0

A Villány-Siklósi Borút borászai hetedik alkalommal állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Különleges alkalom lesz ez számukra és reményeink szerint a közönség számára is, hisz ezúttal dalra is fakadnak, közös énekük nyitja a bormustrát. Szeptember 23-án 17.30-tól a pécsi Kodály Központ emeletén a Bartók Béla Férfikarral kiegészülve, majd a 20 órától a 21. Európai Bordalfesztivál Gálakoncertjén szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel a villányi borászok hangja.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét abban a 17 eredetvédett, PRÉMIUM villányi borban, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének! Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. Az itt termesztett szőlőt és termelt borokat szigorú szabályok szerint kell művelni és készíteni. Jelenleg három minőségi kategória van a classicus, a prémium és a szuper prémium. A classicus kategóriába sorolható a borok többsége, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. A szuper prémium bor csak 100% cabernet francból készülhet és nagyon komoly további kritériumoknak kell megfelelnie.

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi.

A kikerics egyedülálló, kizárólag a Szársomlyó hegy déli oldalán, a meleget elsőként megháláló, a legkorábban nyíló virágunk. A villányi bor is ilyen, mert a Szársomlyó és a Villányi hegység hegyoldalaiban, dombtetőin és völgyeiben, a legtöbb meleget élvező szőlőültetvények terméséből készül.

Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Keressék a villányi borok címkéjén a kikericset!

Szeptember 23-án, a Kodály Központ emeletén 17.30-19.30 borvidékünk változatosságát szeretnénk megmutatni prémium borainkban.

A VII. Villányi Prémium Bormustra műsorán:

 

Agancsos Pincészet – Capitalis 2013
Bock Pince – Capella 2008
Csányi Pincészet – Chateau Teleki Kékfrankos 2015
Gere Attila Pincészete – Kopar 2013
Gere Tamás és Zsolt Pincészete – Aureus 2011
Günzer Tamás Pincészete – Ördögárok Merlot 2012
Halasi Pincészet – Cabernet Franc 2012
Jackfall Bormanufaktúra – Chardonay 2015
Jekl Pincészet – Il Primo 2013
Maczkó Róbert Pincészete – Chardonay 2015
Mokos Családi Pincészet – Villányi Franc 2011
Müller Pince – Merlot 2013
Polgár Pincészet – Polgár Cuvée 2012
Szemes Pincészet – Dél 2014
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete – Lucia 2011
Vinatus Pincészet – Crassus Cuvée 2012
Vylyan Pincészet – Pinot Noir 2011

 

A bormustra belépőjegy vásárlásával támogassák Önök is a bordalfesztivál rendezését és a bordalban megfogalmazott magyar műveltség ismertté tételének önzetlen szándékát!

Jegyvásárlás: KATTINTS IDE

További információ:

Pataki Kinga
Villány-Siklósi Borút Egyesület
7773 Villány, Deák F. u. 20/A.
Tel/Fax: 72/492-181
E-mail: info@borut.hu

Látogassa meg a Villányi borvidék weboldalát!
www.villanyiborvidek.hu

 

Nagy Sportágválasztó: 115 sportágat lehet kipróbálni Kőbányán

Previous article

Liliomkert termelői piac 2019 Káptalantóti

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.