0

A Szegedi Ifjúsági Napok, amely a fesztiválszezon utolsó nagy bulijaként ismert, idén ünnepli 50. évfordulóját. Korábbi cikkünkben már nagyvonalakban elmeséltük a SZIN történetét, most pedig egy kis ízelítőt adunk a programokból is.

 
Az idei év több szempontból is különleges, hiszen az ünnepi hangulat nem csak magáról a fesztiválról, hanem a fellépőkről is tükröződni fog, ugyanis több előadó és zenekar ebben az évben ugyanúgy jubileumot ünnepel, ahogyan a SZIN. Olyan nevekről beszélünk itt, mint például a Csík Zenekar, akik 2018-ban lettek 30 évesek, vagy a Bëlga, akik már 20 éve vannak együtt. A PASO és a Punnany Massif is a zenekar megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli, mellettük pedig meg kell még említeni azt is, hogy a Paddy and The Rats tagjai is már 10 éve zenélnek együtt.

Ákost ismét Szegeden köszönthetjük, aki elhozza nekünk Ákos 50 turnéját. Természetesen korántsem véletlen az elnevezés, tudniillik Ákos idén áprilisban töltötte be 50. életévét. A koncertsorozatra olyan hatalmas volt az érdeklődés, hogy egy-egy városban dupla, sőt akár tripla, előadást is adott. Amellett, hogy fél évszázados lett, idén még két másik dolgot is ünnepel, hiszen a 2018-as év pályafutásának a 30., szólókarrierjének pedig a 25. évfordulója.

Lovasi András is turnéjával érkezik a SZIN-re, ez pedig a Lovasi ’18 turné. Ezt a koncertet sem éri meg kihagyni, hiszen az elmúlt évek legjobb Kispál és a Borz illetve Kiscsillag számait hallgathatjuk majd meg, megfűszerezve Lovasi szólóalbumának néhány melódiájával. A színpadon Lovasi András mellett láthatjuk még Kispál Andrást, Leskovics Gábort, valamint a Kiscsillag aktuális tagjait.

 
És természetesen nem maradhatnak ki a külföldi fellépők sem. Idén a SZIN második napján, azaz csütörtökön, a színpadon láthatjuk a Grammy-díjas énekesnőt Jess Glynne-t, pénteken minden idők legsikeresebb brit szintipop duóját, a Pet Shop Boyst. A fesztivál zárónapján pedig a jamaicai világsztár, Sean Paul koncertjére tombolhatunk.

Lesz tehát mire bulizni, és kit ünnepelni a 2018-as 50 éves SZIN fesztiválon. Kaphatóak még elővételes bérletek és napijegyek, úgyhogy akinek most jött meg a kedve, hogy Szegeden zárja az idei fesztiválszezont, annak is van még lehetősége olcsóbban jegyet vagy bérletet vásárolni.

Minden hétvége nyaralás a PLÁZSon

Previous article

17 szegedi étterem, ahová a Google Maps értékelések szerint érdemes betérni

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.