0

Pároddal inkább horrorfilmeket néztek, mint romantikus vígjátékot? Szereted a rémisztgetős, szellemekkel teli horrorokat? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked. A horrorfilmek listája több részből fog állni és nem egy 1-100-ig értékelt listát látsz majd, ami csökkenő sorrendben megy a legjobb felé. Itt a negyedik rész …

 

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Az

(It)

Tartalom:
Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Harminc évvel később újra találkozik a hét túlélő. Nem véletlenül: a bohóc is visszatért a kisvárosba, és újra áldozatokat keres. Ha ők heten idejében megértik, mi is történt velük három évtizeddel korábban, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 78/100

28 héttel később

(28 Weeks Later)

Tartalom:
Már hat hónapja teljesen kihalt a brit főváros. Az egykori londoniak megfertőződtek, és a vírusnak köszönhetően feldühödve meggyilkolták egymást. Az USA megpróbált a segítségükre sietni. A várost felosztották különböző egységekre, fertőzöttségtől függően. A maroknyi egészséges csapat, többek között Don és tinédzser gyerekei visszaköltözhetett a városba. A romhalmazzá vált Londonban a tinik még nem adták fel a reményt, feltett szándékuk, hogy megtalálják anyjukat. Az asszony furcsamód előkerül, ám gyanússá válik, hogy ennyi idő után életben találták a vírussal fertőzőtt körzetben. A doktorok vizsgálat alá veszik, a városban pedig újra kitör a járvány.

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 70/100

 

Elhagyott szoba

(Vacancy)

Tartalom:
David és Amy egy motelben húzzák meg magukat, miután az autójuk lerobban. Az este unalmasnak ígérkezik, a tévében csupa horrorfilmet adnak. Azonban hamarosan rájönnek, hogy ezeknek a filmeknek a helyszíne pontosan ugyanaz a motelszoba, ahol ők is megszálltak. Ezúttal pedig ők válnak egy horrorfilm főszereplőivé. A házaspár menekülni kényszerül, ám a titokzatos rendező, aki úgy döntött, ők lesznek a rémdráma főszereplői, nem akarja, hogy élve megússzák.

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 71/100

Engedj be! (2008)

(Låt den rätte komma in)

Tartalom:
A 12 éves Oskar Eriksson (Kåre Hedebrant) magányos gyerek, aki Stockholm külvárosában tengeti napjait valamikor az 1980-as évek elején. Élete csendes, igyekszik elkerülni az iskolatársak rosszindulatát, egyedül él édesanyjával. Titkos hobbija, hogy sorozatgyilkosokról szóló újságcikkeket gyűjt. Hamarosan megismerkedik a hasonlóan különc Elivel (Lina Leandersson), aki nemrégiben költözött a szomszédba. Oskar életét azonban egy másik hátborzongató furcsaság is felkavarja: nem messze a házuktól egy rituálisan meggyilkolt fiú holttestére bukkannak.

IMDB: 7,9/10 | Mafab: 81/100

1408

(1408)

Tartalom:
Mike Eslin író paranormális, természetfeletti jelenségek után kutat, de könyveivel annak ellenére elégedetlen, hogy az olvasóközönség körében nagy népszerűségnek örvend. Egyik nap a rajongói levelek között talál egy képeslapot, amelyen az áll, hogy ne lépjen be a New York-i Dolphin Hotel 1408-as szobájába. Ez felkelti az unatkozó író érdeklődését, és fel is hívja a szóban forgó szállodát, hogy szobát foglaljon. Érdeklődését tovább csigázza, hogy a szoba nem kiadó. Eslin egy régi polgári törvénykönyvre hivatkozva mégis eljut a hotel igazgatójához, Mr Olinhoz, akitől minden tiltakozására ellenére végül sikerül kivenni az 1408-as szobát, ahol eddig 56 embert halt meg rejtélyes módon.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 81/100

Tűnj el!

(Get Out)

Tartalom:
Most, hogy Chris (Daniel Kaluuya, Sicario – A bérgyilkos) és a barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.

Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért a lányuk egy fekete sráccal jár. Ám ahogy telik a hétvége, egyre több nyugtalanító dolog történik, mígnem lassan fény derül az igazságra, ami felülmúlja Chris legdurvább rémálmait is…

IMDB: 7,7/10 | Mafab: 80/100

 

Cloverfield

(Cloverfield)

Tartalom:
A Japánba készülő Rob (Michael Stahl-David) búcsúbuliját váratlan események szakítják félbe. A történeteket megörökítő kézikamera felvételei arról tanúskodnak, hogy a New York-i fiatalok partiját földrengések és távoli robbanások szakítják félbe, majd elmegy az áram, és megkezdődik a versenyfutás az életért. A várost egy nem evilági lény keríti hatalmába. A menekülő barátok küzdelmét megörökítő felvételek egy szörnyű óriás jelenlétéről tanúskodnak.

IMDB: 7,0/10 | Mafab: 75/100

 

Gyilkos kilátások

(Eden Lake)

Tartalom:
Egy fiatal pár, Jenny (Kelly Reilly) és Steve (Michael Fassbender) elhatározzák, hogy a hétvégét mindentől távol, kettesben töltik az Eden-tónál. Steve szeretné megkérni Jenny kezét, ezért arra törekszik, hogy minden tökéletesen alakuljon. Sajnos számításait keresztülhúzzák a helyi huligánok, akik hangoskodásukkal tönkreteszik békés nyugalmukat. Mikor Steve megpróbálja őket jobb belátásra bírni, minden rosszabbra fordul, hétvégéjük véres küzdelembe torkollik.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 84/100

Adsz vagy kapsz

(Trick ‘r Treat)

Tartalom:
Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 78/100

Móri Bornapok Népzenei és Néptánc Fesztivál 2019. október 3-6.

Previous article

9 horrorfilm, ha a pároddal nem vagytok oda a romantikus filmekért 5. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.