0
Bár még éppen csak elkezdődött a tél, és még az igazán nagy hideg sem érkezett meg, a nyár szerelmesei már most epekedve várják a meleg hónapokat. Ha olyan szerencsés, és megteheti, hogy kiszakadjon a hideg, nyirkos hétköznapokból, megmutatjuk, hova érdemes utaznia.
 

Kanári-szigetek

 
A Spanyolországoz tartozó hét szigetből álló szigetcsoport Marokkó partjaitól 125–200 km-re helyezkedik el. A hét sziget közül a legismertebb Tenerife, ami valódi turistaparadicsom. A természeti látványosságok mellett rengeteg szórakozási lehetőség közül lehet válogatni az aqua parktól, az állatkerten át a tevegelésig. Itt található a szigetcsoport legmagasabb pontja, a Pico de Teide. Bár a sziget mindössze 2058 km2, különleges éghajlati adottságai révén, egyszerre élvezhetjük a napos tengerpartot és a hófödte csúcsokat. Az óceánban való fürdést azonban csak a bátrabbaknak ajánljuk, hiszen a téli hónapokban elég alacsony a víz hőmérséklete.

Málta

 
A Földközi-tenger közepén található sziget az Európai Unió legkisebb tagállama. A sziget az aktív pihenés szerelmeseinek is kedvez, hiszen valódi búvárparadicsom. Érdemes hajókirándulásokkal felfedezni a sziget természeti kincseit, a Kék Barlangot, Gozo szigetét az Azúr Ablak nevű sziklaképződménnyel, vagy a Xlendi-öblöt. Málta kulturális öröksége is izgalmas, hiszen a Máltai Lovagrend emlékei, a St. John katedrális, a Nagymesterek palotája rengeteg látnivalót biztosítanak a fővárosba, Vallettába látogatóknak.

A városnézés fáradalmait a csodálatos kilátást nyújtó Barakka kertben pihenhetjük ki. A Máltára látogatók kedvelt helyei közé tartozik még Mdina, Vittoriosa és Senglea városa, vagy a régészet kedvelőinek a fővárostól nem messze található megalitikus templomok.

Dél-Portugália (Algarve)

 
Algarve Portugália 10 tartománya közt a legdélebbi. A téli hónapokban a tengerparti városok kiürülnek, így azoknak, akik szeretnék elkerülni a túlzsúfolt üdülővárosokat, ilyenkor érdemes utazniuk. A tartomány jelentősebb városai: Faro, Lagos, Olhão, Tavira, Portimão és Silves. A mediterrán hangulatot a hófehér házak, a gyönyörű tengerpartok és a csodálatos gasztronómia biztosítják. Érdemes felfedezni a magas sziklafalak övezte tengerparton található zegzugos barlangokat, lagúnákat és a tartomány fő természeti látványosságát, a Szent Vince-fokot, Európa délnyugati csücskét, a hatalmas sziklafal tetején álló világítótoronnyal. A tartomány a golf szerelmeseinek is kedvelt úti célja, mivel Európa legjobb golfpályái közül több is itt található.

Ciprus

 
Ciprus a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a legmelegebb mediterrán sziget Európában. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a strandoláson túl a sziget természeti és kulturális kincseit is szeretnék megtekinteni. Aphrodité szülőhelye természeti kincsekben rendkívül gazdag, a legkedveltebb látnivalók közt találjuk az Aphrodité sziklái nevű sziklacsoportot; az Akamas-félszigetet, Ciprus népszerű nemzeti parkját és a tengeri barlangokat.

Az antik kultúra szerelmeseinek mindenképpen meg kell nézniük a Páfoszi mozaikokat, a páfoszi görög színházat, a larnakai vízvezetéket és Kurion ősi városának romjait. A gasztronómia kedvelői is találhatnak programokat maguknak a szigeten, például a helyi pincészetek által szervezett borkóstolók, vagy a tradicionális ciprusi méz megízlelése hatalmas élményt jelentenek az ide látogatóknak.

Akiknek honvágyuk támadna, és mégis egy kis hidegre vágynának, Ciprus hófödte hegycsúcsain még síelhetnek is.

Tunézia

 
Tunézia (vagy más néven Tunisz) Észak-Afrika mediterrán tengerpartján helyezkedik el. A téli hónapokban a legkellemesebb idő az ország délkeleti partjainál fekvő Djerba szigetén van, de a rengeteg látnivaló felfedezéséhez ideális a téli, kevésbé forró időjárás. A történelem szerelmeseinek az ókori Karthágó romjai, Dougga római maradványai és az El Jem-i amfiteátrum okoznak majd felejthetetlen élményt, az arab világ kedvelői számára pedig Kairouan szent városa, a berber falvak meglátogatása és a tevegeléssel egybekötött Szahara a kötelező program.

A Star Wars rajongók számára különösen aktuális lehet Matmatát felkeresése, hiszen itt forgatták a Tatuin bolygón játszódó jeleneteket.

Tunézia természeti kincsekben is rendkívül gazdag, mindenképpen érdemes ellátogatni a Chott El Jerid sóstóhoz és megtekinteni a sivatagi oázisokat.

6+1 biztos módszer, hogy karácsonykor ne szedjen fel plusz kilókat

Previous article

Visszavárja Mága Zoltán hegedűművészt az amerikai közönség

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.