0
Sokakat elriaszt a művészeti pályáktól az alacsony fizetés. Éppen ezért az alábbiakban összeszedtük azokat a művészetekkel kapcsolatos szakmákat, melyekkel valóban jól lehet keresni.

Becsüs

A becsüs szakmát azoknak ajánljuk, akiket érdekel a képzőművészet, ugyanakkor a kereskedelem sem áll távol tőlük. Ezzel a szakmával régiségboltokban, zálogházakban, galériákban helyezkedhetsz el. Bár a magas színvonalú oktatást biztosító tanfolyamoknak elég borsos az áruk, de hamar megtérül az oktatásra költött befektetés. Lehetőség van becsüs részszakképessítések letételére is, így csökkenthetjük a tanfolyam idejét és költségét. Becsüs részszakképesítések az ékszerbecsüs, a bútor-és szőnyegbecsüs, a műtárgybecsüs és a festménybecsüs. A becsüs szakmát érdemes vállalkozásként végezni, pl. hagyatékok felvásárlása során rendkívül sok értékes darabra lelhet egy jó képzett szakember.

Fotográfus és fotótermék-kereskedő

Fotográfusként érdemes saját vállalkozást indítani, ha igazán jó fizetést szeretnél. Egyre többen szeretnének portréfotókat készíttetni, vagy éppen egy-egy jeles eseményt megörökíttetni. Egy órás kismama vagy babafotózásért kb. 20 000 Ft-ot, jegyes fotózásért kb. 40 000 Ft-ot lehet elkérni, egy egész napos esküvői fotózásért pedig akár 200 000 Ft-ot is.

Ha nem portréfotózással szeretnél foglalkozni, akkor újságoknak, vagy képgyűjtő weboldalaknak adhatod el jól sikerült munkáidat.

Színháztechnikus, szcenikus

A színházi előadás minőségét nemcsak a színészek, hanem a háttérben dolgozó munkatársak is biztosítják. Ha érdekel a színházi munka, de inkább a színfalak mögött maradnál, ez a neked való szakma.

A Színháztechnikus, szcenikus az intézmény szervezeti vezetőjének közvetlen munkatársa, aki a színház üzemeltetésével kapcsolatos feladatait látja el. Megtervezi a színház szezonális, havi, heti és napi működését, irányítja a feladatok végrehajtását, részt vesz a fejlesztések kivitelezésében, felügyeli a műszaki, technikai munkálatokat, ellenőrzi az üzemeltetést, biztosítja a színház színpadtechnikai eszközeinek összehangolt működését. A színháztechnikus, szcenikus munkakört betöltők havi átlag nettó 250.000 Ft feletti jövedelemre számíthatnak.

Mozgóképgyártó

A filmgyártásban rengeteg pénz van még Magyarországon is, de mozgóképgyártóként nem csak a filmiparban lehet jól keresni. A marketing és a zeneipar területén is nagy kereslet van a mozgóképgyártók munkájára. Mozgóképgyártóként a filmezés összes részterületére ráláthatsz az operatőri feladatokon keresztül a világosításon és hangosításon át a rendezési alapokig. Ezzel a szakmával átlagosan havi nettó 250.000 Ft körül lehet keresni.

Grafikus

A grafikus szakma ma a legkeresettebb szakmák közé tartozik. A grafikusokat elsősorban a marketing, és az informatika területén alkalmazzák, hiszen képesek cégarculatok, hirdetések, különféle kiadványok, prospektusok, magazinok, plakátok, termékarculatok grafikai tervét elkészíteni. Egy OKJ-s grafikus tanfolyamot végzett szakember képes kiadványszerkesztő szoftvereket, programokat használni, a piaci igényeknek megfelelő illusztrációs terveket készíteni a számítógépen, illetve a kivitelezés szervezésének szakmai kikötéseire.

Grafikusként akár saját vállalkozást is indíthatsz, így az átlagos havi nettó 253.748 Ft-os grafikusi jövedelmedet könnyen megduplázhatod.

Hogyan keress sok pénzt az egészségügyben?

Previous article

Világpremier: “Activia Fusion Vízijóga” a Városligeti-tó közepén

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.