Borászokkal csendülő villányi prémiumok

A Villány-Siklósi Borút borászai hetedik alkalommal állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Különleges alkalom lesz ez számukra és reményeink szerint a közönség számára is, hisz ezúttal dalra is fakadnak, közös énekük nyitja a bormustrát. Szeptember 23-án 17.30-tól a pécsi Kodály Központ emeletén a Bartók Béla Férfikarral kiegészülve, majd a 20 órától a 21. Európai Bordalfesztivál Gálakoncertjén szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel a villányi borászok hangja.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét abban a 17 eredetvédett, PRÉMIUM villányi borban, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének! Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. Az itt termesztett szőlőt és termelt borokat szigorú szabályok szerint kell művelni és készíteni. Jelenleg három minőségi kategória van a classicus, a prémium és a szuper prémium. A classicus kategóriába sorolható a borok többsége, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. A szuper prémium bor csak 100% cabernet francból készülhet és nagyon komoly további kritériumoknak kell megfelelnie.

premium-bormustra

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi.

A kikerics egyedülálló, kizárólag a Szársomlyó hegy déli oldalán, a meleget elsőként megháláló, a legkorábban nyíló virágunk. A villányi bor is ilyen, mert a Szársomlyó és a Villányi hegység hegyoldalaiban, dombtetőin és völgyeiben, a legtöbb meleget élvező szőlőültetvények terméséből készül.

Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Keressék a villányi borok címkéjén a kikericset!

Szeptember 23-án, a Kodály Központ emeletén 17.30-19.30 borvidékünk változatosságát szeretnénk megmutatni prémium borainkban.

A VII. Villányi Prémium Bormustra műsorán:

 
Agancsos Pincészet - Capitalis 2013
Bock Pince - Capella 2008
Csányi Pincészet - Chateau Teleki Kékfrankos 2015
Gere Attila Pincészete - Kopar 2013
Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Aureus 2011
Günzer Tamás Pincészete - Ördögárok Merlot 2012
Halasi Pincészet - Cabernet Franc 2012
Jackfall Bormanufaktúra - Chardonay 2015
Jekl Pincészet - Il Primo 2013
Maczkó Róbert Pincészete - Chardonay 2015
Mokos Családi Pincészet - Villányi Franc 2011
Müller Pince - Merlot 2013
Polgár Pincészet - Polgár Cuvée 2012
Szemes Pincészet - Dél 2014
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete - Lucia 2011
Vinatus Pincészet - Crassus Cuvée 2012
Vylyan Pincészet - Pinot Noir 2011

A bormustra belépőjegy vásárlásával támogassák Önök is a bordalfesztivál rendezését és a bordalban megfogalmazott magyar műveltség ismertté tételének önzetlen szándékát!

Jegyvásárlás: KATTINTS IDE

 

További információ:

 
Pataki Kinga
Villány-Siklósi Borút Egyesület
7773 Villány, Deák F. u. 20/A.
Tel/Fax: 72/492-181
E-mail: info@borut.hu

Látogassa meg a Villányi borvidék weboldalát!
www.villanyiborvidek.hu

Szeretne több információt kapni rólunk? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

kikerics-dhc-logo-kicsi

Tanfolyamok széles választékban


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/winterne/public_html/noihir.hu/wp-includes/functions.php on line 3813

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/winterne/public_html/noihir.hu/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111