5 szuper mozgásforma, amivel ledolgozhatod a felszedett kilókat

Zumba

Zumba

A zumba Kolumbiából indult világhódító útjára az 1990-es években. Sikerét biztosítja, hogy latin ritmusokra könnyen elsajátítható lépésekkel lehet az egész testet átmozgatni. A zumba több különböző táncstílust ötvöz, úgymint a salsát, rumbát, cumbiát, reggaetont, sambát, flamencót, hastáncot, afrikai táncokat, calypsót, quebraditat, bachatát, popot, tangót, hip-hopot, batukadát, vallenatót, cha chát, congát stb.

Mára a zumbának több típusa is kialakult attól függően, hogy kinek ajánlják. Pl. a zumba gold az idősebb korosztálynak ajánlott, a zumbatomic pedig a 4-12 éves korosztálynak. Ezeken kívül létezik már aqua zumba és a zumbát a súlyzós edzésekkel ötvöző zumba toning is.
A zumba remek kardio edzés mindazoknak, akik szeretnek táncolni, és kedvelik a latin zenéket. Elkezdéséhez azonban nem elvárás a tánctudás, így bárki belevághat, aki kedvet érez hozzá.

fitnesz-fogyas-2
fitnesz-fogyas-1

Kangoo jumps

A kangoo jumps edzéseken egy speciális ellipszis rugókkal rendelkező cipőben kell az aerobikhoz hasonló gyakorlatokat végezni. A kangoo cipő előnye, hogy a dinamikus mozgások során előforduló ízületi és gerincsérüléseket 80%-kal csökkenti. A kangoo azoknak is lehetővé teszi a fokozott kalóriaégetést, akik ízületi vagy gerincproblémák miatt mérsékelni akarják az ugrálás során a földhöz csapódás erejét.

A kangoo edzés fokozza a szívműködést, a fizikai erőnlétet és az izomtónust, javítja a rugalmasságot és a koordinációt, emellett pedig szuper alakformáló. A kangoo cipőben 25%-kal több energiát használunk fel, mint a normál aerobik közben, ráadásul rendkívül szórakoztató mozgásforma.

kettle-bellKettlebell

A kettlebell egy vasból készült gömbsúlyzó, (tulajdonképpen egy vasgömb fogantyúval). A kettlebellt a szovjet hadsereg eredetileg a katonák kiképzésére használta, a fizikai felkészítés leghatékonyabb eszközének tartották.

Előnyei, hogy ezzel az eszközzel egyszerre végezhetünk aerob és anaerob mozgást. A gyakorlatok végzése folyamatos koordinációt, mentális összpontosítást és nagy erőkifejtést igényel, mely több izomcsoport együttes dolgoztatásával jár. A kettlebell edzés megdolgoztatja a gerinc környéki mélyizmokat, a mély hátizmokat, a has és a csípő izmait, ezért kiváló mozgásforma a gerincproblémákkal rendelkezők számára.

 

Drilling

A drilling edzés csak a legkeményebbeknek ajánlott, azoknak, akik már unják a szokványos fitneszedzéseket. A drilling edzésen egyszerre fejlesztheted az állóképességedet, az erődet, a gyorsaságodat és az ügyességedet.

Drilling

A drilling a tengerészek kiképzésére épülő mozgásforma, mely kemény erő- és állóképességi edzés, így csak azoknak ajánljuk, akik nem riadnak vissza a katonás, férfias sportoktól. Az állóképességi rész egyszerű aerobik lépésekből áll, melyben felbukkannak az atlétikai futóiskola és a távol-keleti küzdősportok elemei. Az erősítésnél a saját testsúly használata mellett szerepet kapnak a kézi súlyzók, és a medicinlabda is.

Spinning

Spinning

A spinning a kerékpározás szerelmeseinek ajánlott mozgásforma. A spinning edzés során az edzőteremben egy órán át ritmusos zenére tekerhetünk. Az edző instrukciói szerint növeljük vagy csökkentjük a tekerés intenzitását, így akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egyetlen edzés alatt. A spinning az egyik leghatékonyabb kardio edzés, mely az állóképességet is növeli.

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tanfolyamok széles választékban