0

Olyan munkát keresel, ami közben jól szórakozol és akár a kreativitásodat is kiélheted? Olyan érdekes lehetőségeket gyűjtöttünk össze Neked, amikkel lehet, hogy még nem is találkoztál. Miért ne lehetne a kedvenc időtöltéseddel pénzt keresni? Ebben a többrészes összeállításban olyan pénzkereseti lehetőséget mutatunk be, melyekkel könnyedén kiegészítheted fizetésedet, kiélheted a kreativitásod és közben jól is szórakozhatsz.

1) EatWith.com – Hívj meg embereket vacsorázni

Ha lenyűgöző főzési készséggel rendelkezel és van még néhány szabad hely az otthonodban, akkor regisztrálj az Eat With weboldalára – ez egy új szolgáltatás, amely összeköti az utasokat a házigazdákkal szerte a világon, akik meghívják őket egy vacsorára, fix díj ellenében. Vendégként beállíthatja a vendégek számát, kiválaszthatja azt az időpontot és dátumot, amikor szeretne ilyen vacsorán részt venni.

“Szakácsként” regisztrációkor ki kell tölteni egy űrlapot, ahol elmondhatod magadról, hogy milyen ételeket tudsz főzni, van-e specialításod és hol van az otthonod, ahová várod a vendégeket. Egy ilyen kis “bulival”, akár 40-50 dollárt is kereshetsz vendégenként.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

2) RentaFriend.com – Barátkozz pénzért

“Rent a Friend” egy amerikai szolgáltatás, “kiadják” barátságukat, kezdve 10 dollártól 50 dollárig/óra. Legyen szó lógásról, bulizásról, VIP eseményekről, koncertekről vagy akár városnézésről. Ahogy a jelenlegi felhasználók mondják: Meghívást kaphatnak VIP eseményekre, borkóstoló túrákra, koncertekre anélkül, hogy ez bármire kerülne nekik.

Ha laza vagy és jól kommunikálsz ismeretlen emberekkel, akkor ez a legjobb “munka” a számodra. Egyes felhasználók azt mondják, hogy teljes munkaidőben csak ezt csinálják és évente több, mint 50.000 dollárt keresnek (az USA-ban). Ahhoz, hogy valaki megkeressen, töltsd ki a jelentkezési űrlapot a személyiségednek megfelelően és regisztrálj. A legtöbb magyar felhasználó Budapestről regisztrált.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

3) Fiverr.com – Végezz alkalmi munkát, akár az otthonodból

A Fiverr.com oldalán bármilyen szolgáltatást nyújthatsz 5 dollárért. Regisztrálj az oldalon, töltsd fel, hogy milyen munkát tudsz elvégezni és várd az érdeklődőket. Ezen az oldalon tényleg minden szolgáltatást eladhatsz, legyen szó akár logótervezéstől, a fordításon át, az “2 napig úgy teszek a Facebookon, mintha a barátnőd lennék” szolgáltatásig. Írd le a szolgáltatásod leírását, amit 5 dollárért el fogsz végezni: pl. lefordítok 200 szót franciáról magyarra, és adj hozzá extra szolgáltatásokat többletköltségért: pl. 500 szót fordítok le +5 dollárért. Állítsd be, hogy a megrendelést hány nap alatt teljesíted. Ahhoz, hogy a pénzedhez juss, csak regisztrálj egy Paypal vagy Payoneer felhasználót és irány pénzt keresni.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Egyéb ilyen weboldal a: PeoplePerHour.com és a Freelancer.hu

4) Saját fotók eladása

Éles szemmel jársz és fotózol az utcán? Galériákba illő fotóid vannak? Amatőr fotósként szeretsz különleges fényképeket készíteni? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint a fotóidat eladd ügynökségeknek, mint a Shutterstock, az iStock, az Adobe vagy más hasonló cégek. Nem számít egyáltalán, hogy profi vagy amatőr fotós vagy, mert mindenkinek van lehetősége ezzel pénzt keresni. A legtöbb munka letöltési alapon működik és jutalékot (százalékot) fizetnek minden egyes alkalommal, amikor valaki letölti az egyik képedet.

Kattints ide az Adobe regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide a Shutterstock regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide az iStock regisztrációhoz: KATTINTS IDE

5) Airbnb.com – Add ki az egyik szobádat

Ha van egy szabad szobád az otthonodban és szeretnél szert tenni egy kis mellékesre, add ki a szobádat alkalmanként. Használd az Airbnb.com oldalát, ahol a teljes házat, egy nyaralót vagy akár egy szobádat is kiadhatod. Gondolj például arra, ha idén sokat utazol és közben kiadod a lakásodat, pénzt kereshetsz addig is, amíg távol vagy. Ez egy remek módja annak, hogy extra jövedelemhez juss. Ne aggódj, mert az oldalnak jó a védelmi rendszere és csak ellenőrzött felhasználók léphetnek kapcsolatba veled.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

6) Taníts online embereket

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt szakember vagy, biztos van olyan dolog, amiben jó vagy. Ezt azért fontos tudni, mert biztosan van téma, amiben szakértő vagy és mások értékesnek találják a tudásodat. Ezzel a tudással, képességgel extra jövedelemre tehetsz szert pl. a Koocam.com, SkillShare, Udemy és Teachable.com külföldi vagy a SkypeSuli.hu és az Edutio.hu magyar weboldalakon keresztül. Az online tanításhoz nincs másra szükséged csak internetkapcsolatra és egy olyan eszközre, ami képes videó-beszélgetést indítani. Ezzel a módszerre az egész világban mindenkit elérhetsz, utazás nélkül. Ha jól beszélsz angolul, akkor a külföldi oldalakat is könnyedén használhatod. Az oktatás sokszor Skype-n keresztül történik, de sok helyen csak egyszer kell feltölteni az oktatóanyagról szóló videót, amit korlátlan alkalommal el lehet adni.

Kattints ide a SkillShare regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide az Udemy regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide a Teachable regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide a Koocam regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide a SkypeSuli regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Kattints ide az Edutio regisztrációhoz: KATTINTS IDE

7) EyeEm – Fotós alkalmazás, amivel könnyen lehet pénzt keresni

Az EyeEm app segítségével az amatőr fotóiddal is pénzt kereshetsz. Az EyeEm közössége hobbi és amatőr képek feltöltését várja, így ha valaki készít 1-1 jó pillanatképet, még pénzt is kaphat a felvételekért. “Fotósként” itt tudsz regisztrálni: https://www.eyeem.com/signup . A regisztrációkor meg kell adnod a címedet és bejelentkezés után be kell írnod a profilodba a PayPal fiókodat, hogy 1-1 eladáskor ki tudjanak fizetni.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

8) Guru.com – Tudsz angolul és kreatív vagy?

Ha szeretnél otthonról pénzt keresni és kreatívnak tartod magad, akkor ez a lehetőség Neked való. A Guru.com oldal, a világ legnagyobb szabadúszó munkaajánlatok adatbázisával rendelkezik. Sok számítógéppel végezhető munkák közül keresgélhetünk ajánlatokat: legyen az logótervezés; magazinok és könyvek borítóinak megrajzolása vagy akár programozás. Ha filmzenék írásához, online marketinghez vagy alkalmazásfejlesztéshez értünk, akkor sem kell aggódnunk, mert lesz munkalehetőség bőven.

Fontos, hogy tudjunk angolul és értsünk valamihez: grafika készítése, weboldal tervezése, facebook reklámozás stb.

Az ingyenes regisztrációt követően kapunk egy minimális nyitó egyenleget, amivel jelentkezhetünk a munkákra. Ha ez az egyenleg elfogy, akkor már 10 dollárral újratölthetjük. Ha ügyesek vagyunk és sok projektet elvégzünk, akkor évente sok pénz ütheti a markunkat. Ezeket a projekteket, akár munka mellett vagy főállásban is végezhetjük.

Kattints ide a regisztrációhoz: KATTINTS IDE

Életrajzi filmek, amikre érdemes rászánni az időt 3. rész

Previous article

7 Szuper-Egészséges Smoothie Recept

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Egészség