0
Olyan animációs filmeket és rajzfilmeket sorolunk fel ebben a válogatásban, amit biztosan élvezni fogsz. Vannak a listában olyanok, amiket az egész családdal megnézhetsz, de lesz néhány korhatáros produkció is. Neked melyik a kedvenced a listáról?

A leírásokat a mafab.hu segítségével szedtük össze és a TOP listát az IMDB.com alapján válogattuk.

11. Agymanók (2015)

8,2/10 ★

A serdülőkor általában nem egyszerű, és ezt kénytelen megtapasztalni Riley is. Amikor édesapja új munkát kap San Franciscóban, a lányon vegyes érzelmek lesznek úrrá, köztük az undor, a harag, a szomorúság és a félelem. Az érzelmeket megszemélyesítő Agymanók a lány fejében élnek, azonban nem sokkal a költözés után odabent kitör a káosz. Riley megpróbál pozitív maradni, és meglátni a városban az új élet lehetőségét, de ez nem megy könnyedén…

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

12. A vándorló palota (2004)

8,2/10 ★

Sophie édesapja kalapboltjában dolgozik, és fiatal kora ellenére szórakozásra csak nagyon ritkán jut ideje. Azonban egy nap, amikor a szomszéd városba látogat, találkozik a sármos varázslóval, Holwllal. A Puszta borszorkánya félreérti kettejük kapcsolatát, és 90 éves öregasszonnyá változtatja Sophie-t. Az elátkozott Sophie kétségbeesésében a pusztába menekül, ahol rátalál a varázsló vándorló palotájára. Eltitkolva kilétét takaírtónőként kap munkát, és élettel tölti meg az egész kastélyt.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

13. Totoro – A varázserdő titka (1988)

8,2/10 ★

Kusukabe úr és lányai, Satsuki és Mei új vidékre költöznek. Az hely kezdetben mindenki számára szokatlan, hiszen sokban különbözik attól, mint amit megszoktak. E csodás tájon különleges, furcsa lények, különféle szellemek élnek. Mind közül a leghatalmasabb Totoro, egy kedves, szőrös teremtmény. Hőseinknek hamar sikerül összebarátkozniuk a helyiekkel.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

14. Farkasgyermek (2012)

8,2/10 ★

Az egyetemista Hana beleszeret egy másik diákba, akiről kiderül, hogy vérfarkas, aki a második gyerekük születése után meghal egy balesetben. Hana vidékre költözik, ahol a férje gyerekkorát töltötte, és két vérfarkas gyermeket nevel fel.

15. Némó nyomában (2003)

8,1/10 ★

A kis bohóchal, Némó, apja figyelmeztetései és dorgálása ellenére elhagyja az óceán biztonságos területetit, hogy kíváncsiságát kielégítve megnézzen egy hajót. Ekkor azonban kifogják, és egy fogorvosi rendelő akváriumában köt ki. Apja rögvest keresésére indul társával, Marlinnal, azonban az út számtalan veszélyt rejteget. Eközben Némó szökési tervét forralja.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

16. Szörny Rt. (2001)

8,1/10 ★

A gyerekszoba szekrényében szörnyek laknak, ez a gyerekek számára köztudott tény. A szörnyek előmásznak, ijesztgetnek, és minél nagyobb sikításra késztetik az alvó apróságokat. Ám erre komoly indokuk is van – városukat és világukat ugyanis a gyerekek sikolyai látják el energiával. Sulley a legsikeresebb rémisztők közé tartozik, míg barátja, Mike a háttérben munkálkodik. Ám sikeres életük egyszer csak felbolydul, amikor bekövetkezik a legveszélyesebb dolog, ami a szörnyek világában megtörténhet: egy kislány átszökik egy nyitva felejtett ajtón…

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

17. Így neveld a sárkányodat (2010)

8,1/10 ★

A vikingek nagyok és erősek. A sárkányok pedig rosszak, akik lerombolják a falut, leégetik a házakat, igazi ellenségek. Hablaty, a kis viking, a törzsfőnök fia viszont kis termetű, különc, aki összebarátkozik egy sérült sárkánnyal, akivel barátok lesznek. Míg mindenki azt gondolja róla, hogy mihaszna, talán ő ismeri meg azt a nagy igazságot, ami a legnagyobb jóra vezet.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

18. Akira (1988)

8,1/10 ★

A harmadik világháború évtizedekkel ezelőtt befejeződött, Tokiót is sikerült újjáépíteni azóta. Neo Tokió utcáit 2019-re ellepi a bűnözés. Az egyik motoros banda, a Kapszulák vezetője a csupán 16 éves Kaneda (Mitsuo Iwata). A legfiatalabb köztük Tetsuo (Nozomu Sasaki), akit ezért mindenki ugrat. A srác éppen ezért állandóan bizonyítani akar a többiek előtt. Meggondolatlan merészsége miatt fegyveresek ejtik foglyul, akik egy ismeretlen laboratóriumba szállítják a fiút. Itt különféle kísérleteknek vetik alá, aminek következtében megváltozik, és sokkal agresszívebbé válik, mint korábban volt. Ezen felül különleges természetfeletti képességre is szert tesz.

 
 

19. Laputa – Az égi palota (1986)

8,1/10 ★

Az árva Pazu arra vállalkozik, hogy barátjával, az égből pottyan Sheetával együtt felkutatják a rejtélyes repülő várost, ám a gonoszság meg akarja akarja akadályozni őket terük kivitelezésében. Muska az ügynök nyomukba ered, ők pedig menekülni kényszerülnek.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 
 

20. Nauszika – A szél harcosai (1984)

8,1/10 ★

A világot hatalmas katasztrófa rázta meg, aminek következtében az emberiség nagy része kipusztult. Csak apró területeken vannak túlélők, akik folyamatosan harcban állnak egymással, és a földet időközben eluraló félelmetes szörnyetegekkel és természeti elemekkel. Csak a Szél Völgyében van még béke, ahol a fiatal hercegnő, Nauszika uralkodik.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 1. rész

Previous article

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 3. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.