hajmosás gyakorisága
0

Sokan minden nap megteszik, mások pedig törekednek arra, hogy minél ritkábban mossák meg a hajukat. Minden nő szeretné ha szép, egészséges haja lenne, az ápoltság egyik jele ugyanis az, ha fényes, egészséges és frissen mosott a hajunk. A szakemberek azonban azon a véleményen vannak, hogy ne mossuk naponta a hajunkat. Mégis, hetente egyszer, kétszer tegyük meg?

Ez nemcsak a haj típusától függ, hanem a fejbőr állapotától is. Minden haj és fejbőr más és más, és az igények is mások. Egyenes, hullámos, göndör, rövid vagy hosszú haj? Nem ettől függ, hogy milyen gyakran mossunk hajat. Sokkal inkább a fejbőrtől, ha az zsíros, akkor érdemes gyakrabban mosni. Ha szárazabb, akkor pedig ritkábban. Ha a fejbőrnek nincsenek bőrbetegségei, akkor az általános ajánlás az, hogy akkor mossuk meg a hajunkat, amikor viszketni kezd a bőr, vagy túl sokszor nyúlunk a száraz samponhoz. Sokan úgy gondolják, hogy a göndör haj természetéből adódóan szárazabb, ez azonban nem igaz. A fejbőr ugyanis ugyanúgy zsírosodhat, ha valakinek göndör haja van. Ilyenkor az a fontos, hogy mindig a hajunknak megfelelő hajápolási termékeket használjunk.

 

Az életmód is befolyásolja

Ha egész nap zárt helyen tartózkodunk, tiszta levegőben, nem nyúlunk a hajunkhoz, természetesen nem lesz szükség arra, hogy a nap végén megmossuk. Ha viszont sportolunk, meg-megizzadunk, poros helyen tartózkodunk, akkor estére már bizony nem olyan szép a frizuránk, mint reggel. Tehát az életmódunk is nagymértékben befolyásolja, hogy mikor mossunk hajat, és tegyük is meg, ha szükséges. Csak épp ne minden nap. Hogy miért?

 

Túl gyakran vagy túl ritkán

Mert a fejbőr túlzott mértékű mosásának káros mellékhatásai lehetnek. Ha a hajunk töredezni kezd, szárazzá válik a vége, annak a jele lehet, hogy visszább kell vennünk a hajmosást. A másik véglet sem jó, ha túl ritkán mosunk hajat, annak is vannak negatív következményei. Ilyenkor begyulladhat a bejbőrünk, fájdalom, kiütések, hámlás jelenhet meg. A kiegyensúlyozatlan fejbőr hajritkuláshoz, hajhulláshoz is vezethet.

Lépés Magazin

Miért fontos, hogy legyen mindenhol defibrillátor?

Previous article

Függetlenség, szabadság, kötetlenség – költözz mobilházba!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Egészség