1

Mindenkinek szüksége van hobbira, amiben kiélheti a kreativitását, mellyel kikapcsolhat, és elfelejtheti a hétköznapok problémáit. De miért ne lehetne kedvenc időtöltésünkkel pénzt keresni? Az alábbi összeállításunkban olyan hobbikat mutatunk be, melyekkel könnyedén kiegészítheted fizetésedet, vagy akár vállalkozásként meg is élhetsz belőlük.

Könyvek, amik ötleteket adhatnak a kézműveskedéshez: KATTINTS IDE

1. Kézműveskedés

Ha jó a kézügyességed, szeretsz varrni, kötni, hímezni, faragni, festeni, kerámiázni stb., eladhatod elkészült műveidet. Vásárokban, de akár online (saját honlap, Vatera, Meska.hu) is értékesítheted termékeidet, hiszen egyre nagyobb kereslet van napjainkban az egyedi, kézzel készült tárgyakra. Ha egyedi stílusod van, könnyen kitűnhetsz a konkurens kézművesek közül.

2. Blogolás

Van olyan témakör, melynek szakértője vagy? Szeretsz írni, esetleg videózni? Ha elég kitartó vagy, és képes vagy egyedi hangvételeddel megszólítani olvasóidat, nyert ügyed van. A blogolás nem a leggyorsabb pénzkereseti lehetőség, de hosszú távon jól jövedelmező. (Gondolj csak Szirmai Gergely vagy Dancsó Péter videóblogjára!) Ha elég nagy követőbázist sikerül építened, a YouTube hirdetési jutalékot fizet, és már cégek is megkereshetnek, hogy mondj véleményt termékükről.

Könyvek, amik ötleteket adhatnak a blogoláshoz: KATTINTS IDE

Könyvek, amik ötleteket adhatnak a fotózáshoz: KATTINTS IDE

3. Fotózás

Ügyesen fotózol, és szeretnéd ezt a tudásodat pénzre váltani? Ha jó érzéked van a beállított kompozíciókhoz, és a pillanatfelvételekhez is, vállalhatsz esküvői fotózást. Érdemes először az ismeretségi körödben kipróbálni magadat, aztán egy jó honlappal, egy igényesen összeválogatott referenciaanyaggal már másoknak is eladhatod szolgáltatásodat. Egy esküvői fotózással egy nap alatt akár 100-130.000 Ft-ot is kereshetsz, emellett egyre nagyobb divat a jegyes fotózás, kismama fotózás, portréfotózás is.

Ha inkább a természetfotózás érdekel, a jól sikerült fotóidat eladhatod újságoknak, vagy online képgyűjtő oldalaknak (pl. iStock, Shutterstock).

4. Sütés, főzés

Imádsz sütni-főzni, és ezt szívesen megosztanád másokkal is? Indíts blogot, vagy kezdj saját vállalkozásba. Ma nagyon sokaknak nincs idejük vagy kedvük főzni, és örömmel veszik, ha valaki elkészíti helyettük a vacsorát. Vállalhatod, hogy házhoz mész megfőzni a vacsorát, a megrendelőnek csak ki kell választania repertoárodból a menüt. Mivel ez a szolgáltatás még nincs elterjedve Magyarországon, magasabb árat is szabhatsz a munkádért.

Könyvek, amik ötleteket adhatnak a sütéshez, főzéshez: KATTINTS IDE

Ha inkább a cukrászat érdekel, készíthetsz egyedi szülinapi, esküvői tortákat. Egy szép esküvői tortáért egy cukrászdában akár 50-70.000 Ft-ot is elkérnek. A tortadíszítést már több tanfolyamon oktatják, és egy torta eladásával már meg is térül a képzés ára.

5. Kertészkedés

Szereted a virágokat és a kertészkedést? Sokaknak nincs idejük rendben tartani, gyomlálni kertjüket, locsolni, átültetni virágaikat, és örömmel fizetnének azért, hogy a fárasztó munka után gyönyörű virágok között pihenhessenek.

Könyvek, amik ötleteket adhatnak a kertészkedéshez: KATTINTS IDE

6. Divat

Érdekelnek a legújabb trendek? Jó a stílusérzéked? Szívesen megosztanád tapasztalataidat másokkal? Indíts divatblogot, és lásd el hasznos tartalmakkal olvasóidat. A minőségi tartalmak vonzzák a látogatókat, így reklámokat is elhelyezhetsz az oldaladon, emellett pedig akár divatcégek vagy női magazinok is felfigyelhetnek rád.

Ha nem szeretsz írni vagy videózni, de szívesen dolgoznál emberekkel, lehetsz  AVON tanácsadó  vagy Oriflame ügynök  is. Ezeknél a cégeknél jutalékot kapsz az eladott termékek után.

7. Edzés

Mindened a mozgás, és egész nap csak az edzőteremben lennél? Végezz el egy edző tanfolyamot, és élj teljesen a hobbidnak. Ma szinte minden mozgásformára meg lehet szerezni Magyarországon az edzői vizsgát, így többé nem kell választanod a sport és a munka között.

Könyvek, amik ötleteket adhatnak az edzéstervek kidolgozásához: KATTINTS IDE

8. Állatok

Minden szabadidődet állatokkal töltenéd? Nem lehet saját állatod, vagy a meglévő kedvenceid mellett is marad időd másra? Vállalj kutyasétáltatást a szomszédaid, ismerőseid körében, vagy kisebb összegért cserébe vigyázz ismerőseid kedvenceire, ha elutaznak. Esetleg végezz el egy kutyakiképző tanfolyamot, és indíts kutyaiskolát, vagy járj ki egy kutyakozmetikus képzést.

Könyvek, amik segíthetnek a kutyakiképzésben: KATTINTS IDE

A 2018-as Arany Málna-jelöltek teljes listája – 38. Arany Málna díjátadó

Previous article

A 2018-as Oscar díjkiosztó gála a Duna TV-n (03.05. 00:25) – 90. Oscar-gála

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] legtöbben el sem tudják képzelni, hogy kedvenc időtöltésükkel is tudnának pénzt keresni. A Nőihír.hu összeállított egy listát azokból a hobbikból, melyek akár bevételi forrásként is szolgálhatnak egy saját vállalkozással. Napjainkban […]

Comments are closed.

More in Hobbi