kiközösítik, és mindössze a cég egyik partnerére, Diane Lockhartra számíthat, aki szárnyai alá veszi a meggyötört nőt.

40, Kaliforniába jöttem (1990)
(The Fresh Prince of Bel-Air)

 

A Kaliforniába jöttem című sorozat főhőse Will, aki szülei javaslatára Philadeplhiából Kaliforniába utazik nagynénjéhez és nagybátyjához. A család három, majd négy gyermekről gondoskodik, s Willnek cseppet sem könnyű alkalmazkodni a nagycsaládosok nyüzsgő életéhez…

41, A törvény nevében (2014)
(True Detective)

 

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült felgöngyölíteniük az esetet, azonban amikor új nyom kerül elő, mindkettejüket kihallgatják a korábbi eset kapcsán. A törvény nevében cselekménye párhuzamosan játszódik a napjainkban és múltban, míg végül összeáll a kép, és talán végre az elkövető kilétére is fény derül.

122 sorozat, amit érdemes nézni 1. rész

Previous article

122 sorozat, amit érdemes nézni 3. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.