0

Balatonnál nyaralsz a családdal vagy a pároddal, de nem tudod, hogy hol ebédeljetek a pihenés alatt? Nézd meg ezt a válogatott listát a balatoni éttermekről és biztosan találsz egy kedvetekre való helyet.

Az étteremlistát a Google Maps értékelések alapján válogattuk össze és a Gasztroterkepek.hu segítségével írtuk meg az ajánlókat.

A Teljes étteremlista (PDF) letölthető a Gasztroterkepek.hu oldaláról vagy akár innen is. KATTINTS IDE ÉS TÖLTSD LE

Alsóörs Marina

Alsóörs, Vasút u. 3, 8226
4,5 ★ (209 vélemény)
 

Leves:

Rebarbarás málnakrémleves 1090 HUF
Bárányraguleves burgonyagombóccal 1090 HUF

Főétel:

Gnocchi carbonara csirkemellel 2990 HUF
Angus burger házi sült burgonyával 3990 HUF

Desszert:

Túró mousse gyümölccsel 1090 HUF
Citromhabos máktorta 990 HUF

Italok:

Natur Aqua 0.25L (Dús | Csendes) 390 HUF
Coca-Cola 0.25L 490 HUF
Limonádé 0.5L (Classic, Bodza, Málna, Meggy) 650 HUF
Csapolt sör: Soproni IPA 0.5L 750 HUF
Bor: Jásdi Rose 0.15L 840 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Egyszerűség, harmónia és felfedezés. Ez várja az Alsóörs Marina Étterem vendégeit, ha megkóstolják kínálatunkat, amelyben a harmónikus és letisztult ízekre törekszünk. Küldetésünk, hogy jó alapanyagokból, szakszerűen elkészítve, folyamatos minőségben és professzionálisan szolgáljuk ki vendégeinket, az év minden napján.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Egyszerűség, harmónia és felfedezés. Az Alsóörs Marina Hotel és Étteremben magas minőségű, kiváló alapanyagokból készített ételek és csodálatos balatoni panoráma vár mindenkit, egész évben.”
 

Nyitvatartás:

✓ mindig nyitva
(Facebook oldal alapján)
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Apáti Étterem és Kávézó

Tihany, Romkápolna u. 2, 8237
4,6 ★ (450 vélemény)
 

Leves:

Tárkonyos vadragu leves (csésze) 890 HUF
Húsleves daragaluskával (csésze) 690 HUF

Főétel:

Csirkemell steak citromosan, vadrizzsel,
glasszírozott karottával 2790 HUF
Pirított sertés tarja rösztivel, almamustárral, Appenzeller sajtforgáccsal 2990 HUF

Desszert:

Madártej 990 HUF
Sült máktorta, málnavelő 990 HUF

Italok:

Theodóra 0,33l szénsavas vagy mentes 350 HUF
Coca-Cola; Cola-Light 0,2l 400 HUF
Bodza; Málna; Limonádé (Szörpök) 0,3l 450 HUF
Csapolt sör: Zlaty Bazant 0,5l 750 HUF
Bor: Dobosi Bio Olaszrizling 0,75l (2015) 2500 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Az Apáti Étterem és Kávézó konyhájában megalkotott ételek egyaránt kielégítik kicsik és nagyok, húsevők és vegetáriánusok, ínyencek és hagyományos ízekre vágyók, falánkok vagy diétázók igényeit.

Gasztronómiai élményeket biztosító konyhával, szolid árakkal, baráti szóval működő családias hangulatú éttermünket 2009-ben alakítottuk ki. A 2013. év végén felújítottuk, így formálódott ki a mai kép.”
 

Nyitvatartás:

✘ kedd: zárva
✓ szerda-hétfő: 11:00-21:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Baricska Csárda

Balatonfüred, Baricska dűlő, 8230
4,5 ★ (725 vélemény)
 

Leves:

Marhahúsleves tésztával és zöldségekkel 900 HUF
Bakonyi halleves gombákkal és harcsával 1500 HUF

Főétel:

Kakukkfüves sajttal töltött csirkemell
tavaszi zöldségekkel 2800 HUF
Préselt csülök savanyúkáposztával, kemencés
füstölt burgonyával 3100 HUF

Desszert:

Almás pite vaníliafagylalttal 900 HUF
Kézműves sajtválogatás 1500 HUF
(Sándor Tamás, Kalla Roland, Ficsor Árpád és a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtjaiból)

Italok:

Erdei Gyümölcs / Eper Tea 750 HUF
Szigetközi friss víz szénsavas, szénsavmentes – 0,5 l 650 HUF
Limonádé 0.4L 790 HUF
Sör: Békésszentandrási Serfőzde Szilvás sör 3,7% – 0,5 l 790 HUF
Bor: Villa Tolnay Primus Rosé 2016 Csobánc 0.1L 600 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Az újra nyíló Baricska Csárda üzemeltetői – akik a kitűnő veszprémi Chianti Étterem irányításával már bizonyítottak – azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Balatonfüred ikonikus csárdája a chiantis csapat értő keze alatt nyitott újra, pár percre a parttól, az ősszőlős hegyoldalban. A Baricska ötvözi a hagyományokat a modern konyhatechnológiákkal.”
 

Nyitvatartás:

✓ hétfő-vasárnap: 12:00-22:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Bistro Sparhelt

Balatonfüred, Szent István tér 7, 8230
4,6 ★ (383 vélemény)
 

Leves:

Csirkés nyári zöldségleves 1390 HUF
Hideg meggyleves, kapros túrókrém 1390 HUF

Főétel:

Csirkecomb, bébi zöldségek a kertből,
szarvasgombás karalábé 3990 HUF
Kacsamell, mákos guba, áfonya 3990 HUF

Desszert:

Cseresznyés túró, málna, vanília 1290 HUF
Sparhelt Somlói 1390 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“A Chef Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a fogásokat.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Balatonfüreden, a városháza szomszédságában, vidéki romantika, decens rövid étlap és francia bisztróhangulat várja a betérőket. Régiós alapanyagok nagy műgonddal elkészítve, gyönyörű tálalásban.”
 

Nyitvatartás:

✗ hétfő-kedd: zárva
✓ szerda–vasárnap: 12:00–22:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Bonne Chance Restaurant & Hotel

Bázakerettye, Fő út 72, 8887
4,7 ★ (207 vélemény)
 

Leves:

Erdei gombaleves, szalonnás- kolbászmorzsával 900 HUF
Tyúkhúsleves májgaluskával 1100 HUF

Főétel:

Házi szélesmetélt bazsalikomos pestóval, parmezánnal 2250 HUF
Rozé kacsamell zöldséges gerslivel 3650 HUF

Desszert:

Túrótorta pohárban 1100 HUF
Kókusz panna cotta, ananász, mangó, citromfű sorbet 1100 HUF

Italok:

Coca-Cola 0,25 l 400 HUF
Pannonhalmi szénsavmentes 0,4 l 400 HUF
Házi limonádé 0,4 l 600 HUF
Sör: Charlie Firpo (félbarna) 0,66 l 1200 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Az étterem megálmodói, – azaz mi ketten, Csilla és Gábor – az üzleti világban dolgozunk. Felvetődik a kérdés: hogy jön ide egy étterem, és megannyi gasztroélmény? Egyszerűen! Szeretjük az embereket, szeretjük a jó ételeket és úgy döntöttünk megmutatjuk a világnak, hogy a zalai konyha méltán híres és felveszi a versenyt az ország bármely kiemelkedően ismert régiójával.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Az erdő szélén, mint egy rejtett mézeskalácsház, vár a Bonne Chance. A hotel éttermét évek óta Magyarország 100 legjobbja között jegyzik. Helyi termelők alapanyagai, helyben készült pékáru, saját fűszerkert, regionális és szezonális ételek.”
 

Nyitvatartás:

✓ hétfő–vasárnap: 8:00–20:00
(szezonban 22:00-ig)
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Borbarátok Vendéglő

Badacsonytomaj, Római út 88, 8258
4,6 ★ (767 vélemény)
 

Leves:

Pikáns lencseleves füstölt kacsamell, vízitorma 990 HUF
Szürkemarha gulyásleves (csészében) 980 HUF

Főétel:

Tökmagkéregben grillezett kecskesajt, málnaecetes
friss saláta, pirítós 3350 HUF
Wokban sült pikáns kacsamell falatok, illatos kerti saláta verjus (szőlőecet), pirítós 3260 HUF

Desszert:

Katalán krémpuding, friss eper, bazsalikom 990 HUF
Kávés-sós karamell torta 990 HUF

Italok:

Bodzaszörp 0.5L 580 HUF
Pepsi Cola 0.25L 430 HUF
Kristály Natura forrásvíz 0.3L 390 HUF
Sör: Edelweiss (szűretlen világos búzasör) 0.5L 850 HUF
Bor: Zweigelt Rozé (száraz) 0.1L 360 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“1988-ban fektette le a Nagy család az ősi birtokon a Borbarátok alapkövét. A telket még Fata István dédnagyapánk vette, amikor Badacsonytomajra költözött. Hajdani olasz család utódaként ereiben és szellemében is örökölte a föld, a szőlő s a bor tiszteletét. Apánk elbeszélése szerint elég volt, ha csak ránézett az unokákra és mindenki tudta mi a dolga. Az emberek és a vendéglátás iránti szeretet pedig a dédnagyanyánktól kapott örökség.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“A családi pincét 1927 óta a negyedik generáció viszi, az udvarban árnyat adó diófa alatt közel egy évszázada poharazgatnak a vendégek. A látogatókat megújult vendéglő, panzió, borospince és csodás badacsonyi borok várják.”
 

Nyitvatartás:

✓ hétfő–vasárnap: 11:30–20:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Carpaccio Étterem

4,6 ★ (563 vélemény)
Alsóörs, Szent István u. 40, 8226
 

Leves:

Húsleves házi borjúpástétommal, tésztával, zöldségekkel 990 HUF
Toszkán paradicsomleves parmezánnal , tökmagolajjal és zeller ropogóssal 990 HUF

Főétel:

Rántott fogas falatkák avokádós , narancsos zöldsalátával, paradicsommal 2690 HUF
Mangalica pofa kucsmagombával és dödöllével 3790 HUF

Desszert:

Mascarpone krémes palacsinta erdei gyümölcs raguval 990 HUF
Eper tiramisu 990 HUF

Italok:

Jásdi Pince Rozé 2016 Csopak 0.1L 400 HUF
Jásdi Pince Olaszrizling 2016 Csopak 0.1L 300 HUF
Figula Zenit & More 2016 Balatonszőlős 0.1L 450 HUF
Guden Birtok házi vörös 2015 Pécsely 0.1L 400 HUF
Söptei Pince kései Sárgamuskotály Pécsely 0.1L 1200 HUF

Chianti Étterem
(GUSTO13 Bistro & Delicate)

Veszprém, Csermák Antal u. 13, 8200
4,7 ★ (355 vélemény)
 

Leves:

Chianti Pho leves rákfarokkal 1590 HUF
Gyömbéres karottakrémleves, zöldségekkel és bivaly mozzarellával 1390 HUF

Főétel:

Rántott sajt zöldborsó majonézzel,
petrezselyemrizottóval 2790 HUF
Szarvascomb medvehagymás tavaszi tekerccsel 4090 HUF

Desszert:

Madártej friss gyümölcsökkel 1490 HUF
Mézes kecskesajttorta törökmézmorzsával,
szamócafagylalttal 1490 HUF

Italok:

Szigetközi víz (szénsavas, szénsavmentes) 0,5L 650 HUF
Házi Limonádé 0,4L 750 HUF
Fentiman’s Cola 0,275L 700 HUF
Sör: Zirci Apátsági sörfőzde / Zirc / pils 5 % 0,33L 800 HUF
Bor: St. Donát Rosé 2016 Csopak 0.1L 650 HUF

Az étel- és italfogyasztásra 12% szervizdíjat számítunk fel.

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Egy vacsoránál épp oly fontos a finoman vezető, előzékeny szerviz, mint a ételek aprólékosan kidolgozott tálalása és elképesztő ízvilága.

Mi, a Chianti csapata hisszük, hogy kivételes szakértelemmel, kitartó odaadással, tökéletes alapanyagokkal és színvonalas konyhával, különleges élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Egy vacsoránál a hely meghittsége, az előzékeny szerviz ugyanolyan fontos, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata – mondják a Chiantisok. Klasszikus szakértelem, kifogástalan alapanyagok és színvonalas konyha.”
 

Nyitvatartás:

Éttermünk a nyári szezonra átalakítás miatt ZÁRVA tart.
Várhatóan szeptemberben nyitunk.
✓ hétfő–vasárnap: 11:30–23:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Fészek Étel és Hotel

Zánka, Rákóczi út 77, 8251
4,3 ★ (319 vélemény)
 

Leves:

Tyúkhúsleves 890 HUF
Halászlé (csészében) 1400 HUF

Főétel:

Marhapofa pörkölt zöldséges galuskával 3100 HUF
Óriás bécsi szelet sült burgonyával 2490 HUF

Desszert:

Tiramisu 1090 HUF
Gyümölcsös pohárkrém 950 HUF

Az étel- és italfogyasztásra 12% szervizdíjat számítunk fel.

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Étel ÍZZEL, LÉLEKKEL: A Balaton északi partjának legjobb alapanyagai és a világ ízeinek színe-java egyesül Zánka legmodernebb konyhájában. Ízig-vérig hazai finomságok, némi nemzetközi tapasztalattal fűszerezve – húsimádóknak és vegetáriánusoknak egyaránt. Lakj jól nálunk!”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Modern szemléletű, kísérletező kedvű konyha, ízig-vérig hazai finomságokkal, húsimádóknak, bicikliseknek és vegetáriánusoknak egyaránt. Specialitás: Zánkai Kétkezes.”
 

Nyitvatartás (Étterem):

✓ péntek 12:00 – vasárnap 18:00
(április 14 – október 1.)

Nyitvatartás (Hotel):

✓ folyamatos nyitvatartás
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Gianpiero’s

Balatonboglár, Parti stny. 11, 8630
4,4 ★ (748 vélemény)
 

Leves:

Húsleves csigatésztával 690 HUF
Paradicsomleves mozzarellával, ruccolával 890 HUF

Főétel:

Malaccsászár, lecsós bulgur, cukkini 2690 HUF
Rántott sertésborda, sült burgonya, remulád mártás 2190 HUF

Desszert:

Sós karamell, mascarpone krém, kekszmorzsa, grillázs 990 HUF
Túrógombóc tejföllel 1190 HUF

Italok:

Limonádé (Klasszikus) 0.5L 750 HUF
Szentkirályi csendes és szénsavas 0.33L 390 HUF
Pepsi, Pepsi Light 0.25L 390 HUF
Csapolt sör: Krusovice Lager Svetle 0.5L 750 HUF
Bor: Száraz rozébor RÁD-VIN Rosé ’16 0.1L 300 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Egész évben várjuk éttermünkben Balatonboglár legszebb terén, a hűs Platán fák árnyékában, 150 méterre a Balaton partjától. A magyaros ízek mellett, a nemzetközi konyha remekein keresztül pizzák, tészták és saláták széles választékával, valamint a Dél-Balatoni Borvidék leghíresebb borászainak boraival várjuk a hozzánk betérőket.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Egész évben nyitva tartó étterem évszakonként változó étlappal, szezonális heti és napi ajánlatokkal, déli menüvel, gyerekmenüvel és pizzával, kellemes, szellős kerthelyiséggel. Az itallapon dél-balatoni borok széles választéka.”
 

Nyitvatartás:

✓ kedd-vasárnap: 11:30–22:00 (szeptembertől májusig)
✓ hétfő-vasárnap: 11:30–23:00 (júniustól augusztusig)
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Kisfaludy Ház Étterem

Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor u. 28, 8261
4,3 ★ (649 vélemény)
 

Leves:

Tyúkhúsleves vele főtt zöldségekkel 1100 HUF
Bogrács halászlé 2150 HUF

Főétel:

Kacsacomb szőlőmézes lilakáposztával 3300 HUF
Roston csirke parajágyon illatos jázmin rizzsel 2600 HUF

Desszert:

Panna Cotta eperrel 1250 HUF
Túrógombóc fahéjas tejföllel 1250 HUF

Italok:

Kisfaludy Forrás vize 0.25L (mentes, szénsavas) 330 HUF
Pepsi Cola 0.25L 460 HUF
Citromos limonádé 0.1L 220 HUF
Ház bora: Rosé (száraz) 0.1L 330 HUF
Staropramen 0.5L 650 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“A Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz lélegzetelállító panorámával, romantikus, természetes környezetben vár mindenkit Badacsony egyik legmagasabb pontján. Az épület legendás, “Balaton gyöngyszemének” tartják. Egykoron Kisfaludy Sándor présháza volt.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Kisfaludy Sándor egykori présháza miatt már megéri felkirándulni a hegyre! A panorámás étteremben megújult, letisztult ételkínálattal várnak mindenkit. Páratlan környezet, badacsonyi borok, figyelmes kiszolgálás és jellegzetes magyaros ízek.”
 

Nyitvatartás (Étterem):

✓ hétfő-vasárnap: 11:30–22:00
 

Nyitvatartás (Borterasz):

✓ hétfő-vasárnap: 11:00–18:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Kistücsök Étterem

Balatonszemes Bajcsy-Zsilinszky út 25, 8636
4,7 ★ (1531 vélemény)
 

Leves:

Újházi tyúkhúsleves 1890 HUF
Gulyásleves 1590 HUF

Főétel:

Rántott pecsenyehús somogyi kifliburgonya-salátával 2990 HUF
Borjúpaprikás galuskával 3790 HUF

Desszert:

Madártej 1390 HUF
Házi krémes gyümölcshabbal 1490 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk. Úgy érzem, a megtisztelő cím, hogy a Kistücsök az ország tíz legjobb étterme között szerepel, illetve, hogy a 2010. év étteremtulajdonosává választottak, megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Az ételeinken és a borainkon keresztül szeretnénk a régiónkról, a mi Balatonunkról szólni. Elengedhetetlen számunkra a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, hiszen ezekből a gyökerekből táplálkozunk, de a megújításukat és az innovációt is szem előtt tartjuk. Fontosnak találjuk, hogy ezeket megértsük, beszéljünk róluk, ezért a hazai gasztronómiai közéletben is igyekszünk szerepet vállalni.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Egész éves nyitvatartás, színvonalas kiszolgálás, a helyi hagyományok és alapanyagok tisztelete, kreativitás és folyamatos megújulás: ezek együttesen, és a tulajdonos, Csapody Balázs személye a garancia arra, hogy az ország egyik legjobb éttermében járunk, már 25 éve!”
 

Nyitvatartás (Étterem):

✓ hétfő-vasárnap: 11:00–23:00
 

Nyitvatartás (Konyha):

✓ hétfő-vasárnap: 12:00–22:00

Dec. 24 -26 Zárva
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Kővirág Panzió és Étterem

Köveskál, Fő u. 9/A, 8274
4,5 ★ (765 vélemény)
 

Leves:

Húsleves (Marha, tészta, zöldségek) 1100 HUF
Gyümölcsleves (Joghurtos barack,tökmag olaj,
érlelt sajt) 1100 HUF

Főétel:

Rose kacsamell (Sárgabarack, túrógombóc, verjus) 3600 HUF
Tokhal (Ruccola, gersli, sonkachips) 3800 HUF

Desszert:

Túrógombóc (Cukros tejföl. meggyöntet) 1200 HUF
Meggyes pite (Citromos tejfölhab) 1100 HUF

Italok:

Kékkúti ásványvizek, mentes/ dús 0,33L 450 HUF
Házi, szezonális, főképpen regionális alapanyagokból készült szörpök 0.3L 500 HUF
Almalé 0.1L 250 HUF
Rosé borok a Káli- medence, és Balaton
régióból 0.1L 400- 500 HUF
Sör: STARI csapolt Pilseni 0.5L 800 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“A Káli-medencei Kővirág mára fogalommá vált. A világ minden tájáról érkeznek ide, sok a visszatérő vendég, mert különös varázsa van a környéknek és az étteremnek is, és mert itt azt érezhetik vendégeink, hogy mindent szívvel-lélekkel nyújtunk nekik, a frissen vágott virágokat az asztalokon csakúgy, mint a tányérokra kerülő kiváló minőségű, és különleges ízvilágú, tálalású ételeket.

Nyáron hatalmas napernyő alatt ülhetnek ki a kertbe. Esténként a tücskök, kabócák ciripelése, a gyertyák fénye és a kerti fűszernövények, virágok bódító illata, az ízek harmóniája és egy-egy környékben művelt szőlőből készült bor elfeledteti velünk a világ rohanását és a mindennapi gondokat. “
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“A magyar vidéki vendéglátás évtizedes, hangsúlyos szereplője. A hagyományos, reform- és modern fogásokból álló kínálat szezonális, régiós alapanyagokra épít. Időtlen káli-medencei stílus, terméskő, meszelt falak, zöldfűszerek, fák, virágok, fények, illatok.”
 

Nyitvatartás (Étterem):

✓ hétfő-vasárnap: 12:00–22:00

Június hónaptól, éttermünk már meghosszabbított nyitva tartással várja önöket.
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Kristinus Borbirtok

Kéthely, Hunyadi u. 99, 8713
4,7 ★ (187 vélemény)
 

Leves:

Hideg eperleves, Lágysajt, Briós 1390 HUF
Marha consommé 1290 HUF

Főétel:

Csirke supréme, Gombarizottó, Párolt répa, Tárkony mártás (CABERNET SAUVIGNON ’13) 3990 HUF
Fogas crepinette, Lardo, Zöldborsó mousseline, Burgonyakrokett, Szalonna hab (CHARDONNAY ’16) 4390 HUF

Desszert:

“After Eight” tejberizs, Csokoládéhab, Menta granita
(KRISECCO ’15) 1290 HUF
Eper vanília sorbet 990 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“A Balaton ízei Kéthelyen. A Kristinus Gasztro Műhely az ország első olyan étterme, ahol az étlap a borokhoz ajánl ételeket, nem pedig fordítva. Az évszakhoz illő, helyi alapanyagok felhasználásával készült fogások, a különlegesebb ízek, az izgalmas kombinációk falatjait kínáljuk modern, mégis otthonos környezetben. Bár nálunk az étel és az ital teljesen egyenrangú, a hazai pálya előnyét annyiban mégis megadjuk borainknak, hogy étlapunkon nekik jut a kezdeményező szerep – a fogásokat ajánljuk borainkhoz, nem pedig fordítva.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“A birtok étterme, a Klaus Deutschmann séf vezetésével működő Kristinus Gasztro Műhely a Dining Guide top 100-as listáján is szerepel, a Kristinus Vinotel pedig a Gault & Millau kalauzában megkapta a „nemzetközi színvonalú, kitűnő szálloda” értékelést.”
 

Nyitvatartás (Gasztro Műhely):

✗ hétfő: zárva
✓ kedd-vasárnap: 12:00–16:00 és 18:00-22:00
*A konyha 21:00-ig vesz fel rendelést.

A’ la carte esetében asztalfoglalás szükséges!
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Malackrumpli Bisztró

Tihany, Kossuth Lajos u. 14, 8237
4,1 ★ (467 vélemény)
 

Leves:

Halászlé bakonyi bio pontyból,
cukkini spagetti 1890 HUF
Hideg gyümölcsleves, görögdinnye 1490 HUF

Főétel:

Pulled Pork (meleg füstben készült) ciabatta szendvics, kakukkfüves mustármártás, házi rósejbni, kovászos uborka 3290 HUF
Pontyfilé, lecsós majonéz, sült paprika, narancsos saláta, füstölt mangalicasonkás arancini 3490 HUF

Desszert:

Mákos guba madártejjel 1490 HUF
Citromos pohárkrém, kesudiós crumble,
fekete szeder 1290 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

 
“Küldetésünk:
“Good food, No design” szlogennel indultunk el gerilla étteremként évekkel ezelőtt, amely azt jelentette, hogy nem adunk a külsőségekre, csak az ételre és azon belül is a tiszta, minőségi alapanyagra koncentrálunk. Időközben eltelt 4-5 év, fejlődtünk, változtunk, a világ is fejlődött körölöttünk…

“Good Food, less Design!” lehetne az új jelmondat. Még mindig a kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, kiváló minőségű ételre. De ezenkívűl a Malackrumpli egy élményhellyé is vált, a környezet, a zene, a fények, a barátságos kiszolgálás és a fesztelen balatoni nyár hangulata…”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“„Farm to table“ étterem, az alapanyagok nagy részét saját balatonhenyei minősített biogazdaságukban termelik meg. Egyszerű ételek, modern technológiák, szezonalitás, triplamentes (liszt, tejtermék, cukor) és vegán fogásokkal. Kiemelkedő a BBQ szekció, a Myron Mixon füstölőben készített húsokkal.”
 

Nyitvatartás:

✗ hétfő-csütörtök: zárva
✓ péntek-vasárnap: 12:00–23:00
(konyha 22:00-ig)
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Mala Garden

Siófok, Petőfi stny. 15, 8600
4,7 ★ (1874 vélemény)
 

Leves:

Spárgás zöldborsó krémleves, mascarpone-val és bazsalikomos piskótával 1390 HUF
Falusi tyúkhúsleves gazdagon 1640 HUF

Főétel:

Mangalica sonkával tekert csirkemell bazsalikommal és mozzarellával, házi fűszeres steak burgonyával 3290 HUF
Ropogós camembert mézes dióval és aszalt barackkal töltve, madársalátával és málna vinegrette-tel 2690 HUF

Desszert:

Kókuszos panna cotta mango salsával és
maracuja sorbettel 1390 HUF
Kétcsokis brownie vanília fagylalttal 1540 HUF

Italok:

Coca Cola / Cola zero üveges 0.25L 550 HUF
Szentkirályi szénsavas 0.33L 430 HUF
Facsart narancs 0.1L 390 HUF
Csapolt sör: Pilsner Urquell 0.5L 1000 HUF
Bor: Kislaki Rosé – Légli Géza 0.1L 550 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Siófokon a Mala Garden étterme a hotel egzotikus kialakításához hasonló hangulatvilágot nyújt a betérő vendégeknek, akik egész évben gyönyörködhetnek az étterem balatoni panorámájában. A nemzetközi konyha és étlap ehhez mérten kínál távol-keleti, maláj, thai ételeket és ízvilágot, de akik az egészséges életmód hívei, azok sem fognak csalódni a salátákban, a halak bőséges választékában. Akik azonban a magyar ízekre vágynak, őket a tradicionális (újragondolt) magyar ételekkel várjuk.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“A Mala Garden egy külön világ Siófokon: mintha egy távol-keleti szigeten ébrednénk, miközben karnyújtásra a Balaton-part és minden adott a feltöltődéshez. Kényelmes, panorámás szobák, vízpartra néző étterem és wellness részleg, szezonális alapanyagokat és klasszikus ízeket felvonultató magyar–ázsiai és mediterrán konyha.”
 

Nyitvatartás (Étterem):

✓ szezonban hétfő-vasárnap: 11:00–23:00
✓ szezonon kívül hétfő-vasárnap: 11:00–22:00

Nyitvatartás (Cukrászda):

✓ szezonban hétfő-vasárnap: 9:00–22:00
✓ szezonon kívül hétfő-vasárnap: 9:00–18:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Morzsa Bisztró

Balatonfüred, Blaha Lujza u. 9, 8230
4,1 ★ (150 vélemény)
 

A MENÜ FOLYAMATOSAN VÁLTOZIK!

Leves:

Eperleves 850 HUF
Gulyásleves 950 HUF

Főétel:

Tarja steak sült burgonyával, salátával 2250 HUF
Csirkemell gratin burgonyával, zöldborsó pürével 2150 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Hatalmas álom valósult meg, amikor 3 év food truckozás után megnyitottuk fix éttermünket Balatonfüreden. Gyertek próbáljátok ki! A Morzsa feeling megmaradt :-)”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Skandináv kivitelben nyílt aprócska bisztró, elsősorban azoknak való, akik egyszerű és jó ételeket keresnek: körültekintően válogatott alapanyagok, modern gondolkodás, reggeli, ebéd, vacsora.”
 

Nyitvatartás:

✓ hétfő: 11:00-21:00
✓ kedd: 9:00-21:00
✓ szerda: 9:00-21:00
✓ csütörtök: 9:00-21:00
✓ péntek: 9:00-22:00
✓ szombat: 9:00-22:00
✓ vasárnap: 9:00-22:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Sáfránkert Vendéglő

Paloznak, Fő u. 1, 8229
4,4 ★ (259 vélemény)
 

Leves:

Húsleves kakasból és tyúkból, friss lestyánnal ízesítve 1290 HUF
Szezonális gyümölcsleves 1090 HUF

Főétel:

Kakukkfüves vajban pirított csirkemell 1790 HUF
Füstölt egész pisztráng zöldfűszerekkel 3190 HUF

Desszert:

Karamellás-körtés pite 1290 HUF
Csokoládé pohárkrém gyümölcsökkel 1390 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“A Sáfránkert nem fine dining, nem csárda, nem kockás terítős vendéglő. Őszinte, minőségi, vidéki konyhát kínálunk, ahová a vendégek hazatérhetnek. Az étterem hosszú távra tervez, egész éves nyitvatartással. A borlapon a Homola Pincészet borai vannak hangsúlyban, emellett kaphatók válogatott tételek a környékbeli legfontosabb pincékből. A kicsiknek gyerekmenüvel kedveskedünk, köretnek pedig folyamatosan változó szezonális főzelékeket kínálunk.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“Laza vidéki vendéglő családias hangulattal, hatalmas terasszal, nem fine dining és nem is csárda. Jól átgondolt, rövid étlap, szezonális fogások, balatoni borok, máshol nem kóstolható Homola tételek és napsütéses ebédek.”
 

Nyitvatartás:

✗ szerda: zárva
✓ csütörtök-kedd: 11:00-23:00
(2017. Június 1-től)
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

Zománc Bisztrócska

Vászoly, Vazul u. 8, 8245
4,4 ★ (381 vélemény)
 

Leves:

Palócleves 1290 HUF
Marhahúsleves zöldségekkel 1290 HUF

Főétel:

Csontos karaj rántva burgonyasalátával 3290 HUF
Rántott csirkecombfilé petrezselymes burgonyával 2790 HUF

Desszert:

Túrógombóc fahéjas tejföllel 1190 HUF
Pascucci kávétorta 1190 HUF

AJÁNLÓ AZ OLDALRÓL:

“Az egykori kocsma helyén kialakított új vendéglő azokat célozza meg, akik profin elkészített, házias ételeket szeretnének enni a nagyi piros lábosából. Jónás György és Szőke Zsolt új helyének neve – “bisztrócska” – jól belövi a konyha irányát. Nincsenek felesleges körök, csak becsületesen, jó helyi alapanyagokból elkészített, egyszerű ételek.”
 

Gasztroterkepek.hu ajánló:

“A Zománc azokat várja vendégeként, akik profin elkészített, házias ételeket szeretnének enni a nagyi piros lábosából. Jónás György és Szőke Zsolt új helyén nincsenek felesleges körök, csak becsületesen, jó helyi alapanyagokból elkészített, egyszerű ételek.”
 

Nyitvatartás:

✓ április-május csütörtök-vasárnap: 12:00-22:00
✓ június-szeptember hétfő-vasárnap: 12:00-22:00
✓ október-december csütörtök-vasárnap: 12:00-22:00
 

Kattints ide és nézd meg a weboldalt!

6 szálláskereső oldal összehasonlítása, ahol a nyaralás helyszínét kiválaszthatod

Previous article

SZIN 2017: Anger bevallotta, hol volt az első…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Egészség