0
Olyan animációs filmeket és rajzfilmeket sorolunk fel ebben a válogatásban, amit biztosan élvezni fogsz. Vannak a listában olyanok, amiket az egész családdal megnézhetsz, de lesz néhány korhatáros produkció is. Neked melyik a kedvenced a listáról?

 

A leírásokat a mafab.hu segítségével szedtük össze és a TOP listát az IMDB.com alapján válogattuk.

21. Mary és Max (2009)

8,1/10 ★

Mary Ausztráliában él, egy kertvárosban tölti napjait. Egy nap úgy dönt, levelet ír egy ismeretlennek a távoli New Yorkban. Levele a magányos, befelé fordultan élő nyugdíjast, Max Horowitzt találja meg, kettejük között több ezer mérföld távolságból mély barátság alakul ki, amely mindkettejük életének meghatározó részévé válik.

22. A tenger dala (2014)

8,1/10 ★

Saorise népének utolsó gyermeke, megszökik nagyanyjától, és csodálatos kalandok részese lesz a tengereken. A lány célja, hogy kiszabadítsa a tündéreket a modern világ fogságából.

23. Persepolis (2007)

8,1/10 ★

A történet helyszíne a háború előtti Teherán, ahol szemtanúi lehetünk egy kislány nővé cseperedésének, s a háttérben kirajzolódik az ország átalakulása is. Az intolerancia és a háború hatására az értelmiség elhagyja az országot, Pasdaran rendelkezései a nőket fejkendő viselésére kényszerítik, s folyamatosan zaklatják helytelen viselkedésük miatt. Láthatjuk az önkényuralom ellen fellépő szakadárok szárnypróbálgatásait is, miként próbálják megdönteni a rezsimet.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

24. Karácsonyi lidércnyomás (1993)

8,0/10 ★

Rosszcsont Jacknek annyira megtetszik Karácsonyváros, hogy elraboltatja a Mikulást, és átveszi tőle a munkakörét. Halloween város korábbi ceremóniamestere rendhagyó módon képzeli el az ünnepeket…

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 

25. Zootropolis – Állati nagy balhé (2016)

8,0/10 ★

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa, különleges hely. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek egymás mellett békében. Itt nem számít ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb állat is megfér egymással. Amikor megérkezik a városba Judy Hopps, a zöldfülű rendőr, rá kell, hogy ébredjen, nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Judy azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek, még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 
 

26. A szépség és a szörnyeteg (1991)

8,0/10 ★

A gyönyörű és jóságos Belle nagyon szereti édasapját, így amikor a férfit elrabolja egy szörnyeteg, önként helyet cserél vele, és beköltözik a szörny omladozó és félelmetes kastélyába. Belle a szörnyeteg maszkja mögött meglátja a kedvességet is. Egyre jobban megkedvelik egymást, de ekkor megjelenik Belle egykori kérője, aki meg akarja ölni a szörnyet, amiért az fogva tartja szerelmét.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 

27. A hihetetlen család (2004)

8,0/10 ★

Mr. Irdatlan szuperhősből kénytelen egy hétköznapi, kertvárosi családapává visszaminősíteni magát, mivel egy mindenlébenkanál rajongója betett a hősök renoméjának. Ugyanis a Mr. Irdatlan szerencsétlenkedése miatt kis híján tömegkatasztrófa történt, és az addig szuperhősüket kedvelő társadalom a sajtó propagandája miatt nem vállalja többet a veszélyt. Így a hősök kénytelenek beilleszkedni az átlagéletbe. Ám egy nap jelentkezik nála egy titkos megbízó, és a parkolópályára tett Mr. Inradtlan, és különleges képességekkel rendelkező családja újra akcióba lendül egy szigorúan bizalmas küldetésben egy távoli szigeten.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 

28. Aladdin (1992)

8,0/10 ★

Agrabah városában él a furfangos utcagyerek, Aladdin és barátja, Abu, egy kismajom. Jafar, a szultán kapzsi varázslója évek óta vágyódik egy csodalámpa után, amiben egy titokzatos dzsinn lakik, aki a legenda szerint minden kívánságot teljesít. Azonban a csodalámpát csak az találhatja meg, aki nem is keresi. Jafar ravasz csellel ráveszi Aladdint, hogy hozzon el neki egy lámpát a Csodák Barlangjából.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

 

29. L’ecsó (2007)

8,0/10 ★

Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. Bár a környezete nem rajong az ötletért, mégis belevág a kalaldba, de szembesülnie kell azzal, hogy az emberek uralta világban nem mindenki repes az örömtől, ha megjelenik a konyhában. Végül azonban barátra lel Linguini személyében, és közösem hatalmas sikereket érnek el. Együttműködésüket azonban többen is rossz szemmel nézik.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

30. Páncélba zárt szellem (1995)

8,0/10 ★

 

A nem is olyan távoli jövőben az egyesült hálózatok a csillagokig nyúlnak. Elektronok cikáznak keresztül-kasul a világegyetemben. A fejlett technika azonban nem törölte el végleg a nemzetek közötti különbségeket. Mamoru Oshii, a különleges filmjeiről ismert japán rendező animációs kultuszfilmjében a komputer-világegyetem nem ismert tartományaiba kalauzolja el a műfaj szellemi kalandokra éhes rajongóit. “Ízig-vérig cyberpunk történet, szellemekkel, hackerekkel. ‘Vajon a cyberagy képes-e megteremteni saját szellemét?’ – kérdezi Kuszanagi, a hősnő. Azaz önnön replikánsát. Mert ha igen, akkor mi értelme embernek lenni? Amennyiben az új, születendő intelligencia a homo sapiens és a gép pozitív tulajdonságait egyesíti, igenis van – sugallja a film, jól példázva, hogy cyborg-félelmeink szép lassan a múlt homályába vesznek. Esetleg 2019 Új-Tokiójában már arra se emlékszünk, hogy léteztek egyáltalán.”

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 2. rész

Previous article

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 4. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.