0
Ha szeretnél a lehető legjobb Anyuka lenni vagy a legboldogabb párkapcsolatban élni, akkor válogass a sikerlistás könyvek közül és olvasd el a tanácsokat.
 

A válogatást a libri.hu online sikerlistája alapján válogattuk.

Szívleckék – Szívből élni és szeretni, nyitott szívvel figyelni

Daniel Gottlieb

Úgy látszik, minél kevésbé ragaszkodunk bármihez, annál könnyebben tudunk szeretni. Ahol a szeretet lakik, ott már nincs szorongás, vágy, remény vagy neheztelés. A szeretet befogad, mint egy nyitott szív, nem követel, nem tart igényt semmire. Szívesebben jön, ha vágyaink elcsendesülnek, ha kevéssel beérjük, és ha megbékélünk a gondolattal, hogy bár nem lesz mindig velünk, amit szeretünk, de ebben a pillanatban velünk van.

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

Játszmák nélkül – Hogyan kezdjünk hozzá a nehéz beszélgetésekhez?

Dr. Henry Cloud – Dr. John Townsend

A konfliktus az együttélés és a kapcsolatok természetes velejárója. Lehetőség a kapcsolat fejlődésére és elmélyülésére – vagy: zsákutcába futó játszmák és veszekedések forrása. Személyes konfrontációs stílusunk gyakran ösztönös és meggondolatlan beidegződésekből áll, és nem segíti elő a hatékony konfliktusmegoldást.
A Játszmák nélkül szerzői a konfliktusok megoldásának eredményes és hatékony módjait ismertetik, melyek a problémák megoldására irányulnak, mindkét fél számára előnyösek, és a kapcsolat fejlődését szolgálják. Könyvükben gyakorlati ötletekkel, javaslatokkal, illusztratív párbeszédekkel mutatják be, hogy a kapcsolati problémák megoldásához szükséges készségek fejleszthetők, és a konfliktuskezelés stratégiái tanulhatók.

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva – Az életre szóló szeretet titka

Gary Chapman

Hogyan őrizhető meg a szeretet a párkapcsolatban, amikor a szerelmi lángolás alábbhagy? A válasz az öt szeretetnyelv megismerésében rejlik: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek, testi érintés. Gary Chapman világhírű könyvének megújult kiadása segít a pároknak abban, hogy ráhangolódjanak egymás szeretetnyelvére.

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

Nevelési kérdezz-felelek – 111 kérdés és válasz

Jan-Uwe Rogge

A gyerekszobában tombol a káosz, a kölykök nem hajlandók lefeküdni, ebédkor csak turkálnak az ételben, és a reggeli indulásnál is az az állandó gatyázás! – nem csoda, hogy apa és anya őrjöng, és persze a serdülővel folytatott örökös vita se merő élvezet. Mit lehet ilyenkor tenni? Tesztelje nevelési kompetenciáját! A 101 kérdéssel, melyek kisebb-nagyobb mindennapos nevelési problémákra vonatkoznak, a szülők próbára tehetik pedagógiai elképzeléseiket, a szerző, Jan-Uwe Rogge pedig nem egyszer meghökkentő javaslataival elmagyarázza, hogy szerinte mi a legjobb megoldás. Szinte játékos módszerrel vezet rá, hogyan birkózhatunk meg egy-egy reménytelennek tűnő helyzettel, mi a legjobb a családi béke és a gyermekek fejlődése szempontjából. A könyv egyik legfontosabb üzenete: nem muszáj mindig mindent jól csinálnunk! A Nevelési kérdezz-felelekben vázolt helyzetek elgondolkodtatók, a szerző tanácsai szórakoztatva segítenek szülőknek és nevelőknek egyaránt.

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

A jól működő házasság 7 alapelve – Gyakorlati útmutató az USA első számú párkapcsolati szakértőjétől

John M. Gottman – Nan Silver

John M. Gottman a világ egyik legismertebb pszichológusa és a párkapcsolatok területének vezető szakértője az Egyesült Államokban. Több évtizede végez utánkövetéses kutatásokat párok százainak bevonásával, aminek köszönhetően ma már elegendő 15 percig figyelnie egy pár kommunikációját, és 91%-os pontossággal meg tudja mondani, hogy kapcsolatuk tartós és elégedett lesz-e, vagy pedig elválnak egymástól. Ez a magas találati arány nem Gottman intuícióján alapszik, hanem azon a roppant mennyiségű adaton, amelyet a szakember az elmúlt évtizedek során gyűjtött és elemzett….

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

Anya, taníts engem! – Fejlesztési lehetőségek születéstől iskolakezdésig

Deákné B. Katalin

Sokan úgy vélik, hogy az iskolára való felkészítés az óvodai foglalkozások feladata. Valóban kiemelt helye van a gyermek fejlesztésében az intézményi munkának, ám az önmagában nem biztos, hogy elegendő. A megfelelő fogalomkialakításhoz, az ismeretek mélyebb rögzítéséhez elengedhetetlen az otthoni munka. A szülők többsége tudja ezt, de bizonytalan abban, hogy gyermeke fejlesztését miként kellene megvalósítania. A megfelelő út megtalálásában szeretnék most Önöknek segíteni. Pszichológusok, pedagógusok véleményét és saját tapasztalataimat felhasználva próbáltam egy mindenki számára érthető, szinte semmilyen anyagi befektetést nem igénylő, a gyermek számára élvezetes fejlesztő programot összeállítani. (A szerző)

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje – Gyakorlati tanácsok a sikeres szülő-gyerek kapcsolathoz

Adele Faber – Elaine Mazlish

EZ A KÖNYV SEGÍT MEGTANULNI: – hogyan birkózzunk meg gyerekeink csalódásaival, frusztrációival, negatív érzéseivel;
– hogyan mutassuk ki mérgünket anélkül, hogy bántóak legyünk, hogy állítsunk fel határokat, úgy, hogy megőrízzük a gyerekek szabadságát;
– mit tegyünk büntetés helyett;
– hogyan oldjunk meg családi vitákat.

A könyv megvásárolható a libri.hu oldalán:
Kattints ide és rendeld meg a könyvet

9 Facebook csoport, amihez érdemes csatlakozni friss anyukáknak

Previous article

9 budapesti étterem, ahová a Google Maps értékelések szerint érdemes betérni

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Baba