0

Pároddal inkább horrorfilmeket néztek, mint romantikus vígjátékot? Szereted a rémisztgetős, szellemekkel teli horrorokat? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked. A horrorfilmek listája több részből fog állni és nem egy 1-100-ig értékelt listát látsz majd, ami csökkenő sorrendben megy a legjobb felé. Itt a hetedik rész …

 

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

 

Kísértetjárás Connecticutban

(The Haunting in Connecticut)

Tartalom:
Az 1987-es megtörtént eseményeken alapuló rémisztő horror egy mit sem sejtő amerikai család természetfeletti, sötét erőkkel való találkozását tárja elénk. Amikor a Campbell család Connecticut állam egyik távol eső részébe költözik, hamar rá kell jönniük, hogy a bájos, viktoriánus otthonuknak igencsak nyugtalanító a múltja. Nem csak az bizarr, hogy a ház egykoron ravatalozó volt, de ráadásul a néhai tulajdonos látnok fia Johan visszatér, és az ártatlan és gyanútlan családot ez eddig ismeretlen, borzasztó kísértéssel sújtja.

IMDB: 5,9/10 | Mafab: 82/100

 

V/H/S (2012)

(V/H/S)

Tartalom:
A V/H/S című horrorban egy fiatal társaság megbízást kap, hogy lopjon el egy videokazettát egy házból. Minden simán megy addig, amíg rá nem bukkannak egy halom kazettára. Hogy megtalálják a megfelelőt, elkezdik sorban megnézni a felvételeket, s borzalmas dolgok szemtanúi lesznek ezáltal. Idővel egy hulla is előkerül a házban…

IMDB: 5,8/10 | Mafab: 58/100

A hírnök

(The Messengers)

Tartalom:
Jess (Kristen Stewart) a szüleivel (Dylan McDermott és Penelope Ann Miller) vidékre menekül Chicago zajos forgatagából, hogy egy Észak Dakota-i farmon telepedjenek le. A csendes idill azonban csalóka: Jess és hároméves öccse hamarosan olyan baljós jelenésekkel szembesülnek, melyek senki más előtt nem láthatók. Mikor ezek a természetfeletti találkozások egyre erőszakosabbá válnak, Jess segítséget kér a környezetétől, ám a lány zűrös múltja kétkedésre ad okot, s minél kétségbeesettebben próbálja figyelmeztetni családját a közelgő veszélyre, annál inkább megerősödik bennük a hit, hogy a lányuk elvesztette az eszét…

IMDB: 5,4/10 | Mafab: 40/100

Halálos hallgatás

(Dead Silence)

Tartalom:
Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Az emberek szerették volna elfelejteni az esetet, ám nem így történt. A lincselés résztvevői sorra gyilkosság áldozatai lettek. Azután napjainkban meggyilkolják egy fiatal házaspár egyik tagját és felbukkan egy eltemetett bábú. Jamie, az áldozat férje visszatér a szülővárosába, hogy szembenézzen a gonosszal.

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 64/100

 

Ördögűzés Emily Rose üdvéért

(The Exorcism of Emily Rose)

Tartalom:
Mikor a gonosz átveszi a hatalmat az ember fölött, magasabb hatalmakhoz kell fordulni. Emily Rose plébánosa segítségét kéri, mikor úgy érzi, nem tud megküzdeni a testét megszálló ördögi erőkkel. Az ördögűzés azonban nem sikerül, és Emily meghal. A papot bíróság elé állítják gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával, ő azonban meg van győződve róla, meg kell mutatnia a világnak az igazságot, hogy miért is kellett voltaképpen meghalnia Emily Rose-nak.

IMDB: 6,7/10 | Mafab: 75/100

 

Démonok között 2.

(The Conjuring 2)

Tartalom:
A Démonok között 2-ben újabb valós eseményeken alapuló történetnek lehetünk szemtanúi a két démonűző, Ed és Lorraine Warren aktái nyomán. Lorraine (Vera Farmiga) és Ed (Patrick Wilson) észak Londonba utaznak, hogy segítsenek egy négy gyermekével élő édesanyának, akinek a házát gonosz szellemek szállták meg. Ekkor még nem sejtik, hogy pályafutásuk talán legvérfagyasztóbb esetével állnak szemben.

IMDB: 7,3/10 | Mafab: 83/100

 

Hívatlan vendég

(The Uninvited)

Tartalom:
Anna és Alex anyja gyanús körülmények között hal meg, a gyász azonban nem az egyetlen bánatuk; amikor apjuk eljegyzi az addig a házuknál dolgozó ápolónõt, örökre véget ér a családi béke. A nõvérek megpróbálnak többet kideríteni mostohaanyjuk homályos múltjáról: elõször szörnyű látomások és rémálmok kezdik gyötörni õket, majd szembe kell nézniük nyomozásuk még sokkal borzasztóbb következményeivel.

IMDB: 6,3/10 | Mafab: 81/100

 

Tükrök

(Mirrors)

Tartalom:
A volt nyomozó próbálja összeszedni magát, és rendbe tenni az életét, ezért egy régi áruházban dolgozik éjjeliőrként. Különös dologra lesz figyelmes, mikor a kihalt épület folyosóit járja éjszaka. Az áruházban található hatalmas tükörben vérfagyasztó eseményeknek lesz szemtanúja. Nem tudja, hogy amit lát, valójában valóság-e. Hamarosan azonban a tükör rémségei elszabadulnak.

IMDB: 6,1/10 | Mafab: 76/100

 

A kör

(The Ring)

Tartalom:
Rachel Keller (Naomi Watts) oknyomozó újságíró olyan történetről hall, amire elsőre csak legyint, és egyszerű kamasztréfának tartja. A gyilkos videokazetta története viszont igaznak bizonyul – mindenki, aki megnézi, rögtön kap egy hívást, melyben egy titokzatos hang közli velük, hogy hét nap múlva meghalnak. A zavaros és szaggatott felvételeket tartalmazó szalag utolsó áldozata négy tinédzser volt, Rachelt pedig nem hagyja nyugodni a kíváncsiság. Megnézi a kazettát, majd kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, mert már nem csak a saját, hanem kisfia és barátja élete a tét.

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 83/100

9 horrorfilm, ha a pároddal nem vagytok oda a romantikus filmekért 6. rész

Previous article

9 horrorfilm, ha a pároddal nem vagytok oda a romantikus filmekért 8. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.