0
December 18-án volt a téli szünet előtti utolsó tanítási nap, így két hétre a gyerekek kipihenhetik az iskolai fáradalmakat. Ilyenkor sok szülő is igyekszik szabadságot kivenni, hogy a két ünnep között együtt lehessen a család. Mutatunk néhány programot, amivel biztosan felejthetetlenné tehetitek a téli szünetet.

1. Korcsolyázás

  A hírek alapján nem számíthatunk fehér karácsonyra, így a téli sportok közül egyedül a korcsolyázásra van lehetőség a fővárosban. Budapest több pontján is van jégpálya, többek közt a Városligetben, az Aréna Pláza tetején, az Eiffel téren, a Művészetek Palotájánál, a II. kerületi Marczibányi Sportcentrumban, a budai Jégkertben, az óbudai Fő téren stb.

2. Túrázás

  Az időjárás kiváló a túrázáshoz a közeli hegyekben. Így a budapestieknek kiváló lehetőséget nyújt a Normafa, a Hárs-hegy vagy a Kálvária-hegy. Budapesttől kicsit távolabb érdemes ellátogatni a Börzsönybe, a Visegrádi-hegységbe vagy a fóti Somlyó-hegyre. A túrázásnál fontos figyelni a réteges öltözködésre, és hasznos lehet termoszban meleg teát vinni magunkkal.

3. Családlátogatás

  Bár a családlátogatásra az ünnepek alatt a legtöbben sort kerítenek, sokan kerülik a közös családi eseményeket. Legalább az ünnepekkor érdemes meglátogatni a távolabbi rokonokat is, hiszen mikor lenne a legjobb alkalom a találkozásra, ha nem a karácsonykor.

4. Múzeum

  A kultúrával minél hamarabb érdemes megismertetni a gyerekeket, és erre a gyerekeknek szóló kiállítások remek lehetőséget nyújtanak. Ha szeretnéd megtudni, mit játszottak az arisztokraták a kastélyok falai között, mindenképpen látogass el a Nagytétényi Kastélymúzeum „Főúri játékok, polgári karácsony” kiállítására. A készségfejlesztő játékok kedvelőinek a jáTÉKA minikiállítást ajánljuk, mely ingyenesen látogatható az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban. Ha többet szeretnél megtudni a mézeskalácsos és gyertyaöntő mesterségről, akkor a Szentendrei Képtárba érdemes ellátogatnod, ahol gyönyörűen díszített mézeskalácsokat is megcsodálhatsz.

5. Színház, opera, balett

  A két ünnep között mindenképpen érdemes ellátogatni egy színházi előadásra, hiszen sokkal intenzívebb élményt adhat, mint egy mozifilm megtekintése. Karácsonykor több színház is műsorára tűzi különféle feldolgozásokban a Diótörőt, a legismertebb karácsonyi darabot. A gyermekeknek bábszínházi előadásban (Budapest Bábszínház), a felnőtteknek balettelőadásban ajánljuk (Magyar Állami Operaház).

6. Városnézés – karácsonyi vásárok

  A karácsonyi hangulatot tökéletesen meghozza egy hosszabb séta a belvárosban. A karácsonyi vásárok forgataga, a forralt bor és kürtöskalács kimondottan jólesik majd a hideg időben. Emellett a karácsonyi ajándékokat is be tudjuk szerezni a vásárokban, ahol sokszor magyar kézműves termékek közt is válogathatunk. A legszebb karácsonyi vásárokat a Vörösmarty téren, a Bazilikánál, az óbudai Fő téren, az V. kerületi Városháza téren találja, de ezeken kívül a város több terén találkozhatunk karácsonyi árusokkal.

6 gyönyörű kézzel készített dekoráció az ünnepekre

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.