0

1. Sminkben alvás

 
Az egész nap és egész éjszaka viselt smink teljesen eltömíti a bőr pórusait, emellett a bőr által termelt zsír is az arcon marad. Ezért este, mielőtt aludni mennél, mindenképpen távolítsd el a sminkedet. Az arc tisztításához ne csak törlőkendőt, hanem hagyományos sminklemosót használj, mert az hatékonyabban távolítja el a festéket.

2. Rásminkelés a sminkre

 
Mielőtt kisminkelnéd magad, mindenképp távolítsd el az előző sminkréteget. A több rétegben felvitt alapozó és pirosító teljesen eltömítik a bőr pórusait, és irritációt okozhatnak. Emellett a több rétegben felvitt smink sohasem lesz olyan, mintha alaposan megtisztítottuk volna arcunkat a sminkelés előtt.

3. Nem tiszta sminkecset használata

 
Nagyon fontos, hogy rendszeresen megtisztítsuk a sminkelés alapkellékeit, hiszen a baktériumok könnyen elszaporodhatnak ezeken az eszközökön, melyek bőrirritációt és más bőrproblémákat okozhatnak. Legalább hetente egyszer szánj időt arra, hogy egy antibakteriális szappan segítségével megtisztítsd a sminkecseteidet.
Ha a sminkecset szőre hullani kezd, mindenképp válj meg tőle!

4. Régi (lejárt) kozmetikumok használata

 
A kozmetikumoknak is van szavatossági idejük, ráadásul azokon a sminkeszközökön, melyek közvetlenül érintkeznek a bőrrel, baktériumok telepedhetnek meg. Nem érdemes lejárt termékeket használni, hiszen komoly bőrproblémákat okozhatnak.

A napi arckrémek maximum 3 évig állnak el összetételtől függően, az alapozók 1–1,5 évig, a szemceruza 1,5 évig, a szemhéjfesték 3 évig, a szempillaspirál 3–6 hónapig, a rúzs és szájfény 1–2 évig őrzi meg minőségét. A termékeken gyakran egy kis kozmetikai tégely jelzi, hogy mennyi ideig használhatod a felbontástól számítva. Fontos, hogy ha bármilyen minőségbeli romlást, furcsa állagot, kellemetlen szagot fedezel fel az adott sminkeszköz használatakor, azonnal dobd ki a terméket.

5. Sminkben edzés

 
Mielőtt sportolnál, mindenképpen mosd le a sminkedet, hogy ne tömődjenek el a pórusaid, és ne legyen pattanásos a bőröd. Ha az edzés előtt nem tudsz hazamenni, használj arctisztító kendőt, és bő vízzel mosd meg az arcodat!

6. Az arc fogdosása

 
Mivel kezünkkel rengeteg olyan dologhoz érünk napközben, mely rengeteg kórokozót tartalmaz, nem szerencsés, ha – akár önkénytelenül is – fogdossuk, piszkáljuk arcunkat. Önmagában az arc megérintése nem okoz bőrproblémákat, de ha problémás az arcbőrünk (pl. pattanásos, herpeszes stb.), tovább rontunk a helyzeten.

A szem dörzsölésével is ártunk arcunk szépségének, hiszen a szemhéj és a szem alatti terület apró erei elpattannak. Emellett a dörzsölés károsítja a bőrben lévő kollagént, így a szemek körüli érzékeny bőr könnyen ráncossá válhat.

5 szuper mozgásforma, amivel ledolgozhatod a felszedett kilókat

Previous article

Hogyan keress sok pénzt az egészségügyben?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.