0

Vajon mi a hosszú, boldog párkapcsolat titka? Miért van, hogy egyes házasságok néhány hét után megromlanak, míg mások egy életet élnek le együtt? Mit tehetünk annak érdekében, hogy párkapcsolatunk kiállja az idők próbáját?

1. Kössünk kompromisszumokat

A párkapcsolatoknál fontos, hogy az egyéni érdekeket olykor a háttérbe szorítsuk, és inkább kompromisszumos megoldásokra törekedjünk. A vitás kérdésekben próbáljunk meg megegyezni párunkkal, és ne akarjuk feltétlenül legyőzni a másikat. Ha ráerőltetjük az akaratunkat a másik félre – bár elérjük célunkat – olyan hosszútávon megbúvó sérelmeket okozhatunk párunknak, melyek minden vita alkalmával elő fognak kerülni.

2. Tanuljunk meg bocsánatot kérni

Mindenki hibázhat, hiszen emberek vagyunk. Ugyanakkor fontos, hogy hibáinkért vállaljuk a felelősséget, és kérjünk bocsánatot párunktól, ha megbántottuk. Ha egy-egy kisebb veszekedés után a felek nem kérnek bocsánatot, nyitva marad a vita, amit könnyebb újra kezdeni. A bocsánatkéréssel és annak elfogadásával le lehet zárni a múltat, tiszta lapot lehet kezdeni.

3. Szakítsunk időt magunkra is

Sok párkapcsolatban előfordul, hogy a felek minden szabadidejüket együtt töltik, mindenhova együtt mennek. A régi barátokat közösen látogatják meg (vagy egyáltalán nem), és úgy gondolják, nincs szükség külön töltött időre. Mindenkinek szüksége van egyedüllétre, amikor elmélyülhet a saját gondolataiban, vagy éppen úgy töltheti az idejét, ahogyan az neki jólesik. A párkapcsolat mellett szükség van barátokra is, ezért fontos, hogy a párkapcsolatban élők is kialakítsanak olyan programokat, amikor egyedül, vagy a barátaikkal töltik az idejüket. A kis külön töltött idő felszítja a tüzet a párkapcsolatban.

4. Szervezzünk közös programokat

A hosszú párkapcsolat titka, hogy ne süppedjük bele a hétköznapokba, próbáljunk kicsit kiszakadni a mindennapi mókuskerékből. Nem kell drága utazásra, vagy éttermi vacsorákra menni, ha az nem fér bele a keretbe. Egy közös esti séta, vagy egy kávézás is tökéletes romantikus program lehet. A randizásnak nem kell véget érnie az első hónapok/évek után. Mivel folyamatosan változunk, érdemes újra és újra megismerni a másikat, akibe beleszerettünk.

5. Ne feledkezzünk meg az intimitásról

Nem feltétlenül szükséges, hogy az évek múlásával eltűnjön az intimitás a párkapcsolatból. Fontos, hogy az intimitás nem csak a szexet jelenti. Ide tartoznak az apróbb simogatások, csókok is. Ha nem csak a hálószobára koncentrálódnak a meghitt érintések, biztos lehet abban, hogy évek múlva sem csökken majd a vágy a párkapcsolatában.

6. Beszélgessünk

A boldog párkapcsolatok ismérve a jó kommunikáció. Minél többet beszélgetünk a párunkkal, annál jobban megismerjük. Ha ismerjük az álmait, vágyait, könnyebben boldoggá tehetjük a másikat. Emellett a konfliktusokat is könnyebben meg tudjuk oldani, ha képesek vagyunk megbeszélni gondjainkat a partnerünkkel.

7. Határozzunk meg közös célokat

Ha egy kapcsolatban nincsenek közös célok, a felek előbb-utóbb külön irányokba fognak haladni, ami a kapcsolat végét jelenti. Közös cél lehet egy lakás vagy ház vásárlása, építése, felújítása, a gyerekvállalás, családi vállalkozás. Ezeknek a megtervezése, a közös munka mind-mind csapattá kovácsolja a párosokat.

 

Ha szeretnél olvasni a párkapcsolati témában, itt van néhány könyv, amit ajánlunk: KATTINTS IDE

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 10. rész

Previous article

A 2018-as Oscar-jelöltek teljes listája – 90. Oscar-gála

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Család