0

Olyan animációs filmeket és rajzfilmeket sorolunk fel ebben a válogatásban, amit biztosan élvezni fogsz. Vannak a listában olyanok, amiket az egész családdal megnézhetsz, de lesz néhány korhatáros produkció is. Neked melyik a kedvenced a listáról?

A leírásokat a mafab.hu segítségével szedtük össze és a TOP listát az IMDB.com alapján válogattuk.

1. Coco (2017)

8,8/10 ★

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

A Coco előtt látható a mozikban korlátozott ideig az Olaf karácsonyi kalandja című kisfilm, melyben a Jégvarázs szereplői térnek vissza. Olaf csatlakozik Svenhez egy küldetésben, hogy karácsonyi hagyományt találjanak Anna és Elza számára.

2. Chihiro szellemországban (2001)

8,6/10 ★

Chihiro egy tízéves akaratos kislány, aki csalódottan fogadja, hogy szüleivel másik városba kell költöznie. Az utazás során eltévednek, és rátalálnak egy sötét alagútra, mely egy elvarázsolt szellemvároshoz vezet. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok. Az éhes szülők mohón vetik rá magukat a finom ételekre, ám amikor felbukkannak szllemváros igazi vacsoravendégei, disznóvá változnak.Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek, és más csodalények, akik Yubaba, a gonosz boszorkány uralma alatt élnek. Chihiro csak akkor oldozhatja fel szüleit a varázslat alól, ha munkát vállal a banya hatalmas fürdőházában.

3. Az oroszlánkirály (1994)

8,5/10 ★

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja, Zordon sem, aki régóta feni a fogát a trónra. Ezért szövetkezik a hiénákkal, és tőrbe csalja a királyt és fiát, melyet követően magához ragadja az uralmat. Mufasa önfeláldozásának köszönhetően a trónörökös életben marad, és a dzsungelben új barátokra tesz szert, hogy végül visszatérjen, és letaszítsa uralmáról a gyilkos királyt.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

4. A neved (2016)

8,4/10 ★

Tartalom

 

A csodáról és szerelemről szóló történet főhőse Mitsuha és Taki. Mitsuha egy középiskolás lány, aki a húgával együtt a nagymamájával lakik egy pici városban mélyen a hegyek között. Mitsuha az itteni polgármester lánya, aki nagyon szigorú, főleg amiatt, hogy közelednek a választások, és szeretné, hogy a lánya példásan viselkedjen. A tradícióktól szorongatott Mitsuha nagyvárosi életről álmodozik. Tokio centrumában él Taki, a középiskolás fiú, aki ideje nagy részét a barátaival tölti, vagy egy olasz étteremben pincérkedik, de igazi szenvedélye az építészet és a képzőművészet. Egy nap Mitsuha azt álmodja, hogy ő egy fiú Tokio belvárosában, Takinak pedig szintén nagyon élénk álma van arról, hogy ő egy vidéki lány messze a hegyek között.

5. Szentjánosbogarak sírja (1988)

8,5/10 ★

A Chihiro Szellemországban és A vándorló palota alkotói ezúttal egy szívszorító, igaz történetet tárnak elénk, amely két testvérpár megpróbáltatásait kíséri végig a második világháború végén Japánban. A háborútól sújtott országban Szeita és kishúga, Szecukó egy bombázás következtében elveszítik édesanyjukat. Apjuk, aki egy hadihajón szolgál, nem tud a segítségükre sietni. Nagynénjükhöz kerülnek, akiben azonban nem bíznak. Miközben a világ pokollá válik körülöttük, csak egymásra számíthatnak.

6. WALL·E (2008)

8,4/10 ★

Már többszáz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolava felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból) magányosan gyűjtögeti a szemetet már réges régen, amikor véletlen találkozik a “csinos” Extraterresztriális Vegetáció Analizálóval, EVA-val. EVA ráébred, hogy a szemétszedés közben WALL-E ráakadt a Föld jövőjének kulcsára, így a támaszpontnak veszi az irányt, hogy jelentse a kulcsfontosságú információt. WALL-E a robot után ered, új célt adva ezzel életének.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

7. A vadon hercegnője (1997)

8,4/10 ★

Az Enishi nemzetség utolsó sarja, Ashitaka békésen él a népével egy kis hegyi falucskában, azonban egy nap szörny támad az alattvalóira, aki megátkozza az ijfú herceget. Ashitaka elindul, hogy feloldja az átkot, azonban csakhamar egy háború kellős közepén találja magát. Az egyik oldalon az erdő kiirtását tervező vaskohászok, a másikon a gyönyörű Sam hercegnő és az Állat-démonok állnak.

8. Toy Story 3. (2010)

8,3/10 ★

Andy éppen egyetemre készül, így Woody, Buzz és a többi játék aggódni kezd jövőjük miatt. Úgy döntenek, hogy a Sunnyside Óvodába költöznek, ahol tudomásuk szerint mindenkivel játszanak. Ám az új otthon mégsem annyira barátságos, mint gondolták, így néhány más játékkal együtt szökést terveznek. Szerencsére időközben Andy is a keresésükre indul.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

9. Fel! (2009)

8,3/10 ★

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené utolsó éveit, ha egy hatalmas vállalat nem vetne szemet telkére. A nyugdíjas öregúr viszont hallani sem akar róla, hogy lebontsák emlékekkel teli házát, inkább léggömbök segítségével útra kel egy potyautas kutya és egy kisfiú társaságában, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

10. Toy story – Játékháború (1995)

8,3/10 ★

Andy gyerekszobája tömve van játékokkal, ám az igazi élet mégsem akkor folyik, ha a kis tulajdonos is jelen van – épp ellenkezőleg. A megelevenedő játékok vezetője – egyben Andy legjobb barátja – Woody, a seriff, barátai pedig Rex, a dinoszaurusz, a szerelmet kereső Krumplifej, Guba a perselymalac és a szoba számtalan egyéb lakója. Woody nyugalmát egy új társ, Buzz érkezése zavarja meg. Az űrharcos hamar átveszi az irányítást, emiatt azonban fokozódik köztük az ellentét. Egy szerencsétlen véletlen folytán azonban össze kell fogniuk, hogy visszajuthassanak Andyhez.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

12 romantikus film egy meghitt hétvégére a pároddal 9. rész

Previous article

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 2. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.