0

Röviden összefoglalva: Kevesebb tárgy = Boldogabb élet.

 

Azért ennél bővebben is kibontom, íme az Otthonszervezés 3 legnagyobb haszna +1 ráadás.

 

Figyelem, a legjobbat a végére hagytam!

 

1. KEVESEBB STRESSZ

 

Az életben annyi mindenen stresszelünk, a munka, a pénzügyek, hogy nincs elég időnk… Ezért jó, ha valahol pihenni is tudunk. Az otthonunk pontosan ezt a célt szolgálja, hogy kikapcsolódhassunk és feltöltődhessünk benne. Azonban, ha otthon is csak a sok teendőt látjuk, hogy mennyi minden hever szanaszét, amit el kéne pakolni, hogy keresünk valamit és nem találjuk sehol és a vizuális zajról már nem is beszélve

Mi az a vizuális zaj?

A vizuális zajtól elménk nem tud pihenni. A sok tárgy láttán folyamatosan dolgozza fel a látott információkat, a könyvek címét, a tárgyakhoz fűződő érzelmi szálakat és még rengeteg dolgot, amelyet tudatosan észre sem veszünk, de a háttérben ott fut állandóan ez a program. Ezért is hatásos, ha az ember elutazik, így könnyebbek elfelejti az otthoni teendőket, hiszen nincsen semmi ami emlékeztetné rájuk. Azonban nincsen mindig sem elég időnk, sem elég keretünk rá, hogy utazzunk, ezért célszerű otthon kialakítani egy olyan környezetet, amelyben elménk is pihenni tud.

Miért fogsz kevesebbet stresszelni otthon?

• Mert a kevesebb tárgy hatására csökken a vizuális zaj, amivel a stresszhormon szint is a szervezetben, ezért nyugodtabbak leszünk, jobban tudunk pihenni.

• Az Otthonszervezés végén egy rendszert alakítunk ki, amelyben nem kell többet órákat pakolnod, mindennek meglesz a maga helye és minden a kezed ügyébe kerül azonnal.

• Mivel minden a helyén van, így nem kell idegesen keresned egy fontos számlát vagy szerződést, mert pontosan tudni fogod, hova nyúlj értük.

 

2. TÖBB IDŐ

 

Az idő egy fontos és véges erőforrásunk, ezért nagyon jó dolog, ha valahol spórolhatunk vele és hasznos dolgokra tudjuk fordítani, mint például a feltöltődés és a kikapcsolódás.

Hogyan lesz több időd?

• Semmit sem kell többé keresned, mert mindennek azonnal tudni fogod, hol van.

• A rendrakás már csak perceket vesz igénybe, mert mindennek megvan a maga helye.

• Kevesebb tárgy = kevesebb takarítani való.

 

3. KEVESEBB KIADÁS

 

Az időn kívül a pénz a másik nagyon fontos erőforrásunk, amely bár nem véges, azonban mindig jó, ha meg tudunk takarítani belőle.


Miért csökkenne a kiadásod?

• Jobban átlátod, hogy mik vannak otthon, ezért nem fogsz feleslegesen venni valami olyat, ami már van otthon, csak épp nem találtad eddig a káoszban.

• Azzal, hogy kiszelektáltad a dolgaidat, rájössz, hogy mire van szükséged valójában, így csak olyan dolgokat fogsz vásárolni, amikre valóban szükséged van, és nem veszel meg valamit csak azért mert épp akciós.

 

Az Otthonszervezésről magáról ITT olvashatsz, arról pedig, hogy Hogyan működik IDE kattintva tudhatsz meg többet.

 

+1. TISZTÁBB ELME, gondolkodásmód megváltozása

 

Ez csak amolyan “mellékhatás”, viszont igen hasznos. Agyunk egész nap dolgozik, robotol és mint egy vezető nélküli autó száguld. Nagy hasznára válik az embernek, ha néha sikerül kikapcsolni, elcsendesíteni picit. A szelektálás során megtanuljuk, hogy mi az amire valóban szükségünk van és mi az amire már nincs és ideje elengedni. Ezzel jobban megismerjük önmagunkat és saját igényeinket.

 

Hogyan függ ez össze az Otthonszervezéssel?

Azáltal, hogy eltávolodunk attól, hogy egyre több és több dolgot birtokoljunk, megnyitjuk a gondolkodásunkat egy sokkal szabadabb élet felé, amely lehetővé teszi részünkre, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a számunkra igazán fontos dolgokra, tehát a mennyiségi gondolkodásmódról áttérünk a minőségre.

 

 

Az Otthonszervezésről magáról ITT olvashatsz, arról pedig, hogy Hogyan működik IDE kattintva tudhatsz meg többet.

Szupermami + új karrier – nincs idő tanulni

Previous article

21 burgerező és street food étterem Budapesten, amit kötelező letesztelned

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Egészség