Hova meneküljünk a hideg elől? – 5 gyönyörű napos úti cél

Bár még éppen csak elkezdődött a tél, és még az igazán nagy hideg sem érkezett meg, a nyár szerelmesei már most epekedve várják a meleg hónapokat. Ha olyan szerencsés, és megteheti, hogy kiszakadjon a hideg, nyirkos hétköznapokból, megmutatjuk, hova érdemes utaznia.

Kanári-szigetek

A Spanyolországoz tartozó hét szigetből álló szigetcsoport Marokkó partjaitól 125–200 km-re helyezkedik el. A hét sziget közül a legismertebb Tenerife, ami valódi turistaparadicsom. A természeti látványosságok mellett rengeteg szórakozási lehetőség közül lehet válogatni az aqua parktól, az állatkerten át a tevegelésig. Itt található a szigetcsoport legmagasabb pontja, a Pico de Teide. Bár a sziget mindössze 2 058 km2, különleges éghajlati adottságai révén, egyszerre élvezhetjük a napos tengerpartot és a hófödte csúcsokat. Az óceánban való fürdést azonban csak a bátrabbaknak ajánljuk, hiszen a téli hónapokban elég alacsony a víz hőmérséklete.

malta-utazas-nyaralas

Málta

A Földközi-tenger közepén található sziget az Európai Unió legkisebb tagállama. A sziget az aktív pihenés szerelmeseinek is kedvez, hiszen valódi búvárparadicsom. Érdemes hajókirándulásokkal felfedezni a sziget természeti kincseit, a Kék Barlangot, Gozo szigetét az Azúr Ablak nevű sziklaképződménnyel, vagy a Xlendi-öblöt. Málta kulturális öröksége is izgalmas, hiszen a Máltai Lovagrend emlékei, a St. John katedrális, a Nagymesterek palotája rengeteg látnivalót biztosítanak a fővárosba, Vallettába látogatóknak. A városnézés fáradalmait a csodálatos kilátást nyújtó Barakka kertben pihenhetjük ki. A Máltára látogatók kedvelt helyei közé tartozik még Mdina, Vittoriosa és Senglea városa, vagy a régészet kedvelőinek a fővárostól nem messze található megalitikus templomok.

Algarve-Portugalia-utazas-nyaralas

Dél-Portugália (Algarve)

Algarve Portugália 10 tartománya közt a legdélebbi. A téli hónapokban a tengerparti városok kiürülnek, így azoknak, akik szeretnék elkerülni a túlzsúfolt üdülővárosokat, ilyenkor érdemes utazniuk. A tartomány jelentősebb városai: Faro, Lagos, Olhão, Tavira, Portimão és Silves. A mediterrán hangulatot a hófehér házak, a gyönyörű tengerpartok és a csodálatos gasztronómia biztosítják. Érdemes felfedezni a magas sziklafalak övezte tengerparton található zegzugos barlangokat, lagúnákat és a tartomány fő természeti látványosságát, a Szent Vince-fokot, Európa délnyugati csücskét, a hatalmas sziklafal tetején álló világítótoronnyal. A tartomány a golf szerelmeseinek is kedvelt úti célja, mivel Európa legjobb golfpályái közül több is itt található.

Ciprus-utazas-nyaralas

Ciprus

Ciprus a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a legmelegebb mediterrán sziget Európában. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a strandoláson túl a sziget természeti és kulturális kincseit is szeretnék megtekinteni. Aphrodité szülőhelye természeti kincsekben rendkívül gazdag, a legkedveltebb látnivalók közt találjuk az Aphrodité sziklái nevű sziklacsoportot; az Akamas-félszigetet, Ciprus népszerű nemzeti parkját és a tengeri barlangokat. Az antik kultúra szerelmeseinek mindenképpen meg kell nézniük a Páfoszi mozaikokat, a páfoszi görög színházat, a larnakai vízvezetéket és Kurion ősi városának romjait. A gasztronómia kedvelői is találhatnak programokat maguknak a szigeten, például a helyi pincészetek által szervezett borkóstolók, vagy a tradicionális ciprusi méz megízlelése hatalmas élményt jelentenek az ide látogatóknak.

Akiknek honvágyuk támadna, és mégis egy kis hidegre vágynának, Ciprus hófödte hegycsúcsain még síelhetnek is.

Tunezia-nyaralas-utazas

Tunézia

Tunézia (vagy más néven Tunisz) Észak-Afrika mediterrán tengerpartján helyezkedik el. A téli hónapokban a legkellemesebb idő az ország délkeleti partjainál fekvő Djerba szigetén van, de a rengeteg látnivaló felfedezéséhez ideális a téli, kevésbé forró időjárás. A történelem szerelmeseinek az ókori Karthágó romjai, Dougga római maradványai és az El Jem-i amfiteátrum okoznak majd felejthetetlen élményt, az arab világ kedvelői számára pedig Kairouan szent városa, a berber falvak meglátogatása és a tevegeléssel egybekötött Szahara a kötelező program. A Star Wars rajongók számára különösen aktuális lehet Matmatát felkeresése, hiszen itt forgatták a Tatuin bolygón játszódó jeleneteket.

Tunézia természeti kincsekben is rendkívül gazdag, mindenképpen érdemes ellátogatni a Chott El Jerid sóstóhoz és megtekinteni a sivatagi oázisokat.

Tagged with:     , , , ,

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tanfolyamok széles választékban