0
Egy olyan listát állítottunk össze, amit érdemes végiglapoznod. A lista nincs sorba rendezve, nem toplistáról van szó és nem is egy a témakör. A sorozatok között találsz vígjátékot, drámát, horrort, thrillert, rajzfilmeket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Mindegyik sorozatnál találsz egy kis ismertetőt, amit a mafab.hu oldal segítségével szedtük össze. A borítóképeket az IMDB.com oldaláról szedtük le.

68, A Goldberg család (2013– )
(The Goldbergs)

 

Az amerikai sitcom a Goldberg család életébe enged bepillantást. Murray és Beverly Goldbergnek három gyermeke van: Erica, Berry és Adam. Az internet és számítógép előtti korban, a ’80-as években az élet eseményeinek dokumentálása egyebek mellett videokamerával történt. Adam is ezt a módszert választotta és felnőttként remekül szórakozik családja akkori furcsaságain…

69, Westworld (2016– )
(Westworld)

 

Az 1973-as Feltámad a vadnyugat című film alapján készült sorozat a jövőbe kalauzolja el a nézőt. Helyszíne egy kalandpark, ahol szép kis summáért vakációzhat a lakosság tehetősebb része. A parkban robotok teszik élvezetessé és emlékezetessé a vakációzást, s a látogató elutazhat az egyes történelmi korokba: vadnyugatra, az ókori Rómába vagy éppen a lovagi játékokon párbajozhat. Azonban egy nap az egyik android öntudatra ébred és fellázad..

70, American Crime Story (2016– )
(American Crime Story)

 

A krimisorozat a világ legismertebb, legtitokzatosabb bűnügyi eseteit világítja meg, eddig még be nem mutatott tanulmányokkal és bizonyítékokkal megfűszerezve.

American Crime Story – Az O.J. Simpson-ügy

American Crime Story – Versace-gyilkosság

71, A törvény embere (2010–2015)
(Justified)

 

Raylan Givens, a rendőrbíró egy régimódi hős: kalapot visel, western csizmában jár és pisztolytáskát hord a derekán, azonban a fegyverét csak akkor használja, amikor valóban szükség van rá. Ha azonban erre kerül a sor, nem ismer kegyelmet, a fegyver ugyanis – Givens szerint – arra szolgál, hogy öljenek vele.

72, Az ördögűző (2016– )
(The Exorcist)

 

A William Blatty regényén alapuló 1971-es kultikus horror, Az ördögűző televíziós adaptációjának főszereplője egy lelkész, aki képes kiűzni a démonokat a megszállt emberek testéből. Tomas Ortega atya a katolikus egyház új reménysége: progresszív, ambiciózus és szenvedélyes. Chicago külvárosában egy kis közösséget vezet, és nem is sejti, hogy nyugodt élete hamarosan örökre megváltozik. Mindeközben a világ egy távoli szegletén egy másik pap, Marcus Brennan, az árva, aki a Vatikánban nevelkedett élet-halál harcot víb a gonosszal. Marcus és Thomas két teljesen eltérő jellem, azoban útjaik hamarosan keresztezik egymást, miután egy helyi család démoni erők fogságába kerül.

73, Férjek gyöngye (1998–2007)
(The King of Queens)

 

Doug Heffernan csomagkihordóként dolgozik New Yorkban, azonban különös módon kezeli a munkáját: a csomagok mellett saját véleményét is kiszállítja a címzetteknek munkáról, családról, vagy csak úgy általában az életről.

74, Családom, darabokban (2015– )
(Life in Pieces)

 

A vígjátéksorozat hétköznapi eseményeket mutat be – minden epizód más és más család életébe enged bepillantást, s az eseményeket mindig valamelyik családtag szemén keresztül követhetjük nyomon.

75, Agatha Christie: Poirot (1989–2013)
(Agatha Christie’s Poirot)

 

A híres bajuszos kis belga detektív Hercule Poirot (David Suchet) megoldja az összes nehézkes ügyet. 1989 óta még mindig a legsikeresebb és legjobb eredeti adaptációja az Agatha Christie krimi regényeire.

76, Preacher (2016– )
(Preacher)

 

Miután természetfeletti eseményekre kerül sor templomában, a lelkész egy vámpír segítségével próbál meg rátalálni Istenre.

77, Futottak még… (2005–2007)
(Extras)

 

Andy és Maggie mindig arról álmodott, hogy egyszer híres lesz és lábai előtt hever majd az egész világ. Szorgalmasan járnak meghallgatásokra és reménykednek, hátha valaki meglátja bennük azt a pluszt. Amint kapnak egy sóhajtásnyi szerepet valamilyen produkcióban, máris maguk elé vizualizálják a csodás jövőt.

78, Aranyélet (2015– )
(Aranyélet)

 

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia zűrös tevékenységeivel és tiszta lappal kellene újrakezdeni az üzleti életet. Felesége, Janka feljebb szeretne jutni a társadalmi ranglétrán, hogy még inkább megerősítse látszatboldogságukat.

A két kamasz gyerek lázad és feszegeti szülei határait. Az ő példájukon mutatkozik meg, hogy milyen komoly ellentmondást produkálnak a szülők: mást mondanak és tanítanak az erkölcsről, mint ahogyan ezzel kapcsolatban cselekednek.

79, A hátrahagyottak (2014–2017)
(The Leftovers)

 

New York egyik külvárosában, Mapletonban egyik napról a másikra több mint száz ember tűnik el nyomtalanul. A helyi rendőrfőnök vezetésével az emberek megpróbálják rendezni az életüket, és kideríteni, mi állhat a rejtélyes események hátterében. Míg egyesek a bibliai végítélet eljövetelét sejtik, mások természetfeletti jelenségekre gyanakodnak.

80, A rejtély (2008–2013)
(Fringe)

 

Olivia Dunham, Peter Bishop és édaespja, az utóbbi éveket elmegyógyintézetben töltő Walter Bishop rejtélyes ügyek nyomába erednek. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy a háttérben egy világméretű összeesküvés készülődik, melynek szálai a legmagasabb körökig vezetnek.

81, Londoni rémtörténetek (2014–2016)
(Penny Dreadful)

 

A felfedező, Sir Malcolm Murray, az alkoholista amerikai fegyverhős, Ethan Chandler és társaik a viktoriánus korabeli Angliában felveszik a harcot a természetfeletti lényekkel.

82, Író és kamuhős (2009–2011)
(Bored to Death)

 

Egy jóhiszemű, ám nem túl sikeres író, Jonathan egy nap úgy dönt visz egy kis színt az egyébként cseppet sem izgalmas kis életébe. Kettős életet kezd el élni – egyrészt megmarad a csendes írónak, másrészt viszont elismert detektívnek adja ki magát. Ray és George, a két jó barát mindenben támogatja és segíti.

83, Fekete Vipera
(The Black Adder)

 

A Fekete Vipera (eredeti angol cím: Blackadder) egy angol vígjátéksorozat (vagy szituációs komédia), mely az angol történelmet parodizálja a középkortól az I. világháborúig. Eredetileg a BBC One műsorán futott és négy évadot ért meg, mindegyikben más karakterekkel, akiket ugyanazok a színészek játszottak. A sorozathoz készült néhány különleges epizód is. A sorozat a BBC csatorna által összeállított, Anglia legjobb szituációs komédiáit tartalmazó listán a nézők szavazatai alapján a második lett. (wikipedia)

1. szezon

2. szezon

3. szezon

4. szezon

A Fekete Vipera karácsonyi éneke

 

A Fekete Viperához látogatók érkeznek: a szellemek megváltoztatják a karácsony meghitt hangulatát és tönkreteszik Dickens Karácsonyi énekének szépségét is.

Fekete Vipera: Oda-vissza

 

A Millennium évében Fekete Vipera néhány barátját látja vendégül egy partira, hogy pénzt szerezhessen tőlük. Egy időgépet építenek amivel aztán érdekes kalandokba bonyolódnak téren és időn át.

A Fekete Vipera: Lovagi évek (1988)

 

Cromwell teljes győzelem előtt áll, a király bujdokolni kényszerül. Károlynak már csak két hűséges alattvalója maradt, Fekete Vipera és Baldrick.

84, Better Call Saul (2015– )

 

A Totál szívásból megismert Saul Goodman, a büntetőjogi ügyvéd teljes története, ahogy sosem láthattuk.

A Better Call Saulról nem lehet anélkül beszélni, hogy a gondolatmenetet ne a Breaking Baddel kezdjük, ugyanis jelenlegi főszereplőnk melegágya pontosan ez a sorozat volt, ami pár éve hihetetlen, hangos és egyértelműen megérdemelt sikert aratott. Kíváncsiak voltunk, hogy a Breaking Bad hagyta űrt sikerül e végre valaminek pótolnia és röviden azt kell mondani, hogy igen, sikerül.

Ismertető a Hetediksor-ról van.
Katt ide a kritikáért!

85, Szilícium-völgy (2014– )
(Silicon Valley)

 

Richard és barátai programozók, és arról álmodoznak, hogy az amerikai csúcstechnológia központjában, a Szilícium-völgyben sikeres karriert építhetnek az informatika világában. A nagy lehetőségre várva egy hacker hostelben élnek. Az épület tulaja, a korábban szintén programozóként dolgozó Elrich megállapodást köt a srácokkal, hogy bevételük tíz százalékáért addig lakhatnak a házban, ameddig akarnak. Richard kifejleszt egy tömörítő algoritmust, azonban még maga sincs teljesen tisztában azzal, hogy milyen forradalmi dolgot hajtott végre. Egocentrikus főnöke azonban hamar felismeri a szoftverben rejlő lehetőséget, és hatalmas összeget kínál Richard cégéért.

86, Gengszterkorzó (2010–2014)
(Boardwalk Empire)

 

Nucky Thompson, Arnold Rothstein, Lucky Luciano és Al Capone mind ugyanazt szeretnék: felépíteni saját birodalmukat az alkoholtilalom éveiben. Az érdekellentétek azonban elkerülhetetlenné teszik a háborúskodást, melyben egyikük sem ismer kegyelmet. Martin Scorsese sorozata az 1920-as évek Amerikájába kalauzolja el a nézőket.

87, Kaliforgia (2007–2014)
(Californication)

 

Hank Moody új regényének sikerében bízva New Yorkból Los Angelesbe költözik, azonban életét beárnyékolja korábbi barátnője utáni sóvárgása, miközben kamaszodó lányának is szeretne megfelelni. Hank élete a szex, a dorogok és az alkohol körül forog, ügynöke, Charlie viszont megpróbálja kordában tartani a férfi függőségeit. Egyik nap feltűnik a színen Mia, aki egyéjszakás kalandnak indult a férfi életében, azonban megjelenése olyan események láncolatát indítja el, melyek felforgatják Hank életét.

88, Birmingham bandája (2013)
(Peaky Blinders)

 

A megtörtént esetet feldolgozó sorozat középpontjában egy gengszterklán áll; Anglia ’20-as éveinek Birminghamében járunk. Vezérük Tommy Shelby, aki világmegváltó terveket dédelget. A szegénységből gengszter-mogullá felnőtt Shelby fogadóirodákból és védelmi pénzekből építette fel birodalmát. A történet a szervezet kalandjait meséli el.

89, Balfékek
(Community)

 

Miután Jeff Wingert érvénytelen diplomája miatt felfüggesztik állásából, az ügyvédnek vissza kell ülnie az iskolapadba. Beiratkozik a Greendale Communictiy Főiskolára, ahol új embereket ismer meg. Miután tagja lesz egy tanulócsoportnak, élete lassan, de biztosan gyökeresen megváltozik.

90, Grimm (2011)
(Grimm)

 

A sorozat a Grimm-testvérek meséinek adaptációja, amely a klasszikus történeteket a sötétebb oldalukról mutatja be. Nick Burkhardt az erdőben elkövetett sorozatgyilkosságok után nyomoz. Hamarosan kénytelen belátni, hogy a farkasemberek nem mitikus, hanem valóban létező, hús-vér lények, és az is világossá válik számára, hogy ő a híres meseírók leszármazottja. Nick elhatározza, hogy életét a természetfeletti lények elpusztításának szenteli.

91, Columbo (1971)
(Columbo)

 

Columbo, a ballonkabátos, mindig szivarozó és rozoga járgánnyal közlekedő rendőrnyomozó kiválóan és nagy türelemmel, kitartással oldja meg az útjába kerülő gyilkossági ügyeket. Nincs a földön olyan ember, aki túljárhatna a felügyelő eszén. Még látatlanban létező felesége sem…

92, Az elit alakulat (2001)
(Band of Brothers)

 

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén alapuló történet betekintést enged a második világháborús amerikai különítmény 101. számú légi hadosztályának 506. számú ezredének mindennapjaiba, megdöbbentő hitelességgel mutatva be a frontvonalon harcoló katonák megpróbáltatásait.

93, Különcök és stréberek (1999)
(Freaks and Geeks)

 

Nagymamája halála után a tehetséges középiskolai lányt ellentmondásos társaságba keveredik, miközben öccse új diákként próbál meg helyt állni.

122 sorozat, amit érdemes nézni 3. rész

Previous article

122 sorozat, amit érdemes nézni 5. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.