0

Pároddal inkább horrorfilmeket néztek, mint romantikus vígjátékot? Szereted a rémisztgetős, szellemekkel teli horrorokat? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog Neked. A horrorfilmek listája több részből fog állni és nem egy 1-100-ig értékelt listát látsz majd, ami csökkenő sorrendben megy a legjobb felé. Itt a nyolcadik rész …

 

A válogatott filmek leírásait a mafab.hu oldal alapján készítettük el.

Árvaház

(El orfanato)

Tartalom:
Laura harminc év múltán tér vissza az árvaházba, ahol egykor nevelkedett. Azzal a céllal érkezik meg családjával együtt, hogy felújítsa a régi, elhanyagolt épületet, amely a mai napig fogyatékkal élő gyerekek számára biztosít otthont. Laura nemes vállalkozását azonban nem várt események árnyékolják be. Fia állítólag egy, a házban tanyázó szellemmel ismerkedik össze. A nő és férje között egyre nő a feszültség, és ahogy a megnyitó napja közeledik, úgy válik egyre nehezebbé egyben tartani a családot.

IMDB: 7,4/10 | Mafab: 81/100

47 méter mélyen

(47 Meters Down)

Tartalom:
Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.

IMDB: 5,6/10 | Mafab: 73/100

Fehér éjszakák

(Midsommar)

Tartalom:
Dani és Christian évek óta együtt vannak, ám a fiú úgy érzi, ideje lenne lezárni a kapcsolatukat. Egy váratlan tragédia következtében végül úgy dönt, nem ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy szakítson barátnőjével, inkább meghívja őt is arra a nyári fesztiválra, ahova barátaival készülnek. A nyári napforduló alkalmából rendezett mulatság különös közössége tárt karokkal fogadja a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki.

IMDB: 7,6/10 | Mafab: 81/100

[Rec]²

([Rec]²)

Tartalom:
Ha azt hitted, hogy már mindent láttál, hogy a borzalomnak vége van, akkor gondold újra! A nagysikerű spanyol horrorfilm második része ugyanis ott folytatódik, ahol az első véget ért. Negyedórával az előzmények után a hermetikusan lezárt házba néhány állig felfegyverzett kommandós érkezik egy orvos vezetésével, aki vérmintát szeretne venni a fertőzést elindító lánytól. A vérszomjas zombiktól hemzsegő épületben azonban hamarosan ennek a csapatnak is a túlélésért kell küzdenie, miközben további kellemetlen meglepetésekkel is kénytelenek szembesülni.

IMDB: 6,5/10 | Mafab: 70/100

 

Verónica

(Verónica)

Tartalom:
Egy pszichológus, aki már abbahagyta a praktizálást, most úgy dönt, hogy kivizsgálja Veronica e la Serna ügyét. Veronica előző terapeutája ugyanis rejtélyes módon eltűnt.

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 80/100

 

Brightburn: A lángoló fiú

(Brightburn)

Tartalom:
Előfordulhat, hogy nem mindennapi kvalitásokkal rendelkező entitások járnak köztünk. Lehet, nem is sejtjük, hogy a babaként befogadott gyermek egyszer csak ráébred negatív szuperképességeire, és rendkívüli adottságai rossz útra terelik. Vajon hogyan reagálnak gondviselői, akik sajátjukként szerették és nevelték őt? James Gunn hátborzongató filmje egy nem evilági gonoszról szól, aki emberfeletti hatalmát pusztításra használja.

IMDB: 6,2/10 | Mafab: 59/100

 

Shutter (2004)

(Shutter)

Tartalom:
Egy fiatal fotós, Thun és barátnője titokzatos árnyakat fedeznek fel azokon a fényképeken, melyeket egy baleset helyszínén készítettek. Miközben megpróbálnak a jelenség okára bukkanni több ilyen fotót is találnak. Jane hamarosan rájön, hogy barátja nem mondott el neki mindent és csakhamar világossá válik, hogy senki nem menekülhet a múltja elől.

IMDB: 7,1/10 | Mafab: 75/100

Magasfeszültség

(Haute tension)

Tartalom:
Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Ma?wenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, de már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos (Philippe Nahon) tör rájuk, aki könyörtelenül lemészárolja Alex családját, majd csapdába csalja Alexet, s megbilincselve magával viszi. Marie-nak életveszélyes macska-egér játék után sikerül megmenekülnie. A rendőrség tehetetlen, így Marie ered a barátnőjét magával hurcoló gyilkos nyomába.

IMDB: 6,8/10 | Mafab: 78/100

 

A rítus

(The Ritual)

Tartalom:
Egy csapat jó barát, akik még az egyetemen ismerkedtek meg, most újra találkozik, hogy túrázzanak egyet az erdőben, ám a vadonban valami leselkedik rájuk.

IMDB: 6,3/10 | Mafab: 75/100

9 horrorfilm, ha a pároddal nem vagytok oda a romantikus filmekért 7. rész

Previous article

12 szolnoki étterem, amit a Google Maps alapján érdemes kipróbálnod

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.