0

Pároddal inkább horrorfilmeket néztek, mint romantikus vígjátékot? Szereted a rémisztgetős, szellemekkel teli horrorokat? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked. A horrorfilmek listája több részből fog állni és nem egy 1-100-ig értékelt listát látsz majd, ami csökkenő sorrendben megy a legjobb felé. Itt a második rész …

 

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

A Babadook

(The Babadook)

Tartalom:
Hét év telt el a baleset óta, amelyben Amelia elveszítette a férjét, és amely során éppen a szülészetre tartottak, hogy világra az asszony világra hozza első közös gyermeküket, Samuelt. A gyászt azonban súlyosbítja, hogy a fiú viselkedésproblémákkal küzd, sokszor erőszakos é követelőző, ugyanakkor szorong is valamitől. Samuel ugyanis azt állítja, a házukban lakik egy félelmetes lény. Amelia egy nap egy különös gyermekkönyvet talál az ajtajuk előtt, amely a Mr. Babadook címet viseli. Az ártalmatlannak tűnő ajándék azonban sötét titkokat rejt.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 72/100

Insidious

(Insidious)

Tartalom:
Renai és Josh kisfiukkal együtt új otthonba költöznek. Nem sokkal később a fiú balesetet szenved, és kómába esik. Kiderül, hogy démoni erők dolgoznak a háttérben, aki lelkét akarják elragadni. A házaspár mindent megtesz azért, hogy ez ne következzen be, és felveszik a harcot a szellemvilággal, s ha kell, még a poklot is hajlandóak megjárni a fiú életéért.  

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 77/100

Hang nélkül

(A Quiet Place)

Tartalom:
Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel.

Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár.

Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért… és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére…  

IMDB: 7,5/10 | Mafab: 75/100

Silent Hill – A halott város

(Silent Hill)

Tartalom:
Rose (Radha Mitchell) kislánya gyógyíthatatlan betegségben szenved, amibe édesanyja képtelen belenyugodni, így saját útját járva megszökteti a lányt, és férje tiltakozása ellenére elindul, hogy megkeresse a gyógymódot.

A szökés során balesetet szenvednek, és egy titokzatos helyen kötnek ki, a városban, amelynek neve is hátborzongató: Silent Hill. Az állandó köd és sötétség miatt elvesztik egymást. Miközben Rose a lányát keresi, újabb és újabb rejtélyekbe ütközik.  

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 76/100

 

A fekete ruhás nő

(The Woman in Black)

Tartalom:
Arthur Kippset (Daniel Radcliffe), a pályakezdő ügyvédet egy kis faluba küldik, hogy rendezzen egy hagyatéki tárgyalást. Kipps jobb híján beköltözik a nemrég elhunyt ügyfél üres házába. Hamarosan kiderül, hogy az ódon falak között tragikus titkok húzódnak meg.

Kippsen eluralkodik a félelem, a helyzetet pedig csak súlyosbítja a fekete ruhás nőalak, amely a ház falai között kísért.

IMDB: 6,4/10 | Mafab: 72/100

 

A titkok kulcsa

(The Skeleton Key)

Tartalom:
A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline, hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező utakra indul az épületben. A minden ajtót nyitó álkulccsal felfegyverkezve ráakad egy eldugott szobára a padláson, mely halálos, rémisztő titkot rejt.

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 78/100

 

Széttörve

(Split)

Tartalom:
Élt egy férfi, William Stanley Milligan, közismert nevén Billy Milligan, akinek 24 különböző személyisége volt. Csak a saját személyiségét, Billy-t tudta befolyásolni, a többi 23-at nem. Voltak köztük erősek, akik tudtak a többi személyiségéről, és tudták irányítani a gyengébbeket. Nők és férfiak egyaránt léteztek az elméjében, különböző korúak a gyerektől a felnőttig, más-más intelligenciával, eltérő akcentusokkal és karakterekkel.

IMDB: 7,3/10 | Mafab: 85/100

Két nővér

(Janghwa, Hongryeon)

Tartalom:
Két nővér, Su-mi és Su-yeon elmegyógyintézetből térnek haza. Rögtön világossá válik, hogy valami nincs rendjén. Természetfeletti erők nehezítik a két lány beilleszkedését. Megözvegyült apjuk újranősült, mostohaanyjuk pedig féltékeny, félti családon belüli pozícióját. Valóban olyan rosszindulatú és torzlelkű, mint azt a nővérek sejtik?

Vagy valami sötétebb erő munkálkodik a családi fészekben? Kim Jee-woon remekül kiaknázza a helyszínül szolgáló családi ház atmoszféráját, az elegáns, baljós villában a berendezés minden darabjára sötét árnyak borulnak, és szörnyű titkokat sejtetnek. Ez mégsem csupán egy egyszerű kísértethistória. Az összetett, izgalmas alkotás komoly figyelmet kíván a néző részéről.

IMDB: 7,2/10 | Mafab: 75/100

 

28 nappal később

(28 Days Later…)

Tartalom:
28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és összezavarodott Jim céltalanul igyekszik segítséget találni, mígnem rátalál valakire. A két ember rémülten menekül az életükért küzdve. De mi elől menekülnek? Jimnek és túlélő társainak nem kell sokáig várniuk, hogy a szörnyű igazság utolérje őket: egy halálos vírus kevesebb, mint egy hónap alatt kiirtotta a teljes lakosságot. Ám a halottak ezúttal veszélyt jelentenek az élőkre.

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 82/100

Könyvajánló: 13 életrajzi könyv, amit érdemes elolvasnod

Previous article

9 horrorfilm, ha a pároddal nem vagytok oda a romantikus filmekért 3. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.