0

London bármikor jó ötlet, hiszen a Towertől a Shakespeare’s Globe színházon át a Harry Potter forgatási helyszíneit felvonultató stúdióig számtalan látványosság teszi izgalmassá a várost. Nemcsak baráti társaságoknak, hanem kisgyermekes családosoknak is ideális úti cél, hiszen a Flybe légitársaság járataival könnyen és kényelmesen ott lehetünk a belvárosában, akár pár óra alatt. Emellett egy igazán angol módra elkészített Fish & Chipsnek még a legválogatósabb gyerekek sem tudnak ellenállni!

Mary Poppins, Blöff, Bridget Jones naplója, Sweeney Todd – hogy mi a közös bennük? Mindegyik film Londonban játszódik! Persze nemcsak ez ad rá okot, hogy ellátogassunk a sör, a foci és a fish& chips hazájába: szinte bármelyik évszakban is vesszük célba, garantáltan izgalmas élményben lesz részünk.Hogy csak néhány opciót említsünk, a történelmi látványosságok mellett Madame Tussaud panoptikumában a legnagyobb hírességek viaszmásával fotózkodhatunk, megpróbálhatjuk kizökkenteni a brit királyi testőrség Buckingham-palota előtt őrködő tagjait, a Warner Bros. Harry Potternek szentelt stúdiója pedig a gyerekektől a felnőttekig garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Kényelem és gyorsaság: irány London legjobb reptere!

Szerencsére Budapestről is gyorsan és kényelmesen, mindössze 2,5 óra alatt ott lehetünk, például a Flybe hetente 3-szor – kedden, csütörtökön és szombaton – közlekedő járatával,ami ideális időpontban, délelőtt 09:25-kor indul, és 12:00 előtt 10 perccel ér London-Southendre.Utóbbit egyébként a vezető brit fogyasztói szervezet, a Which? közvélemény-kutatásának résztvevői 2017-ben már zsinórban harmadszor választották meg London legjobb repterének[1], köszönhetően többek közt annak, hogy kis mérete miatt sokkal gyorsabban jutunk át az ellenőrzésen, és a szokásosnál hamarabb megkapjuk a poggyászunkat.

[adinserter block=”1″]

Sőt, a belvárosban is rövid idő alatt, akár egy órán belül ott lehetünk: a termináltól 2 perces sétára található korszerű kialakítású pályaudvarról csúcsidőszakban óránként akár 8 szerelvény is indul, majd egy kényelmes metrós átszállással már ott is vagyunk – Stratfordban pedig még hamarabb. Így szinte az egész nap megmarad nekünk, akárcsak a visszaúton: már reggel háromnegyed 9-re Budapestre érünk.

Az étel, amivel nem nyúlhatunk mellé: a Fish & Chips

Bár Anglia nem elsősorban a gasztronómiájáról híres, London megkerülhetetlen látnivalói mellett kihagyhatatlan a mostanra kultikussá vált fish&chips, amit itt készítenek a legjobban. A titka a friss, omlós tőkehal, a kifogástalan sörtészta, ami csak úgy roppan a szánkban, és persze az aranybarnára sült krumpli. Általában ecettel és különböző szószokkal tálalják, ami még emlékezetesebbé teszi az ízélményt. Tudtad, hogy – bár mindenhol angol fogásként tekintenek rá –történészek szerint igazából szefárd zsidó étel? Az első fish& chips boltok egyébként az 1860-as években nyíltak Londonban és környékén, de ma már szinte minden brit étterem és vendéglátóegység étlapján is megtalálható. A leggyorsabb és legolcsóbb megoldást mégis a „chippy”-k jelentik: a britek így hívják a fish&chips shopokat.

Ugye, jól hangzik? Akkor irány London a Flybe-vel, Európa legnagyobb független légitársaságával, amely ráadásul a legpontosabb az Egyesült Királyságban.

A Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről induló járatokért kattints ide!

 

Egy Instagram felhasználó régi, alig látott fotókat posztolt sztárokról V.

Previous article

Kivételt tesz Budapesttel José Carreras

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.