0
Egy olyan listát állítottunk össze, amit érdemes végiglapoznod. A lista nincs sorba rendezve, nem toplistáról van szó és nem is egy a témakör. A sorozatok között találsz vígjátékot, drámát, horrort, thrillert, rajzfilmeket és még sorolhatnánk a végtelenségig.

Mindegyik sorozatnál találsz egy kis ismertetőt, amit a mafab.hu oldal segítségével szedtük össze. A borítóképeket az IMDB.com oldaláról szedtük le.

94, Rólunk szól (2016)
(This Is Us)

 

Ez üdítően őszinte és provokatív sorozat egyedülálló csoportot életét követi. Mivel útjuk, élettörténetük keresztezik furcsa módon egymást, kiderül róluk pár érdekesség, például az, hogy néhányuknak azonos napon születtek – és még sokkal több minden, mint bárki gondolná.

95, A híd (2011)
(Bron/Broen)

 

A híd című misztikus sorozat központi témája egy politikusnő holtteste köré épül. Az áldozat testét kettévágták és pontosan a svéd-dán határon, az Öresund-híd közepén helyezték el, így mindkét ország nyomozói illetékesek az ügyben.

96, Aznap éjjel (2016)
(The Night Of)

 

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.

97, The Haunting of Hill House (2018-)
(The Haunting of Hill House)

 

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek.

Sokan elfelejtik, de a horror az egyik legnehezebb műfaj – függetlenül attól, hogy melyik szegmensét nézzük – mivel nehezen tud megújulni. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az idő előre haladtával az emberi ingerküszöb megnövekszik és egy a millenium környékén született fiatal nem nagyon érti, hogy szülei, testvérei miért is féltek Freddy Kruegertől, Jason Vorheestől, vagy Michael Myerstől, hiszen őt már sokkalta több (és más) ingerküszöb érte. Másrészről ott van az emberi természet maga. Amit ismerünk, attól nem félünk. Freddy esetében pont ezért drukkoltunk már pár rész után a démoni fajzatnak, hogy minél kreatívabban gyilkolja le a jellegtelen tiniket, mint ahogy az Alienek sem ijesztőek már jó ideje. Az Oculus rendezője, Mike Flanagan lényegében nem mondott semmi újat, azt mégis sikerült úgy tálalnia, hogy rettentő frissnek és félelmetesnek hasson.

A PuliWood kritikát itt olvashatod tovább.
Katt ide!

98, Híradósok (2012)
(The Newsroom)

 

Az HBO saját gyártású sorozata a televíziós hírszolgáltatás kulisszáiba enged betekintést. Megismerkedhetünk a híradósokkal, stábjukkal és a felső vezetéssel, akik között bár számos ellentét feszül, de szemük előtt egyetlen cél lebeg: megnyerni a nézők kegyeit. Kérdéses azonban, hogy ki milyen árat hajlandó fizetni ezért… A Oscar-díjas Aaron Sorkin a Híradósokkal ismét bebizonyította, miért tartozik a szakma legjobbjai közé.

99, Kockafejek (2006)
(The IT Crowd)

 

A Reynolm Iparvállalat egy csodálatos környezettel és kilátással bíró épületben székel, a pincében csak az IT részleg munkatársai dolgoznak. Közéjük tartozik Roy és Moss is, akiket csak a gépek érdekelnek. Hűvös és érzelmektől mentes világuk azonban egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, amikor új kollégát kapnak.

100, Mr. Bean (1990)
(Mr. Bean)

 

Mr Bean neve minden bizonnyal senki számára nem cseng ismeretlenül. A gátlásos, de találékony különc férfi olyan feregetes történetei könnyeket csalnak a nézők szemeibe.

101, Tabu (2017)
(Taboo)

 

James Keziah Delaney-t tíz és afrikai távollét után 1814-ben hazatér otthonába, ahol mindenki azt hitte, meghalt. Mivel apját meggyilkolták, ő vállaira kerül a teher, hogy átvegye a hajózási vállalatot. Bár az East India Company tetemes összegért megvenné a céget, Delaney úgy határoz, maga lép apja nyomdokaiba. Csakhogy a férfi belekeveredik a Nagy Britannia és az Amerika közt dúló háborúba, aminek következtében súlyos döntéseket kell meghoznia, ráadásul sokan örülnének sikertelenségének.

102, Kemény motorosok (2008)
(Sons of Anarchy)

 

Az Anarchia Gyermekei motoros bandát Jax Teller apja alapította, hogy a tagok ezzel is kifejezhessék lázadó mivoltukat. A motorosok világában azonban a bűnözés minden válfaja megjelent, a fegyverektől kezdve egészen a kábítószerekig, a bandaháborúk pedig elkerülhetetlenek.

103, Briliáns elmék (2011)
(Suits)

 

Nincs olyan ügy, amelyet Harvey Specter, a dörzsölt ügyvéd ne tudna megoldani. Egy szerencsés véletlen folytán találkozik Mike Ross-szal, a rendkívül tehetséges fiatalemberrel, aki bár rendelkezik jogi szakvizsgával, egyetemre sosem járt. Harvey felismeri a fiú rendkívüli képességeit, és úgy dönt, szárnyai alá veszi Mike-ot.

104, A sebész (2014)
(The Knick)

 

A 20. század eleji New Yorkban egy sebészorvos, John Thackery veszi át mentora, Christiansen doktor pozícióját. A férfi Everett Gallingert szeretné helyetteséül, azonban a kórház fő támogatójának lánya ragaszkodik hozzá, hogy a fekete bőrű Algernon Edwardsot vegye szárnyai alá. Bár Edwardson Londonban és Párizsban is komoly tapasztalatokat szerzett, a két orvos viszonya közel sem rózsás.

105, Nagyon különleges ügyosztály (1982)
(Police Squad!)

 

A Nagyon különleges ügyosztály Jim Abrahams és David Zucker alkotta televíziós vígjátéksorozat, melynek első adása 1982-ben volt. Főszereplője Leslie Nielsen. A sorozat után készült el az első Csupasz pisztoly film.

A pozitív kritika ellenére az ABC a sorozatot hat epizód után törölte műsoráról. Alan North játszotta Ed Hocken kapitány szerepét, a filmekben a szerepet George Kennedy töltötte be. A sorozatban Peter Lupus alakította Norberg felügyelőt, a filmekben viszont O. J. Simpson. Ted Olson tudós szerepét a trilógiában és a sorozatban is Ed Williams formálta meg. (wikipedia)

106, Légió (2017)
(Legion)

 

David Haller, vagy álnevén Légiós egy páratlan ember, akinek különleges képessége néha áldást, de leginkább átkot jelent fejére. Az ember feletti hatalom ugyanis nem jár ingyen, David elméje meghasadt képessége következtében. Több személyiség bújkál David testében, mindegyikük egy-egy különleges képesség birtokában van. David igyekszik visszatalálni önmagához, próbálja felvenni a harcot a tébollyal, de már belefáradt a folytonos harcba. Már éppen feladná, amikor találkozik álmai nőjével…

107, Majd a komornyik (1990)
(Jeeves and Wooster)

 

Bertram “Bertie” Wilberforce Wooster az angol arisztokrácia egyik különös tagja. Kétbalkezességéből adódóan mindig történik vele valami, s csak leleményes és kifogástalan szakértelemmel rendelkező inasának, Reginald Jeeves-nek köszönheti, hogy mindig jól jön ki az olykor kínos, ám vicces helyzetekből.

108, Godless (2017)
(Godless)

 

Frank Griffin és bandája rettegésben tartják szinte az egész vadnyugatot. Roy Goode-re vadásznak, aki egy farmon rejtőzött el.

109, Terepen (2009)
(Southland)

 

A sorozat kíméletlen őszinteséggel mutatja be a Los Angeles-i rendőrség mindennapjait. Megismerhetjük a hétköznapok hőseinek cseppet sem könnyű munkáját, magánéletüket, vágyaikat, problémáikat, de a helyi bűnszervezetek kusza hálóinak szövődményeibe is betekintést kapunk.

110, Milliárdok nyomában (2016)
(Billions)

 

Drámai sorozat a korrupció, a gazdaság és a befolyás világáról, melynek cselekménye két ellentétes karakter egymás elleni harca nyomán bontakozik ki New Yorkban. Egyikük a szigorú, a politikában otthonosan mozgó államügyész, Chuck Rhoades (Paul Giamatti), míg másikuk egy gátlástalan, multimilliomos üzletember, Bobby ‘Axe’ Axelrod.

111, Dark (2017)
(Dark)

 

Egy német kisvárosban nyoma vész egy gyereknek. Az eset négy család életére is komoly hatással van. Szinte mindenki titkokat őriz, melyek az eset kapcsán most a felszínre szállingóznak…

112, Flash – A Villám (2014)
(The Flash)

 

Barry Allen még csak 11 éves volt, amikor egy szörnyű balesetben édesanyja életét vesztette. Az esetet követően a fiú édesapját gyilkossággal vádolták. Barryt ezt követően édesapja legjobb barátja, Iris és a nyomozó, Joe West nevelte fel. A fiúból kimagasló helyszínelő válik, azonban továbbra sem hajlandó letenni arról, hogy kiderítse édesanyja halálának pontos körülményeit. Miután egy baleset következtében villámcsapást szenved, Barry szuperképességekre tesz szert: nincs nála gyorsabb ember a világon!

113, Riverdale (2017)
(Riverdale)

 

Archie, Betty és Veronica, valamint még néhány barátjuk szülővárosukat igyekeznek felfedezni: vajon mi húzódik meg Riverdale egységesnek, egészségesnek és normálisnak tűnő felszíne alatt?

114, Ozark (2017)
(Ozark)

 

Marty Bird-öt, a pénzügyi elemzőt Chicago városából egy Missouri államában található vidéki kisvárosba helyezik, amely a festői Ozark tó mellett található. A városban nincs túl nagy élet, a fő bevételt a nyugalomra vágyó turisták jelentik. Bird komoly adósságot halmozott fel, tetemes összeggel tartozik egy mexikói drogbárónak.

115, Azok a 70-es évek show (1998)
(That ’70s Show)

 

Azok a 70-es évek – show egy csapat tinédzser mindennapjaiba enged bepillantást. A Point Place-ben élő nyolc fiatal nagyon eltérő személyiséggel bír, a köztük lévő különbségek azonban kiváló humorforrást biztosítanak.

116, Botrány (2012)
(Scandal)

 

Olivia Pope és csapata a felső tízezernek dolgozik, hogy botrányaik és titkaik soha nem kerülhessenek napvilágra. Szerelmi viszonyok, gyilkosság, vesztegetés, hatalmi harcok, nincs olyan kellemetlen és kínos szituáció, amit nem tudnának eltussolni. A Grace klinika alkotóinak legújabb sorozata.

117, American Gods (2017– )
(American Gods)

 

Egy egészen másfajta, új háború forrong a “régi” és “új” istenek között. A félelem, a pénz, a technológia szülte frusztrációk azok a dolgok, amelyek meghatározzák a mai ember jellemét. Talán ennek a metafórájaként is gondolhatunk az Amerikai Istenekre.

118, Gyilkosság (2011)
(The Killing)

 

Rosei Larsen gyilkosság áldozatává válik, melyet követően a seattle-i nyomozók elkeseredett hajszába kezdenek tettes ellen.

119, Orange Is the New Black (2013– )
(Orange Is the New Black)

 

Piper Chapman sok évvel ezelőtt leszbikus korszakában egy alkalommal drogpénzt szállított barátnőjének, azonban szerencsétlenségére a törvény keze még azelőtt utolérte, hogy a tett elévült volna. Piper önként kezdi meg 15 hónapos börtönbüntetését, miközben vőlegénye odakint várja. Arra azonban, ami a fegyházba fogadja, esélye sem volt felkészülni.

120, A semmi közepén (2009)
(The Middle)

 

Frankie Heck (Patricia Heaton) középkorú, középosztálybeli családanya, aki az Államok közepén él. Ahhoz, hogy a kis családja túlélje a mindennapokat, nagy adag humorra van szüksége, így számunkra is garantált a szórakozás.

121, Fülledt utcák (2017)
(The Deuce)

 

A James Franco és Maggie Gyllenhaal nevével fémjelzett, az 1970-es évek New Yorkjában játszódó sorozat a pornóipar korai éveiről, legalizálásáról és felemelkedéséről szó, arról, hogyan született meg a milliárd dolláros amerikai szexipar.

122, Miért éppen Alaszka (1990)
(Northern Exposure)

 

A Miért éppen Alaszka? című tévésorozat egy nagyvárosi orvos kalandjait meséli el, aki egy alaszkai kisvárosba kerül. Csak valami átmeneti dologra tippel; nem itt tervezte praxisa megnyitását, azonban Joel Fleischman az idő múlásával egyre jobban megérti és megszereti a helybéli emberek egyszerű életét és örömeit.

122 sorozat, amit érdemes nézni 4. rész

Previous article

4 szuper tipp, hogy trendi legyen a külsőd

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.