0

Imádod a virágokat, szeretsz kreatívkodni, és már régóta gondolkozol azon, hogy virágkötőnek állj? Ha vonz ez a szakma, de tartasz az üzletnyitással járó nehézségektől és költségektől, megmutatjuk neked, hogyan legyél sikeres ezzel a foglalkozással üzlethelyiség nélkül. Nincs szükséged másra, csak egy profi weboldalra.

 

Egy ügyesen felépített honlappal és jól megtervezett marketing kampánnyal az otthonod kényelmében dolgozhatsz, és így megfelelően tudsz koncentrálni a kreatív munkára. Nem szakítanak félbe a beeső vevők, akikkel percekig foglalkozni kell. A bolt ellen szól az is, hogy rengeteg időt elvesz, a szabályok betartására való törekvés az üzlethelyiséggel kapcsolatban, ráadásul minden esetben vannak alapvető költségek, melyekről még a nyitás előtt gondoskodni kell. Ez pedig általában nem 10-20 ezres tétel, hanem 6 vagy akár 7 számjegyű.

Természetesen egy weboldal elkészítésének is vannak költségei, a mai világban azonban sokkal jobban lehet érvényesülni vele mint egy bolttal. Ráadásul alapos utánajárás után láthatjuk, hogy nem feltétlenül kell a legmenőbb és egyben legmagasabb díjakkal dolgozó programozó céget felbérelni, találhatunk a mi projektünkhöz minőségi munkát elfogadható áron is.

Ha szeretnél online vonalon elindulni, ki kell találnod, melyek azok a szolgáltatások, amelyekhez fel tudod használni az oldaladat. Mi most mutatunk neked néhány tippet, amelyekkel biztosan egyeduralkodóvá válhatsz a piacon, ha gyorsan kapcsolsz.

#1 Indíts kiscsoportos hobbi képzéséket és továbbképzéseket

Nagyon sokan szeretnek kreatívkodni, főleg ünnepek közeledtével, ilyen például a karácsony vagy a húsvét. Nagyjából minden évszakban találhatunk olyan alkalmat, amikor előrukkolhatunk egy-egy képzéssel. Karácsonykor például megtaníthatjuk az érdeklődőknek, hogyan készítsenek adventi koszorút vagy ajtódíszt, húsvétkor is szívesen dekorálnak az emberek például színes asztaldíszekkel, anyák napjára is kedveskedhetünk kreatív virágdíszekkel.

A nyár főképp az esküvők szezonja, és sok menyasszony szívesen járulna hozzá saját kezűleg a nagy nap dekorációjához, itt pedig aztán csak az idődre és a kreativitásodra van bízva, hányféle díszítő elem elkészítését tanítod meg. Kezdetben elegendő pár havonta szervezned egy-egy kurzust, ahol személyesen megismerkedhetsz a követőiddel. Hidd el, hogy 1-2 képzés után már folyamatosan csak azt kérdezik majd, mikor lesz a következő alkalom.

#2 Indíts workshopokat, online tanfolyamot

Az online tanfolyamok nagyon hasznosak. Kezdetben főképp azért, mert így megismerhetnek téged az emberek, eldönthetik, hogy szimpatikus vagy-e számukra, és ha tetszik az előadásmódod, a technikád illetve az ötleteid, akkor folyamatosan követik majd a workshopokat, sőt később a kiscsoportos képzésekre is szívesen befizetnek.

#3 Indítsd el a virágkötős YouTube csatornádat

Ha folyamatosan jelentkezel videókkal, akkor mindenképpen érdemes elindítanod a saját virágkötős YouTube csatornádat, ahová feltöltheted az online workshopos videókat, illetve az egyéb tartalmakat tippekről, trükkökről, stb.. Mindenképpen érdemes a YouTube-ot is kihasználni, hiszen így egy újabb csatornán jelen vagy, ahol egyre többen ismerhetnek meg téged, szolgáltatásaidat és a weboldaladat.

#4 Nyiss egy Insta fiókot

Az Instán közzé tudod tenni az elkészített munkáidat, és 1-1 különleges technikával készült virág installáció elkészítésének lépéseit is leírhatod.
Emellett pedig azért nagyon hasznos egy Insta oldal, mert itt hirdetheted az induló képzéseket, workshopokat/online tanfolyamokat.

Ásd bele egy kicsit magad a fotózás rejtelmeibe is, tanulj meg 1-2 trendi fotózási technikát, hogy azonos megjelenésű képeket készíthess a termékeidről, így a követőid látják az egységet az Insta oldaladon, és megszokják a stílusodat.

#5 Indíts Facebook oldalt

Mindenképpen érdemes jelen lenned a Facebookon is. Egy Facebook oldal sok lehetőséget rejt magában, itt is hirdetheted például a képzéseidet. Amikor feltöltesz egy videót a YouTube csatornádra, egyből megoszthatod a Facebook oldaladon is, hogy több látogatót hozz be. Emellett a Facebook fizetős hirdetései is rendkívül hatékonyak, nagy sikerrel reklámozhatod itt termékeidet, szolgáltatásaidat.

#6 Vállald esküvők/lakodalmak díszítését

Érdemes az esküvős bizniszbe is beszállnod, mert nagyon sok pénz van ebben az iparágban. Persze itt nem arról van szó, hogy le kell húzni az ifjú párt, egyszerűen csak egy nagyobb megrendelés nagyobb bevételt jelent. A pároknak pedig manapság egyre egyedibb, kifinomultabb kéréseik vannak, így a drágább termékek, szolgáltatások is eladhatók számukra.

Elég egy-egy elvállalt esküvői dekoráció, és máris jönnek majd az ajánlásból adódó megkeresések.

#7 Találj ki valamilyen kézműves terméket

Ha a kereskedelemmel is foglalkoznál (de csakis online), akkor kitalálhatsz egy olyan egyedi kézműves terméket, amit megvásárolhatnak tőled az emberek. Elég csak 1 olyan terméket kitalálni, amivel megéri foglalkozni, és sikeres is lehet. A lényeg az, hogy egyedi legyen, vagyis máshonnan ne lehessen hasonlót vásárolni, adjon valami pluszt a vevőnek, amit máshonnan nem kap meg.

Gondolhatsz itt akár különleges koszorúra, asztaldíszre, valamilyen virág felhasználásával készült ékszerre. Ha megvan a nagy ötlet, akkor az elkészítési technikát megtaníthatod a követőidnek például a kiscsoportos kurzusokon.

Nézzük akkor, mire használhatod majd weboldaladat:

#1 itt hirdetheted a képzéseket
#2 itt hirdetheted az online tanfolyamokat/workshopokat
#3 ide töltheted fel pluszban a YouTube videótárat
#4 ide töltheted fel az instás posztokat
#5 ide teheted ki a Facebook boxot
#6 ide írhatod ki az esküvők- és lakodalmak díszítését, mint szolgáltatás
#7 itt árulhatod a kézműves termékeket

Meg úgy alapvetően ez adja meg az arculatát az egész munkádnak. Természetesen az Insta és a Facebook fiókkal is sok mindent el lehet érni, de ma már alapvető, hogy egy szolgáltató rendelkezik weblappal, hiszen ez az elsődleges online csatornája.

Nem is gondoltad volna, hogy virágkötőként mást is csinálhatsz, minthogy egy boltban dolgozz és várj a beérkező vevőkre! A cikk elolvasása után talán már időpocsékolásnak tartod egy üzlet megnyitását, hiszen annyi lehetőséget ad az online vonal.

Ha fellelkesítettünk, és szeretnél minél előbb belevágni ebbe a vállalkozásba, akkor jelentkezz minél előbb egy Virágkötő és virágkereskedő tanfolyamra, a Centrum Oktatóközpontba, hogy elindulhass az álmod megvalósítása felé.

200 000 Ft felett szeretnél keresni? Válogass a következő szakmák közül

Previous article

Kezdő ingatlanos kérdése: Milyen a jó ingatlanközvetítő?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Hobbi