0
Olyan animációs filmeket és rajzfilmeket sorolunk fel ebben a válogatásban, amit biztosan élvezni fogsz. Vannak a listában olyanok, amiket az egész családdal megnézhetsz, de lesz néhány korhatáros produkció is. Neked melyik a kedvenced a listáról?

A leírásokat a mafab.hu segítségével szedtük össze és a TOP listát az IMDB.com alapján válogattuk.

41. Ninja Scroll (1993)

7,9/10 ★

Dzsube Kibagami, a legendás harcos magányosan vándorol az országban. Útja során megment egy gyönyörű nindzsanőt, Kagerót, akinek társait lemészárolta Tesszaj, a démoni erejű harcos. Kagero a közeli Koga nindzsa klán tagja, és azért indult útnak, hogy kiderítse, mi okozta azt a szörnyű járványt, ami egy egész falut kipusztított. Hamar kiderül, hogy a támadó nincs egyedül, ő csak az egyik Kimón nyolc ördöge közül. Dzsube nem menekülhet előlük, egytől-egyig le kell győznie őket, ha életben akar maradni, de nem pusztán a saját élete a tét: egy olyan összeesküvés nyomaira bukkan, ami az egész sógunátus jövőjét veszélybe sodorhatja.

42. Hős6os (2014)

7,8/10 ★

Hiro Hamada egy briliáns robotikazseni, aki egy rendkívül veszélyes bűnhálózatra bukkan, mely végzetes fenyegetést jelent San Fransokyo városára. A fiú legjobb barátjával, a robot Baymax-szel az oldalán összefog egy lelkes amatőr bűnüldöző csapattal, hogy együttes erővel szálljanak szembe a gonosszal.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

43. Így neveld a sárkányodat 2. (2014)

7,8/10 ★

Hablaty, a Hibbant sziget első sárkányszelídítő vikingje már elhozta a békés együttélést a sziget lakói és a tűzokádó fenevadak között. Ezúttal új kalandra indul, messzi, felfedezetlen tájak felé. Hű barátjával, Fogatlannal járják be a távoli vidékeket, mígnem egy napon rábukkannak egy távoli jégbarlangra, ami telis-tele van idomítatlan sárkányokkal. Mindez aligha hatná meg Hablatyot és Fogatlant, ám a barlangban összeakadnak valakivel: egy ismeretlen sárkánylovassal, aki úgy tűnik, még nagy bajba fogja őket keverni.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

44. A Lego-kaland (2014)

7,8/10 ★

A teljesen átlagos Emmet egy igazi és lelkes építőmunkás, aki vidáman teszi a dolgát, és hiszi, hogy munkájával előrébb tud jutni a Lego-világ. Ám egy szerencsétlen véletlen folytán mindenki azt hiszi, hogy ő a kiválasztott, aki megmenti a világot a szürke unalomtól, Emmet pedig, nem sejtvén, milyen kalandokba keveredik, nem meri bevallani, hogy fogalma sincs, miről van szó.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

45. Aranyhaj és a nagy gubanc (2010)

7,8/10 ★

Flynn Rider, a királyság legsármosabb és legkeresettebb bűnözője egy furcsa toronyban próbál menedéket találni – ehelyett azonban fogságba ejti őt Aranyhaj, a 21 méter hosszú hajkoronával rendelkező szépség. Aranyhaj ki akar szabadulni a rabságból, és megállapodást köt a tolvajjal. Kalandjaikon elkíséri őket egy aggodalmaskodó kaméleon, egy mindenlében kanál ló és a mufurc gengszterbanda is.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

46. Kubo és a varázshúrok (2016)

7,8/10 ★

A képzeletbeli Japánban játszódó történet főhőse az okos és jószívű Kubo, aki azzal szórakoztatja kisvárosa lakóit, hogy különféle történeteket talál ki. Egy nap azonban véletlenül megidéz egy szellemet, s ez örökre megváltoztatja életét. A bosszúszomjas szellem elől való menekülésben segíti őt Majom és Bogár, s Kubo arra is fényt derít, hogy mi történt elesett édesapjával, aki a világ legjobb szamurája volt. Fegyverként magával viszi varázslatos hangszerét, a shamisent, mely hasznosnak bizonyul a bosszúszomjas Hold Királlyal és a gonosz lányikrekkel való megmérettetésben.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

47. A fantasztikus Róka úr (2009)

7,8/10 ★

Róka úr hajdanán hetedhét országban ismert ravaszdi volt. Tizenkét éve már, hogy visszavonult, és a családapák nyugodt életét éli. Felesége, rókaasszonyság hatására felhagyott régi szenvedélyével és messziről kerüli a tyúkudvarokat. Rókáék élvezik a vidéki élet nyújtotta örömöket és a gyermeknevelést. Egy napon Róka úrnak újra lehetősége nyílik egy nagy rablásra, és a régi ösztönök csakhamar felszínre törnek. Az emberek persze nem hagyják annyiban a dolgot, rókavérre szomjazva indulnak a tolvajok után.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

48. A kis herceg (2015)

7,8/10 ★

Egy kislányt megpróbálja felkészíteni az édesanyja a felnőttek világára, melyben élnek, azonban a szomszédban lakó különc pilóta némileg némileg beleszól a dologba. A férfi bevezeti új barátját egy csodálatos világba, melyben bármi megtörténhet. Ekkor veszi kezdetét a lány káprázatos utazása a saját fantáziájának és a Kis herceg világába, mely során be kell látnia, hogy az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, és hogy jól csak a szívével lát az ember. Mark Osborne filmje Antoine de Saint-Exupéry kultikus mesterművének első animációs filmes adaptációja.

Vedd meg a filmet: KATTINTS IDE

49. Az élet nyomában (2001)

7,8/10 ★

Egy fiatal diák felfedezőútra indul, hogy megismerje a világot. Azonban idővel ráébred, hogy a valóság olykor nagyon messze áll a megálmodott ideáltól, s hogy az álomvilág és a valós élet között nagyon vékony fal húzódik.

50. Fantázia (1940)

7,8/10 ★

Amikor a gyerekek a Disney rajzfilmeket követeleik, valószínűleg eszükbe sem jut, hogy valaha élt egy bácsi, akit Walt Disney-nek hívtak, és aki oly mértékben forradalmasította a rajzfilmgyártást, hogy tulajdonképpen azóta sem sikerült senkinek számottevő újításokat bevezetnie, hiszen amit egyáltalán ki lehetett találni, azt Walt Disney kitalálta. Ebben az 1940-es rajzfilmjében például lenyűgöző módon kombinálta a zenét és a rajzfilm lehetőségeit. Mivel a rajzasztal és a rajzeszközök semmiféle gúzsba kötő fizikai törvénynek nincsenek alárendelve, kizárólag a rajzoló fantáziája határozza meg a szereplők és a helyszínek formáját, képességeit – egyszóval az egész világot! Walt Disney a Fantázia készítésekor azt az utasítást adta munkatársainak: ne törődjenek semmivel, csak a zene szabjon irányt fantáziájuk szabad szárnyalásának! A film maradandó élmény gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Filmajánló: 50 legjobb animációs film és rajzfilm az IMDB toplista alapján 4. rész

Previous article

122 sorozat, amit érdemes nézni 1. rész

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.