0

Tematikus nap az Iparművészeti Múzeum és a Közlekedési Múzeum közös Bringológia kiállításához kapcsolódva. Szereld meg, próbáld ki, készítsd el! Női bringás design, egyedi kiegészítők és számos biciklis program, nem csak hölgyeknek.

Karafiáth Orsolya szubjektív tárlatvezetésével, bringás kiegészítők készítésével és gyerekprogramokkal is készülnek a „Bringológia” kiállításhoz szervezett tematikus napon szeptember 25-én az Iparművészeti Múzeumban. A Közlekedési Múzeummal közös, a kerékpározás, a városi közeg és a design kapcsolatát vizsgáló kiállításhoz kapcsolódóan ezúttal női szemszögből közelítenek.

Az egész napos program során az érdeklődők bicikliszerelési trükköket tanulhatnak, bringás design kiegészítőket készíthetnek és „bicikliláncokból” alkothatnak ékszereket a Recyclock alkotójával. Délelőtt elsősorban a gyerekeket várják műhelyfoglalkozással és interaktív tárlatvezetéssel, de lesz kurátori és angol nyelvű tárlatvezetés is. A programot Karafiáth Orsolya személyes történeteivel színesített vezetése zárja. Érdemes regisztrálni, mert a helyek gyorsan fogynak.

Egész nap:

Pop-up szerviz a Lotto-bike közreműködésével:

Bicikliszerelési fogások és trükkök a múzeummal szomszédos műhely lelkes és profi csapatának közreműködésével: https://www.facebook.com/Lottobike/?fref=ts

Bringás kiegészítő vásár és workshop az alkotókkal:

Ursuslupus: Láthatóságot biztosító, fényvisszaverő női kiegészítők készítése újrahasznosított anyagokból Jeney Orsival, az Ursuslupus alapítójával: www.facebook.com/ursuslupus?fref=ts

Weboldal: www.ursuslupus.com

Recyclock: Ékszerkészítés bicikliláncból Kis Balázzsal, a Recyclock alkotójával:www.facebook.com/recyclock

Weboldal: www.recyclock.hu/

Délelőtt:

10.00—13.00: Műhelyfoglalkozás gyerekeknek

Alkossunk közösen egy ideális várost a biciklizéshez, és hagyj nyomot! Hogy mivel? Készítsd el te is újrahasznosítható anyagokból saját álombringád kicsinyített mását!

10.30—11.30: Két kerék nyomában — interaktív tárlatvezetés 7—10 éveseknek

Miért szeretünk biciklizni? Mire használták régen, és mi mindenre lehet jó egy mai bringa? Kik és hogyan készítik a kerékpárokat? Vajon milyen lenne a saját, egyedi darabunk? Játékos úton közösen keressük a válaszokat ebben az újszerű és aktuális témákkal foglalkozó kiállításban.

Regisztráció (max. 15 fő): muzeumpedagogia@imm.hu

11.30—13.30: Nők a designmenedzsmentben

Bringológia a színfalak mögött. A Kultúrgorilla kurátori tárlatvezetése.

https://www.facebook.com/kulturgorilla/

Regisztráció (max. 20 fő): info@imm.hu

Délután:

14.30—16.00: Angol nyelvű tárlatvezetés

Regisztráció (max. 20 fő): info@imm.hu

16.00-17.00: Karafiáth Orsolya tárlatvezetése a Bringológia kiállításban

„Soha nem volt igazán jó biciklim. Szép citromsárga igen, mókás katicás lámpákkal felszerelt igen, és ősrégi orosz fémmonstrummal is gyakran mentem ide-oda. Szigorúan sík terepen, szigorúan rövidtávon. De mindig lenyűgözött a bringások világa, és álmomban egyszer eljutottam kerékpárral Amerikába. A vezetésemen történetek lesznek. Biciklizésé, biciklis tárgyaké és a privát kerékpáros életemé is.”

Regisztráció (max. 30 fő): muzeumpedagogia@imm.hu

Belépő: A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható. A tárlatvezetések regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezés a programoknál megadott e-mail címeken.

Programunk a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozat hivatalos része.

SZIN 2016: Egy igazán ütős nyárbúcsúztató, felkapott külföldi előadókkal

Previous article

10 év színpadi munka, 10 év lélek-táplálás, 10 év siker

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.