4 szuper ajándékötlet a főzés szerelmeseinek

Családi vagy baráti körödben van, aki imád főzni, mégsem tudod, mivel lepd meg karácsonykor? Összegyűjtöttük a legklasszabb karácsonyi ajándékötleteket, melyek kitűnő választások a gasztronómia kedvelőinek.

1. Amivel nem lőhetünk mellé: könyv

Idén decemberben rengeteg gasztronómiai könyv jelent meg, így bőven lehet válogatni a témában. A speciális étrendet követőknek Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta vagy Kollár Anita: Gluténmentes és finom könyvei lehetnek a befutók. A street food kedvelőinek A Konyhafőnök című műsorból ismert Fördős Zé könyvét ajánljuk, a hagyományos konyha kedvelőinek pedig Bernáth József vagy Szatmári Ferenc (Főzelékes Feri) könyvei lehetnek remek ajándékok. A borok és koktélok kedvelőinek Tamás Jenő és Tamás Ervin: A tőkétől a pohárig vagy Carla Bardi: Klasszikus koktélok - A Bucks fizztől az Irish coffee-ig könyve lehet tökéletes választás karácsonyra.

gasztronomia-szerelem-fozotanfolyam

2. Ajándékozz tudást karácsonyra! – főzőtanfolyamok

Ha komolyabb ajándékot szeretnénk adni karácsonyra, akár tanfolyamot is ajándékozhatunk szeretteinknek. Főzőtanfolyamok közül attól függően, hogy mi a célunk vele, nagyon nagy a választék az OKJ-s képzéseket nyújtó szakács képzésektől a tortadíszítő hobbitanfolyamokig. A tanfolyam kiválasztása előtt mindenképpen érdemes kipuhatolózni az ajándékozottól, hogy mi a célja a főzéssel, esetleg szeretne-e hivatásszerűen foglalkozni vele, vagy csak hobbiként tekint rá.

vicces-konyhai-eszkozok

3. Humoros és praktikus konyhai eszközök

Egy-egy hasznos konyhai eszközzel meg lehet könnyíteni a konyhai munkát. Egyre több különleges dizájnú, humoros vagy meghökkentő konyhai eszközt lehet vásárolni, és az interneten több webshop is specializálódott ezekre a termékekre. Ha az ajándékozottnak jó a humorérzéke, nyugodtan szerezzünk be egy vicces fogókesztyűt vagy egy kissé morbid késtartót. Ajándékunk biztos egyedi lesz, és a siker sem marad majd el.

4. Azoknak, akik nem csak főzni, hanem enni is szeretnek - gourmet ajándékok

A különleges ízek kedvelői biztosan örülnek a gourmet ajándékoknak. A nagy áruházak többsége már rendelkezik saját márkás prémium termékekkel, de válogathatunk a gourmet termékeket forgalmazó webáruházak kínálata között is. Sőt ezeket a gourmet ajándékokat akár saját kezűleg is elkészíthetjük. Tipikus gourmet ajándékok a különleges fűszerkeverékek, az ízesített olajak, a házi barbecue szószok, ízesített mustárok, cuthney-k és lekvárok, a magok és sütik.

gourmet-ajandekok-valentin-nap

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tanfolyamok széles választékban