0

Negyvenötezer színes ceruzát, filctollat, vízfestéket, zsírkrétát gyűjtöttek össze jótékonysági céllal gyerekek, az egész országból. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Mesedoktor programja gyűjtő akciót szervezett, melyre iskolák osztályai, óvodai csoportok szedték össze rajzeszközeiket. A jótékonysági összefogásban legtöbbet beküldő csapatok az alapítványtól értékes díjakat kaptak, összesen négyszázhúszezer forint összértékben, melyet osztálykirándulásra vagy egyéb más, közösségi értéket növelő tevékenységekre fordíthatnak. A sok – sok új és használt rajzeszköz az alapítvány jóvoltából kórházi Mesedoktorok munkáját támogatja, illetve rászoruló családok gyermekei számára jelent segítséget.

 
A 300 ezer forintos jutalmat a Tiszavasvári Általános Iskola, 4/a. osztálya kapta meg, a Téti Kisfaludy Károly Óvoda – Bölcsőde, és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium, 6/8. osztálya 60 – 60 ezer forintos jutalmat kaptak.
 

Mesedoktorok a gyermekekért

 
A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003-ban kezdte meg kórháztámogató – segítő tevékenységét, mely révén az egészségügyi intézmények tárgyi eszközei bővülnek, ennek jóvoltából a betegségből gyógyuló kicsik és nagyok problémáikon könnyebben átlendülhetnek. A Mesedoktorok a támogató program által gyermekeket és felnőtteket támogatnak. Az alapítvány sok más dolog mellett eddig 18 ezer mesekönyvet juttatott el élményt okozó eszközként kórházak gyermekosztályaira, ezen felül nehéz helyzetben lévő családok számára segít a problémák megoldásában. A www.mesedoktor.hu oldalon a Mesedoktorok várják segítők, önkéntesek, támogatást igénylő intézmények és magánszemélyek jelentkezését.
 

Így teremts összhangot a stílusod és az alakod között

Previous article

A legjobb divattipp: legyünk újra gyerekek!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Család