0

Tűkön ülve várod már a nyarat, hogy egy kicsit végre kikapcsolódj? De miért várnál addig, ha már most is megteheted? Kerüld el a csúcsszezont és a hőséget, és hozd egy kicsit előbbre a „nyaralást”! Az alábbi három helyszínt kifejezetten tavaszi úti célnak ajánljuk.

Plitvicei-tavak, Horvátország

Horvátország számos csodálatos természeti értékkel és nemzeti parkkal büszkélkedhet, az egyik legszebb ezek közül a Plitvicei-tavak vidéke.

A tavakról elnevezett nemzeti park területe több mint 200 négyzetkilométer, amelyen észak-déli irányban húzódik végig a 16, egymással vízesésekkel összekötött, más-más magasságban elhelyezkedő víztest. A tórendszer bejárása lebilincselő élményt nyújt: a kis fapallókon tett séták során gyönyörködhetsz a tó mesebeli smaragd-türkiz színű, kristálytiszta vizében, megcsodálhatod a közvetlenül melletted úszkáló kis halakat és más állatokat, és érezheted bőrödön a vízesések felől szálló apró, frissítő vízcseppeket.

Ha elfáradnál, a tavak között akár hajókázhatsz is egyet, vagy megpihenhetsz valamelyik partmenti tisztáson is. Ideális tavaszi program akár egyedül, akár párban, akár az egész családdal!

Róma, Olaszország

 
A „Szerelem Városa” és az „Örök Város”, Róma rengeteg látnivalót kínál az év minden szakaszában – kifejezetten ajánljuk, hogy tavaszra időzítsd a meglátogatását, amikor az idő már nagyon kellemes, de még nincs akkora tömeg!

A Colosseum, a Forum Romanum, a viaduktok romjai, az ősi katakombák pillanatok alatt egy teljesen más világba repítenek, de akkor is bőven találsz kedvedre valót, ha inkább a modern kori vagy épp a keresztény kötődésű látnivalók hoznak lázba.

A tengerpartok szerelmesei ellátogathatnak a Lido di Ostiához, Róma kikötőjéhez is, ami tavasszal is nagyon szép látványt nyújt. A fenséges olasz pizza és fagylalt mindehhez már csak bónusz!

Hohe Tauern Nemzeti Park, Ausztria

 
Közép-Európa legnagyobb nemzeti parkjáról csakis szuperlatívuszokban lehet beszélni, ami a szépséget, sokoldalúságot és a lehetőségeket illeti: a kirándulás szerelmeseinek összesen több mint 4000 km hosszú, menedékházakkal, kiállításokkal és kávézókkal tarkított túraútvonal áll rendelkezésére, a vízkedvelők ellátogathatnak a tavakhoz és a Krimml vízeséshez, a sportolni vágyók pedig síelhetnek egyet tavasszal is hófödte csúcsokon, gleccsereken, vagy akár még hegyet is mászhatnak.

Ha erre járnál, semmiképpen ne hagyd ki híres a Grossglockner alpesi panorámautat sem, ahol megcsodálhatod a magashegyi környezet jellegzetes növény- és állatvilágát – ha szerencséd van, akár még kőszáli kecskével vagy mormotával is találkozhatsz. Kifejezetten tavaszra ajánljuk!

Te is kedvet kaptál az utazáshoz?

SZIN 2017: Világsztárokkal forrósít a SZIN!

Previous article

6 tipp, hogy hol majálisozzunk

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.