0
Olyan animációs filmeket és rajzfilmeket sorolunk fel ebben a válogatásban, amit biztosan élvezni fogsz. Vannak a listában olyanok, amiket az egész családdal megnézhetsz, de lesz néhány korhatáros produkció is. Neked melyik a kedvenced a listáról?

 

A leírásokat a mafab.hu segítségével szedtük össze és a TOP listát az IMDB.com alapján válogattuk.

 

31. Szuper haver (1999)

8,0/10 ★

A történet egy kilenc éves kisfiúról, Hogarth Hughes-ról (Eli Marienthal) szól, aki barátságot köt egy kedves robottal, aki az űrből érkezett. A robotot azonban nem mindenki nézi jó szemmel, az ötvenes években az USA vezetése paranoiás volt: féltek az oroszoktól, miközben az eget kémlelték UFO jelenségek után kutatva. A városba érkezik egy szövetségi ügynök, Kent Mansley (Christopher McDonald), akinek az a feladata, hogy pusztítsa el az idegent. A robotot a kis Hogarth igyekszik megvédeni, és elrejti egy helyi roncstelepen.

32. Pink Floyd: A fal (1982)

8,0/10 ★

Szembeszállt a kor elvárásaival és lassan, de biztosan ikonikus figura vált belőle. Tollából számos olyan mesehős származik, akit ugyanúgy szeretnek most is, mint tették azt száz évvel ezelőtt, és könyvei sosem kerültek le a boltok polcairól. De míg idáig eljutott, Miss Potternek nagyon hosszú és rögös utat kellett bejárnia. Szülei nem értették, miért utasított el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen…

33. A könyvek hercege (1995)

8,0/10 ★

Shizuku szinte minden idejét a olvasással tölti. Feltűnik neki, hogy minden kikölcsönzött könyvet előtte egy Amasawa Seiji nevű fiú is kivette. A lány elkezd nyomozni a fiú után és nemcsak a szerelemre talál rá, de megvalósítja egy régi álmát is…

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

34. Libanoni keringő (2008)

8,0/10 ★

Ari egy bárban ülve hallgatja barátja visszatérő álmát: a férfit minden éjjel 26 kutya üldözi. Arra a következtetésre jutnak, hogy mindez összefüggésben áll katonai múltjukkal. Ezzel kapcsolatban Ari döbbenten fedezi fel, hogy semmire sem emlékszik ebből az időszakból. Elindul, hogy felkeresve barátait tiszta képet kapjon múltjával kapcsolatban. Az elmesélt történetekből azonban különös és titokzatos élet bontakozik ki előtte, mintha az valaki másnak az élete volna.

35. Shrek (2001)

7,9/10 ★

Egyszer, egy távoli mocsárban, élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek fel a mocsárban. A három vak egér, a gonosz farkas, a hét törpe, a három kismalac, és további furcsa alakok hemzsegtek életterében. Shrek elment a nagyúrhoz, hogy tegyen valamit az ügyben. Csakhogy előbb ki kell mentenie Fionát a tűzokádó sárkány fogságából, hogy az hozzámehessen Lord Farquaadhoz. Az ogrét útján a szószátyár Szamár kíséri el, és nagy kalandjuk során az is kiderül, hogy nem is a sárkány a legnagyobb probléma.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

36. Toy story – Játékháború 2. (1999)

7,9/10 ★

Woody rádöbben arra, hogy Andy már tinédzser, akinek már nincs minden pillanatban szüksége rá, sőt, az is elképzelhető, hogy hamarosan a játékok bedobozolva padlásra kerülnek. Ám a valóság még ettől is félelmetesebb. Al, a mohó játékgyűjtő elrabolja, hogy majd ritkaságként továbbadja egy japán játékmúzeumnak. Mindeközben a vakmerő űrlovag, Buzz Lightyear mentőexpedíciót indít a játékokkal Woody kiszabadítására. Woody Al fogságában találkozik az Aranyásóval, Jessievel, és hűséges paripájával, Szemenaggyal. Kalandja során morális kérdések kezdik gyötörni: kik a barátai, és vajon milyen jövő várhat rá? Ezalatt Buzz találkozik ősi galaktikus ellenségével, a gonosz Zurg császárral.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

37. Kiki – A boszorkányfutár (1989)

7,9/10 ★

Kiki, a fiatal boszorkány abba a korba lépett, hogy meg kell kezdenie önálló boszorkány életét, amihez keresnie kell egy olyan közösséget, ahol még nem él másik boszorkány. Az új közösségben – jobb híján – egy repülő futárszolgálat létesítésében találja meg számításait.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

38. Perfect Blue (1997)

7,9/10 ★

A Perfect Blue című filmben Mima lelkivilágába tekinthetünk be: egy lány, aki többet vállal, mint amennyit lelkileg bír és senki sem támogatja. A lánynak rémisztő látomásai vannak és egy őrült is a nyomában van. Ráadásként egyre több gyilkosság történik a környéken…

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

39. Batman: A rém álarca (1993)

7,9/10 ★

Gotham utcáit egy igazságtevő járja, aki a sötétben rejtőzik és sorban intézi el a maffia főnökeit, azonban a történet bonyolódik amikor ez az igazságtevő találkozik Batman-nel, iletve Bruce Wayne is találkozhat egy régi ismerősével…

 

40. Cowboy Bebop (2001)

7,9/10 ★

 

A Marson járunk 2071-ben, néhány nappal Halloween előttt. Az 1-es autópályán militáns bűnözők felrobbantanak egy halálos vírust szállító kamiont. A kiszabadult kórokozó százakat öl meg. Egy még nagyobb és pusztítóbb biokémiai támadástól tartva csillagászati összegű vérdíjat tűznek ki az elkövetők fejére. Ez kapóra jön hőseinknek, hiszen Spike és csapata éppen nagyon unatkozik, és éppen nagyon le van gatyásodva. Így hát a Bebop űrhajó legénysége a fanatikus tömegpusztítók nyomába ered, hogy megmentsék a világot – persze nem ingyen.

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 3. rész

Previous article

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 5. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.