0
Egy olyan listát állítottunk össze, amit érdemes végiglapoznod. A lista nincs sorba rendezve, nem toplistáról van szó és nem is egy a témakör. A sorozatok között találsz vígjátékot, drámát, horrort, thrillert, rajzfilmeket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Mindegyik sorozatnál találsz egy kis ismertetőt, amit a mafab.hu oldal segítségével szedtük össze. A borítóképeket az IMDB.com oldaláról szedtük le.

42, Szívek szállodája (2000)
(Gilmore Girls)

 

A temperamentumos fiatal édesanya, Lorelai és 16 éves lánya, Rory egy amerikai kisvárosban él. Lorelai egy szálloda menedzsereként dolgozik, élete meglehetősen nyugalmas, azonban miután kiderül, hogy lányát felvették a színvonalas Chilton magániskolába, kénytelen felkeresni gazadag szüleit, akivel nem túl rózsás a kapcsolata. A nagyszülők egy feltétellel támogatják anyagilag az unokájukat: ha ő és Lorelai minden péntek este náluk vacsoráznak.

Folytatás: 
Szívek szállodája – Egy év az életünkből
(Gilmore Girls: A Year in the Life)

 

Közel 10 évvel azután, hogy az eredeti sorozat véget ért, a Szívek szállodája most újra megnyitja kapuit. Lorelai (Lauren Graham) még mindig a Dragonfly fogadó vezetője, és jelenleg Luke-kal (Scott Patterson) él. A lánya, Rory (Alexis Bledel) immáron 32 éves, és egyszerre küzd munkahelyi és párkapcsolati gondokkal, az idősödő Emily (Kelly Bishop) pedig kezd hozzászokni az özvegyléthez. Ebben a négy felejthetetlen epizódban a Gilmore-lányok sok-sok régi ismerős táraságában végre szembesülnek régóta megoldatlan problémákkal, méghozzá a maguk szókimondó, de szívhez szóló módján. Nem vitás, ez a magával ragadóan szellemes és érzelmes minisorozat egyszerre kínál ismerős és meglepő pillanatokat. Jó újra otthon lenni!

43, Sötét árvák (2013)
(Orphan Black)

 

Miután Sarah egy metróállomáson végignézi, ahogy egy nő leveszi a kabátját és a cipőjét, majd beugrik a közelgő szerelvény elé, elveszi a rá megszólalásig hasonlító áldozat ruháját. Sarah Manning egy éve magára hagyott gyereke miatt tért vissza a városba.

44, Az alelnök (2012)
(Veep)

 

Az egykori szenátor, Selina Meyer elvállalja az alelnöki tisztet, azonban az állás nagyon más, mint amilyennek korábban elképzelte. Meyer szeretne jó munkát végezni, és nyomot hagyni maga után anélkül, hogy elmerülne a politikai játszmák mocsarában. Ebben próbálnak meg segíteni munkatársai, Amy, a stábja vezetője, Mike McClintock, sajtószóvivő, Gary, a jobb keze és testőre, és Sue, a titkárnője.

45, Castle (2009)
(Castle)

 

Rick Castle, az egyik legsikeresebb krimiíró alkotói válságba kerül, ekkor azonban a rendőrség a segítségét kéri. Sikerül elérnie, hogy rendőrségi tanácsadóként Kate Beckett mellett dolgozhasson, azonban a nő egyáltalán nem rajong az ötletért. A folyton civódó párós azonban sikeresen veszi az akadályokat, Castle és Beckett pedig egyre jobban megismerik egymást.

46, Drót (2002)
(The Wire)

 

A Drót minden idők egyik legnépszerűbb televíziós produkciója. A történet egy baltimore-i kábítószeres gyilkossági nyomozást göngyölít fel, mindkét fél, a rendőrség, és a kábítószerkereskedők szemszögéből mutatva be az eseményeket. Mindkét világnak megvannak a maga szabályai és értékrendje, azonban a történet előrehaladtával egyre inkább összemosódik a határ jó és rossz, bűn és büntetés között.

47, Agymenők (2006)
(The Big Bang Theory)

 

A két elméleti fizikus, Leonard és Sheldon nyugodtan élik életüket, amikor a szomszéd lakásba váratlanul beköltözik Penny. Ezzel olyan események láncolata veszi kezdetét, amely alaposan felforgatja a két férfi mindennapjait.

48, Twin Peaks (1989)
(Twin Peaks)

 

Twin Peaks egy kis város, tele látszólag átlagos, jóindulatú polgárokkal, valahol az amerikai-kanadai határ közelében. Egy napon a város melletti folyó a partra mossa egy fiatal lány holttestét. Az ügy kivizsgálására Dale Cooper (Kyle MacLachlan) különleges nyomozó érkezik, akit a helyi seriff mindenben segít. Cooper nyomozásba kezd, és ahogy mélyebbre ássa magát az ügyben, egyre több furcsa dolgot derít ki a városka lakóiról. Úgy tűnik, mindenkinek van valami takargatni valója. Az egyik éjjel Coopert meglátogatja a halott lány szelleme, hogy figyelmeztesse a nyomozót, ugyanis sokkal többről van szó, mint egy egyszerű gyilkosságról.

Folytatás: 

Twin Peaks (2017)
(Twin Peaks)

 

25 évvel ezelőtt borzalmas bűntény híre kavarta fel a békés északnyugati kisváros életét. Meggyilkolták Laura Palmert, a gimi egykori szépét. Most folytatódik minden idők egyik legnagyobb hatású, misztikus tévésorozata. A 18 részt az eredeti sorozatot jegyző Mark Frost-David Lynch páros írta, míg az utóbbi a rendezést is magára vállalta. Dale Cooper ügynök és Laura Palmer szerepében visszatér Kyle MacLahlan és Sheryl Lee. A főbb szerepeket Mädchen Amick, Dana Ashbrook és Everett McGill játssza.

49, A stúdió (2006)
(30 Rock)

 

Jack Donaghy, miután megkapja a stúdió programigazgatójának pozícióját, azonnal változtatásokat eszközöl. A reformok az egyik show producerének, Liz Lemon vállaira is nagy nyomást helyeznek, akinek együtt kell működnie az őrült Tarcy Jordannal, ugyanis az igazgató a fekete színésztől várja a csodás nézettséget.

50, Modern család (2009)
(Modern Family)

 

A Modern család az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb vígjátéksorozata. A Golden Globe- és tizenegyszeres Emmy-díjas széria három nagyon különböző életvitelű, de közös rokoni szálak mentén összekapcsolódó család hétköznapjaiba enged bepillantást, miközben igen intenzíven megdolgoztatja a nézők rekeszizmait.

51, Mad Men – Reklámőrültek (2007)
(Mad Men)

 

Don Draper egy vezető reklámirodánál dolgozik a 60-as években, és még riválisai is elismerik, hogy ő a legjobb a szakmában. A férfi új megbízást kap: tegye vonzóbbá és népszerűbbé a Lucky Strike-ot! Nincs könnyű dolga, ugyanis sorra jelennek meg a dohányzás káros következményeit tagaló hírek és kutatások. Draper egy pillanatra elbizonytalanodik, melyet munkatársa, Pete Champbell megpróbál kihasználni. Feltűnik a színen továbbá Don új titkárnője, Peggy Olsen, aki bár nagyon szerény és ártatlan lány látszatát kelti, talán mégsem az, akinek mutatja magát.

52, Maffiózók (1999)
(The Sopranos)

 

A maffiavezér, Anthony Soprano kénytelen pszichiáterhez fordulni, akinek beszámol magánéletének egyes aspektusairól, azonban vannak dolgok, melyekről nem beszélhet. Diszkréten próbálja meg elhallgatni munkáját, miközben kegyetlen módon számol le riválisaival.

53, X-akták (1993)
(The X Files)

 

Fox Mulder és Dana Scully egymás ellentétei, azonban összeköti őket a munkájuk. Együtt dolgoznak az FBI rejtélyes, megoldatlan ügyein, melyek többsége paranormális jelenségekkel áll összefüggésben. Mulder gyerekként tanúja volt, amikor a földönkívüliek elrabolták testévérét, és hiszi, hogy a világ tele van megmagyarázhatatlan jelenségekkel. Scully azonban orvos, két lábbal áll a földön, és meggyőződése, hogy mindenre létezik racionális magyarázat.

Első film: 
X-akták – Szállj harcba a jövő ellen

 

Az X-akták lezárultak, Mulder ügynök azonban nem pihenhet. Dallasban egy különös tűzesetre kerül sor, amelyben állítólag többen életüket vesztik. Mulder azonban gyanút fog: úgy sejti, egy titkos kormányprogram nyomaitól akartak megszabadulni. Miután társát, Scullyt is elrabolják, nyomozásba kezd.

Második film: 
X-akták: Hinni akarok

 

Muldert és Scullyt egy különös esethez riasztják Virginia államban. Eltűnt az FBI egyik embere. Az eset azonban nem egyszerű eltűnés, azt olyan különös, mondhatni paranormális jelenségek kísérik, amelyekben csak Muldernek és Scullynak van jártassága. Ahogy igyekeznek az eset végére járni, hátborzongató részletek kerülnek napvilágra.

54, Totál szívás (2008)
(Breaking Bad)

 

Walter, a középiskolai kémiatanár épp 50. születésnapját ünnepelné, amikor megtudja, hogy tüdőrákban szenved, és mivel a betegsége már a végső stádiumban jár, alig egy éve van hátra. A férfi szeretné halála után biztonságban tudni várandós feleségét és fiát, ezért megpróbál minél több pézt összegyűjteni. Szövetkezik egykori drogdíler diákjával, és együtt belefognak a metamfetamin gyártásába. Amíg a férfi profiként dolgozik, Jesse egy igazi pancser. Walter átlépve egy határt egyre lejjebb csúszik a lejtőn, miközben vagyona rohamos iramban gyarapszik.

55, Psych – Dilis detektívek (2006)
(Psych)

 

Shawn Spencer gyerekkora nem volt egyszerű, azonban maradi rendős édesapjának köszönhetően különleges megfigyelőképességre tett szert. Csakhogy felnőtt korára Spencer valódi naplopóvá vált. Miután ráébred arra, hogy munkát találni bizony nem egyszerű feladat, szélhámossággal próbálja meg helyrerázni anyagi helyzetét. Így alkalmanként a rendőrségnek felajánlva állítólagos médiumi képességeit különféle ügyek felderítésében segédkezik, melyben segítségére van gyermekkori jóbarátja, Gus is.

56, A nevem Earl (2005)
(My Name Is Earl)

 

Earl egy lakókocsiparkban él feleségével, két gyerekével és öccsével. Egy napon rámosolyog a szerencse, nyer százezer dollárt, azonban fél perccel később elgázolja egy autó. A kórházban rádöbben, hogy változtatnia kell az életén, és elkezdi helyrehozni korábbi bűneit abban bízva, hogy ezentúl a jó dolgok sem fogják elkerülni.

57, Sliders (1995)
(Sliders)

 

A Sliders című tévésorozat az időutazás témája köré épül. Quinn Mallory, az egyetem fizika tanszékének hallgatója otthon kísérleteket folytat a párhuzamos idősíkokkal kapcsolatban, s megépít egy időgépet, mely egy véletlen folytán működésbe lép. A következő pillanatban Quinn és barátai, ill. fizika tanára már egy másik ‘világban’ találják magukat. Meghatározott ideig tartózkodhatnak csupán abban a környezetben, mivel ha nem jutnak át a csak egyszer megnyíló időkapun, örökre abban a világban rekedhetnek.

58, 11.22.63 (2016)
(11.22.63)

 

A történet szerint Jake Epping (James Franco) középiskolai tanárt beteg, haldokló öreg barátja Al Templeton (az Oscar-díjas Chris Cooper) ráveszi, hogy térjen vissza a múltba, és próbálja megakadályozni Lee Harvey Oswaldot Kennedy meggyilkolásában. Erre utal a sorozat címe is: 1963. november 22-ére, a merénylet dátumára.

A széria az 1960-as évek Texasába kalauzolja a nézőket, ahol Jake megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, ám hamarosan kezdetét veszik a bonyodalmak, amelyek miatt úgy tűnik, Jake talán mégsem lesz képes a múlton változtatni…

59, Az ifjú pápa (2016)
(The Young Pope)

 

Az ifjú pápa Lenny Belardóról szól, aki XIII. Piusz néven az első amerikai pápa lett. Úgy tűnik, a fiatal és sármos pápa megválasztása a bíborosi kollégium egyszerű, ám hatékony médiastratégiájának eredménye. De a látszat sokszor csal. Különösen azon a helyen és azok közt, akik Isten misztériumát választották, hogy útjukat vezesse. A helyszín a Vatikán, a szereplők pedig az egyház vezetői.

És kiderül, hogy XIII. Piusz a legtitokzatosabb és legellentmondásosabb mind közül. Az éles eszű és naiv, ironikus és kisstílű, maradi és haladó, kétkedő és eltökélt, melankolikus és kíméletlen XIII. Piusz megpróbál átkelni az emberi magány végtelen folyóján, hogy meglelje azt az Istent, akit az emberiségnek adhat. És saját magának.

60, Hannibal (2013)
(Hannibal)

 

A Hősök és a Halottnak a csók írója, Bryan Fuller, és az Alkonyat: Napfogyatkozás, valamint A sötétség 30 napja című filmek rendezője, David Slade a televíziók képernyőin támaszották fel a kultikus pszichiátert. A széria történetének középpontjában Will Graham, a fiatal FBI-ügynök, és Dr. Hannibal Lecter megismerkedése és barátsága áll. Will még nem is sejit, hogy Lecter egy elvetemült sorozatgyilkos, aki később legfőbb ellenségévé válik.

61, Fekete tükör (2011)
(Black Mirror)

 

Minisorozat mindennapjainkról, arról a korszakról, ahol az emberekre szinte drogként hatnak a technológiai újítások. Eltérő történetek, különböző szereplők, egyvalami mégis közös: ha nem vigyázunk, furcsa világban találhatjuk magunkat.

A Fekete tükör minisorozat különálló részei más és más témát járnak körül. Ahogy azt a széria készítője, Charlie Brooker is kifejtette, a különböző részek bár eltérő történeteket dolgoznak fel, és a szereplők is különbözőek, összeköti őket egyvalami: annak a valóságnak a leképeződései, melyben mindennapjainkat éljük. A technológiai újítások egyfajta drogként hatnak manapság az emberekre, a fekete tükör elnevezés is azokra a fényes kijelzőkre utal, melyekhez oly nagyon ragaszkodunk.

Ismertető az HBO-ról van. Katt ide!

62, Narcos (2015)
(Narcos)

 

A 80-as években az Egyesült Államok és Kolumbia közösen próbál véget vetni a minden idők legkegyetlenebb és leggazdagabb drogbárója, Pablo Escobar és a Medellin drogkartell tényedésének. Igaz történet alapján…

63, A visszatérők (2014)
(The 100)

 

97 évvel a szörnyű nukleáris katasztrófa után, ami az emberiség tudomása szerint végzett a bolygó nagy részével, 100 fiatalt küldenek le a bolygóra az űrben keringő állomásról.

64, Pusztaság (2016– )
(Pustina)

 

A kis bányászfalu polgármestere felemeli szavát a bányászati konszernnel szemben, amely fizetne a lakosoknak, ha elhagynák a házaikat. Hamarosan eltűnik Hana tinilánya. A rejtélyes események hatására az egykor összetartó közösség szétesik.

65, Felmentő ítélet (2015– )
(Frikjent)

 

Aksel Borgen üzletember hosszú idő után hazatér norvégiai szülővárosába. Csaknem 20 év telt el azután, hogy középiskolai kedvesének meggyilkolásával megvádolták, elítélték, majd végül felmentették. A város lakóinak részéről vegyes fogadtatásban részesül…

66, A szolgálólány meséje (2017– )
(The Handmaid’s Tale)

 

A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, amely az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén jött létre. A környezeti katasztrófák által fenyegetett és zuhanó születési számokat mutató Gileádban torz fundamentalizmus uralkodik, amely militarizált formában tűzi zászlajára a „visszatérést a hagyományos értékekhez”. Offred, aki a Vezér háztartásában Szolgálólányként dolgozik, az egyik utolsó termékeny nő, így a nőknek abba a kasztjába tartozik, akiket szexuális rabszolgaságra kényszerítenek a világ újbóli benépesítésére irányuló utolsó kétségbeesett erőfeszítés nevében.

Offrednek ebben a rémisztő társadalomban kell életben maradnia a Vezérek, kegyetlen Feleségeik, a háztartásvezető Marthák és a többi Szolgálólány között – akik közül bárki Gileád kémje lehet –, és beteljesítenie célját: mindezt túlélni és megtalálni a lányát, akit elvettek tőle.

67, Viszály (2017– )
(Feud)

 

Betty Davis és Joan Crawford neve talán már nem cseng mindenki számára olyan ismerősen, mint mondjuk Marilyn Monroe-é, pedig Hollywood fénykorának két igazi Oscar-díjas sztárjáról beszélünk. A két színésznő között meghúzódó híres viszályról készített sorozatot az FX. Jessica Lange és Susan Sarandon tökéletes választások voltak a szerepre és a nyolc részes sorozat nem csak azoknak szórakoztató, akik már ismerik a két színésznő történetét. Akik most hallanak róluk először, azok biztosan nem fogják elhinni amit látnak, pedig a sztorik igazak

Ismertető a Hetediksor-ról van.
Katt ide a kritikáért!

122 sorozat, amit érdemes nézni 2. rész

Previous article

122 sorozat, amit érdemes nézni 4. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.