0
Családi vagy baráti körödben van, aki imád főzni, mégsem tudod, mivel lepd meg karácsonykor? Összegyűjtöttük a legklasszabb karácsonyi ajándékötleteket, melyek kitűnő választások a gasztronómia kedvelőinek.
 

1. Amivel nem lőhetünk mellé: könyv

 
Idén decemberben rengeteg gasztronómiai könyv jelent meg, így bőven lehet válogatni a témában. A speciális étrendet követőknek Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta vagy Kollár Anita: Gluténmentes és finom könyvei lehetnek a befutók. A street food kedvelőinek A Konyhafőnök című műsorból ismert Fördős Zé könyvét ajánljuk, a hagyományos konyha kedvelőinek pedig Bernáth József vagy Szatmári Ferenc (Főzelékes Feri) könyvei lehetnek remek ajándékok. A borok és koktélok kedvelőinek Tamás Jenő és Tamás Ervin: A tőkétől a pohárig vagy Carla Bardi: Klasszikus koktélok – A Bucks fizztől az Irish coffee-ig könyve lehet tökéletes választás karácsonyra.

2. Ajándékozz tudást karácsonyra! – főzőtanfolyamok

 
Ha komolyabb ajándékot szeretnénk adni karácsonyra, akár tanfolyamot is ajándékozhatunk szeretteinknek. Főzőtanfolyamok közül attól függően, hogy mi a célunk vele, nagyon nagy a választék az OKJ-s képzéseket nyújtó szakács képzésektől a tortadíszítő hobbitanfolyamokig. A tanfolyam kiválasztása előtt mindenképpen érdemes kipuhatolózni az ajándékozottól, hogy mi a célja a főzéssel, esetleg szeretne-e hivatásszerűen foglalkozni vele, vagy csak hobbiként tekint rá.

3. Humoros és praktikus konyhai eszközök

 
Egy-egy hasznos konyhai eszközzel meg lehet könnyíteni a konyhai munkát. Egyre több különleges dizájnú, humoros vagy meghökkentő konyhai eszközt lehet vásárolni, és az interneten több webshop is specializálódott ezekre a termékekre. Ha az ajándékozottnak jó a humorérzéke, nyugodtan szerezzünk be egy vicces fogókesztyűt vagy egy kissé morbid késtartót. Ajándékunk biztos egyedi lesz, és a siker sem marad majd el.

4. Azoknak, akik nem csak főzni, hanem enni is szeretnek – gourmet ajándékok

 
A különleges ízek kedvelői biztosan örülnek a gourmet ajándékoknak. A nagy áruházak többsége már rendelkezik saját márkás prémium termékekkel, de válogathatunk a gourmet termékeket forgalmazó webáruházak kínálata között is. Sőt ezeket a gourmet ajándékokat akár saját kezűleg is elkészíthetjük. Tipikus gourmet ajándékok a különleges fűszerkeverékek, az ízesített olajak, a házi barbecue szószok, ízesített mustárok, cuthney-k és lekvárok, a magok és sütik.

6 gyönyörű kézzel készített dekoráció az ünnepekre

Previous article

Tökéletes ajándékokkal lepnéd meg ismerőseidet? – Ajándékozz csillagjegyek alapján!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Egészség