0

Sokszor elhangzik a médiában, hogy az egészségügyi dolgozóknak drámaian alacsony a fizetésük, nem éri meg az egészségügyben elhelyezkedni. Jelenleg is aktuális a kérdés, hiszen több mint 700 orvos csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, mely a hálapénzek visszaszorítása érdekében küzd az egészségügyi dolgozók béremeléséért.

Azonban az egészségügyön belül van több olyan szakterület, mellyel – ha nem is az állami keretek között –, de jól lehet keresni. A magánrendelőkben dolgozó szakemberek bére jelentősen meghaladja a közalkalmazotti fizetéseket, emellett az egészségügyi dolgozók rendkívül keresettek külföldön, ahol a hazai bérek többszörösét is megkereshetik.

1. Fogászat

A szép mosoly, és a hófehér fogak az igényes külső alapjai, így sokan hajlandóak pénzt áldozni arra, hogy megcsináltassák fogaikat. A fogászok gyakran indítanak magánpraxist, így könnyebben tudnak magasabb fizetést elérni. A magánrendelőkben nem csak az orvosok dolgoznak magasabb fizetésért, hanem a fogászati asszisztensek és a fogtechnikusok is. Utóbbiból egyébként is szakemberhiány van az országban.

2. Gyógymasszázs

Gyógymasszőrként sem kell feltétlenül állami intézményben elhelyezkedned. Viszonylag alacsony kezdő befektetéssel elindíthatod saját vállalkozásodat, vagy elhelyezkedhetsz egy jobban jövedelmező wellness központban, gyógyfürdőben. A magasabb fizetés mellé a vendégek gyakran még borravalót is adnak.

3. Pszichológia

Mindenki kerülhet olyan nehéz élethelyzetbe, amit egyedül nem képes feldolgozni. Ez a nehéz helyzet előállhat a párkapcsolatban, a családi életben, a munkahelyen. A pszichológus nem feltétlenül mentális problémákkal élőkkel foglalkozik. A többség gyakran az élet különböző területein felmerülő néhány kiemelt problémacsoportra specializálódik, azokkal foglalkoznak behatóbban. Szerencsére ma már egyre többen mernek segítséget kérni egy terápia keretén belül.

Terápiás foglalkozásonként az árak 10.000 és 16.000 Ft között mozognak, de speciális esetekben ennél magasabb árat is elkérnek a pszichológusok egy alkalomért.

4. Ápolás

Az ápolónői fizetések Magyarországon sajnos rendkívül alacsonyak, de külföldön folyamatosan van kereslet a szakképzett ápolókra. Ha külföldi munkavállalásban gondolkodsz, és szívesen dolgoznál az egészségügyben, érdemes elvégezned egy OKJ-s ápolási asszisztens, majd egy ápoló képzést.

Szép arcbőrt szeretnél? Ezekről a szépségápolási szokásokról kell azonnal leszoknod

Previous article

A legjobban fizetett művészettel kapcsolatos szakmák

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.